Gelat de iogurt grec i maduixes. Crònica de la classe amb la Mireia Carbó

Data
8 de maig de 2009
Creat per

Dijous passat vam repetir una classe al Caprabo amb la Mireia Carbó. Aquesta vegada m’interessava molt la recepta de postres, un gelat de iogurt, ja que ara que comença la calor sempre vénen de gust. I ja veieu que no he trigat gaire a posar en pràctica la recepta:


A la classe la Mireia ens va fer dues receptes més a part del gelat: uns pebrots italians farcits i un bacallà amb salsa de codonyat i ànima de cítric amb canonets de figues. Totes dues receptes són molt interessants, d’aquelles pràctiques de fer a casa i amb un resultat excel·lent. És gairebé impossible que no surtin bones! Sobretot em va agradar la salsa amb codonyat, fàcil de fer i amb un secret imprescindible: la ratlladura de llimona. A més, és una salsa comodí, tan pot lligar amb un bacallà com amb una tonyina o un salmó, o fins i tot amb un filet o un magret d’ànec si es canvia el caldo de peix per un brou de pollastre. La decoració amb els canonets de figa és senzilla i espectacular, per deixar els convidats amb la boca oberta. Finalment, la recepta dels pebrots italians, la vaig trobar perfecta per fer-ne força quantitat i amb els pebrots que sobren… dins un tupper i cap a la feina! 😉

Aquest cop la colla de blocaires vam ser els següents: Anna Genís, Graciela Ayala, Maria Solé, Rosa Lleonart, Àngels Mariano, Joan Jové, Mariló Mata, Oscar Gómez, Laia Gómez, Sefa Costa, Carme Arce, Txell Pi, Kike Palau, Marta Barrientos, Marta Jubert, Josep Bayé, Glòria Moreno, Josep Colet, Núria Andujar, Sara Maria i Gemma Clofent. A la foto no hi sortim tots, ja que sent vigília del pont de l’1 de maig alguns blocaires van marxar amb pressa. No us perdeu les cròniques que n’han fet el cafè de nit i decuina. Són molt interessants i divertides!

El gelat és boníssim, amb un gust a iogurt grec deliciós. Es nota que és casolà perquè no queda tan cremós com els de les gelateries, però el fet de muntar les clares i els rovells aconsegueix que quedi prou esponjós. I la barreja marbrejada amb el puré de maduixes queda molt vistosa i sorprenent, a part de donar un contrast de sabors molt bo. Ja tinc ganes de provar les altres idees que ens va donar la Mireia: amb mango, amb préssecs en almívar, amb fruites vermelles…

Aquí teniu la recepta:

Ingredients:

· 3 ous
· 100g de sucre
· 400ml de nata per muntar
· 1 iogurt grec
· 1 pessic de sal
· 250g de maduixes
· 50g de maduixes

Preparació:

Triturar les maduixes amb el sucre fins aconseguir una crema homogènia. Coure-la durant 5 minuts, treure del foc i deixar refredar.
Muntar les clares a punt de neu amb un pessic de sal. Muntar els rovells amb el sucre fins que tripliquin el volum. Semi muntar la nata. Barrejar els rovells amb el iogurt i afegir-hi amb cura les clares i la nata.
Disposar el gelat dins dels motlles alternant amb el puré de maduixes. Reservar al congelador fins el moment de servir.

Bon profit!

Comparteix

3 comentaris a “Gelat de iogurt grec i maduixes. Crònica de la classe amb la Mireia Carbó”

 1. Una pregunta
  On puc trovar els motlles per fer el gelat de iogurt grec i maduixes?
  els que veig per internet son motllos de “polos” gelat amb pal.
  Gràcies!

 2. Bona tarda,
  em podrieu dir on puc trovar els motllos per fer el gelat grec de maduixes?
  els que trobo per internet son motlles de pal.
  Gràcies

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *