Mona de Sara

Data
14 d'abril de 2009
Creat per

A casa la mona de Sara no agrada gaire, per això sempre acabo fent la de Gema. Tot i així, aquest any he fet una mona petita de Sara, que de tant en tant està bé variar les tradicions… Ara bé, per si de cas algú arrufava massa el nas, també n’he preparat una de Yema, no volia que ningú es quedés sense menjar mona!

El motiu d’haver-me decidit a trencar la tradició és que el dia 1 d’abril una colla d’alumnes de batxillerat del IES Jonqueres vam assistir a la classe de cuina de la Mireia Carbó al Caprabo, una classe que teníem pendent des que la Mireia va venir a l’institut a fer la conferència inaugural del curs 2008-2009. Tal i com exigia la proximitat de la Setmana Santa, la classe de la Mireia va tenir un únic tema: la mona de Pasqua. Ens va ensenyar a fer les dues versions més tradicionals: la crema de yema i la crema de mantega. Em va agradar tant la seva recepta de Sara que em vaig decidir a provar-la. A diferència d’altres receptes que havia llegit, aquesta de la Mireia no és tan empalagosa, porta menys mantega i queda molt més esponjosa. A casa ha agradat tant que a partir d’ara em tocarà fer sempre més les dues versions!

Les alumnes del IES Jonqueres van gaudir molt de la classe al Caprabo i s’han convertit en unes autèntiques fans de la Mireia, je je je… Van aprendre una recepta fantàstica per fer la mona de Pasqua a casa, van descobrir els trucs per muntar clares d’ou, aconseguir un pa de pessic esponjós o obtenir una crema de yema ben fina… i tot plegat mentre reien de les bromes constants de la Mireia, que era conscient que aquell dia la mitjana d’edat de la classe era més baixa que l’habitual. Després de fer les fotos de rigor, vam sortir corrent a buscar el metro i el tren, ja que s’havia fet tardíssim. Durant el viatge de tornada, entre elogis a la Mireia i converses entusiasmades sobre la classe, van prometre intentar fer la mona a casa durant les vacances de Setmana Santa i enviar-me les fotos del resultat… Així que espero les vostres fotos, eh?

Aquí teniu la recepta:

Ingredients:

Pel pastís:
· 1 pa de pessic
· Almívar
· Melmelada d’albercoc
· Ametlla laminada
· Sucre en pols

Per la Sara:
· 200g de sucre
· 50g d’aigua
· 4 rovells d’ou
· 250g de mantega pomada

Preparació:

Pel pastís, preparar el pa de pessic i l’almívar com s’explica aquí.
Per la Sara, bullir l’aigua amb el sucre durant 3 o 4 minuts fins aconseguir un almívar espès. Abocar l’almívar en forma de rajolí sobre els rovells sense deixar de batre amb les varilles elèctriques fins que es refredi l’almívar. Incorporar la mantega i batre fins que quedi ben homogeni. Reservar.
Muntar la mona com s’explica aquí. Cobrir-lo amb la crema de mantega i enganxar l’ametlla laminada al voltant. Empolsinar amb el sucre en pols i decorar amb les plomes i els ous de xocolata.

Bon profit!

Comparteix

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *