Piruletes de Xocolata i una nova proposta

Data
1 de maig de 2009
Creat per

Dissabte passat tota la colla de blocaires vam assistir al taller piruletes de xocolata al Museu de la Xocolata de Barcelona. Vam fer una pila de piruletes diferents, combinant les tres xocolates i els diversos ingredients per tal de donar sabors i textures diferents a cadascuna:
El taller va ser molt interessant, ens van explicar la tècnica per temperar la xocolata i la vam posar en pràctica nosaltres mateixos. Un cop temperada, vam començar a fer les nostres pròpies piruletes, fent volar la imaginació a l’hora d’elaborar les formes i combinar gustos amb els ingredients. El resultat va ser una col·lecció de piruletes prou bonica, tenint en compte que era el primer cop que en fèiem… Mentre esperàvem que es refredessin, encara vam tenir temps de visitar el museu i al·lucinar amb les figures que hi tenen exposades. Ningú diria que amb la xocolata es poden fer aquestes obres d’art!

La colla de blocaires vam ser Anna Genís, Anna Pié, Xaro Morral, Glòria Moreno, Josep Colet, Ester Giró, Maria Solé, Sara Maria, Marta Giralt, Marta Jubert, Txell Pi, Kike Palau, Mercè Ayguavives, Sílvia Soto, Eva Urbano, Marta Barrientos, Carme Arce, Eva Pujol i Gemma Clofent. Si voleu llegir les seves cròniques, aneu a el cafè de nit, cuinetes i delícies del rebost. Són molt interessants, expliquen amb tot detall el procés de temperar la xocolata i els orígens del cacau. Val la pena llegir-les.

Tots plegats vam gaudir molt del taller, ens va encantar participar activament elaborant les nostres piruletes i fent anar la imaginació. L’atenció per part del museu i de la Muntsa, la monitora, va tornar a ser un cop més excel·lent. A més, vam arribar a casa carregats de piruletes, un bon record de l’activitat, que haig de confessar que no va durar gaire, je je je… al vespre ja no en quedava ni una!!!!!!

Aquí teniu la recepta:

Ingredients:

· Xocolata blanca
· Xocolata negra
· Xocolata amb llet
· Ingredients extres: sal màldon, gingebre en pols, vainilla, pebre negre, sucre moreno, ratlladura de llima, pipes, cacauets, kikos, mores, gerds, plàtan, alquequenjes…

Preparació:

Temperar les tres xocolates, cadascuna a la temperatura adient (a delícies del rebost està molt ben explicat amb un vídeo on es veu com ho vam fer). Ficar la xocolata en mànigues pastisseres i formar les piruletes sobre un paper film. Posar-hi el bastonet i afegir-hi els ingredients al gust. Deixar refredar, treure del paper film i reservar en un lloc fresc fins el moment de servir.

Bon profit!

PD: UNA NOVA PROPOSTA

Al final de l’activitat vam omplir unes enquestes de valoració del taller i tots vam demanar que ens muntessin un taller de bombons, ja que aquest de piruletes va anar tan bé que ens vam quedar amb ganes de repetir. En Paco Gil, director del Museu, ens ha respost així:

“He estat donant voltes a la idea que ens proposeu. Fer un taller de bombons és molt complicat, a nivell tècnic i a nivell de durada d’hores. En aquest sentit, us en proposo un de molt divertit i original: un curs de Postres d’Autor o Postres de Restaurant. Tothom faria la seva elaboració, com si d’un plat de postres de restaurant es tractés i al final, tothom menjaria el que ha fet el company de treball de la taula, amb degustació de cava.
La durada seria de 2 hores, el dissabte 23 de maig a les 11h. Hi hauria d’haver un mínim de 16 persones i un màxim de 26 persones. El preu per persona seria de 30€
.

Bé, què me’n dieu? Us interessa? Podem fer com sempre, em deixeu un comentari aquí i vaig fent llista. Em sembla que pot ser molt interessant, oi? Vinga, vinga, animeu-vos!

Llista d’apuntats: Arnau Clofent, Patrícia Mussons, Patrícia Gabriel, Maria Solé, Roger Compte, Txell Pi, Kike Palau, Carme Arce, Rosa Lleonart, Marta Barrientos, Martí Sans, Núria Andújar, Marta Jubert, Glòria Moreno, Josep Colet i Gemma Clofent.

Comparteix

1 comentaris a “Piruletes de Xocolata i una nova proposta”

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *