Flam de Taronja de la Mireia Carbó

Data
1 de juny de 2009
Creat per

Després d’anar a la classe del Caprabo del dijous passat, tenia ben clar quines serien les postres bones d’aquest cap de setmana: un flam de taronja bonissíssim made by Mireia Carbó!Dijous passat vam anar tota la colla a la classe del Caprabo, on la Mireia ens va fer tres receptes: una coca d’oli amb verduretes, uns rollers d’albergínies i anxoves amb salsa de formatge i aquest flam de taronja. La coca d’oli està inspirada en la típica coca de recapte, però amb algunes variacions que la fan ben especial. Per exemple, porta una barreja de mascarpone i mostassa sobre la base cruixent que li dóna un gust boníssim. Els rollers d’albergínia van acompanyats d’una salsa de formatge fàcil i molt bona, que es pot utilitzar perfectament per un munt d’altres receptes.

Però com sempre, a part de les receptes en si, el més interessant d’aquestes classes són els truquets, idees i avisos que dóna la Mireia a cada pas que fa, realment impossibles de reproduir aquí. Aquest és l’autèntic valor afegit d’aquestes sessions. I si no, mireu la foto de la Glòria prenent notes a tort i a dret amb tots els comentaris de la Mireia, va omplir una pila de pàgines de llibreta, je je je… No us perdeu la crònica de la classe que han fet al Cafè de nit.

El flam no necessita presentacions ni gaires explicacions. És lleuger, sa i casolà, senzill de fer i amb múltiples possibles variacions. Ja me l’imagino substituint una part del suc de taronja per Cointreau… boníssim! Us imagineu tornar baldats d’una dura jornada d’escalada a Berga i tenir a punt a la nevera un flam de taronja casolà deliciós i suculent? Us asseguro que amb aquesta recompensa al cap ahir vam tibar de valent, je je je…

Aquí teniu la recepta:

Ingredients:

Pel flam:
· 3 ous
· 100g de sucre
· 250ml de suc de taronja
Pel caramel:
· 100g de sucre
· Aigua
· Suc de llimona

Preparació:

En un cassó, fer un caramel amb el sucre, un rajolí d’aigua i unes gotes de llimona. Repartir pel fons de 4 flameres individuals.
Barrejar els ous amb el sucre, afegir el suc de taronja i barrejar. Colar i afegir, si es vol, la ratlladura de dues taronges. Omplir els motlles i coure’ls al bany Maria al forn a 150º durant 45 minuts.
Deixar refredar, desemmotllar i servir.

Bon profit!


PD: Aquest flam de taronja està dedicat als alumnes de 2n de batxillerat del IES Jonqueres. Són un grupet molt maco i divendres, durant el comiat del curs, em van regalar un davantal molt xulo. Alguns d’ells van venir a la classe de la Mona de Pasqua de la Mireia Carbó i coneixen la meva afició per la cuina… Per això m’ha semblat que dedicar-los una recepta de la Mireia seria la millor manera de donar-los les gràcies. La setmana que ve tenen la gran cita amb la Selectivitat i estan estudiant de valent. Ànims, nois, que sou a l’esprint final, és l’últim esforç abans de les vacances i la recompensa serà molt gran!
Molta sort a les PAU, ja veureu com us anirà molt bé!

Comparteix

2 comentaris a “Flam de Taronja de la Mireia Carbó”

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *