Terrina de Llet amb Pinyons

Data
19 de maig de 2009
Creat per

Seguint amb la tradició de cada mes de fer una recepta de postres de la revista Descobrir CUINA, aquesta és la que he triat pel mes de maig:


És una recepta d’en Jordi Roca, treta de la seva secció de postres que aquest mes està dedicada als quallats elaborats amb diferents ingredients: un quall làctic a la llet d’ovella quallada amb deshidratats, un quall amb rovells a la crema de vainilla amb maduixots i un quall d’agar-agar a la terrina de llet amb pinyons.

L’elaboració de la llet de pinyons m’ha recordat molt el procés d’elaboració de l’orxata o de la llet d’ametlles per fer el menjablanc. Sembla increïble que es pugui extreure tanta aroma i essència d’un fruit sec com el pinyó… La recepta dels pinyons garapinyats m’ha encantat: acostumada a fer les ametlles garapinyades a la paella, on tot s’enganxa i és qüestió de segons que quedi bé, fet així al forn ho he trobat molt més fàcil i amb més garanties d’èxit.

Pel muntatge del plat en Jordi proposa decorar la terrina amb unes flors de romaní, que aromàticament lliguen a la perfecció amb els pinyons. Però al pati de casa els meus pares el romaní ja ha florit, de manera que he triat unes flors de sàlvia que hi queden prou bé.

La combinació de la textura suau de la terrina amb el cruixent dels pinyons garapinyats és deliciosa; el gust i l’aroma a bosc que t’arriben a cada cullerada et transporten a l’instant enmig d’un bosc de pins mediterrani… Per acabar, us reprodueixo la descripció que fa la pròpia revista d’aquestes postres: “una sopa sòlida, similar a un ajoblanco de pinyons, però dolça i quallada. Una proposta 100% de pinyons”.

Aquí teniu la recepta:


Bon profit!

Comparteix

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *