Confitura de nespres i taronja a la vainilla. Taller amb en David Lienas

Data
9 de juny de 2009
Creat per

Divendres passat vam anar al taller de cuina al Bonpreu. En aquesta ocasió, en David ens proposava tres receptes amb fruites de temporada, entre elles una confitura d’albercocs que jo he adaptat per fer-la de nespres i així aprofitar l’excés de nespres que encara tenim a casa:


Les tres receptes que ens va fer van ser un Gratinat de pinya confitada a la vainilla, un Chutney de tomàquet madur i una confitura d’albercocs i taronja a la vainilla. Ningú diria que al David li agrada la vainilla, oi? Je je je…

Com sempre, les explicacions que ens va fer de cada recepta van ser molt completes, acompanyades en tot moment de noves idees per fer altres receptes semblants a partir de la recepta bàsica que ens ensenyava ell. Dóna tanta informació a un ritme tan ràpid, que sempre que vaig a una classe seva penso: “el proper cop haig de portar una gravadora!” 🙂

Aquesta vegada els assistents vam ser: Mònica Cristina, Joan Jové, Marc Andrés, Mireia Torras, Cristina Brugarolas, Montse Lama, Sefa Costa, María Rodríguez, Marta Giralt, Ma José Maicas, Teresa Graell, Josep Colet, Glòria Moreno, Roger Compte, Reme Sales, Maria Solé i Gemma Clofent.

Sobretot, no us perdeu l’interessant crònica que han fet al Cafè de Nit!

La confitura de nespres és una adaptació de la confitura d’albercocs que ens va ensenyar: l’única diferència és que per fer-la d’albercocs, com que porten menys aigua, en David va fer una almívar afegint 250ml d’aigua per cada kg de fruita. A la que he fet jo no hi he posat gens d’aigua, ja que els nespres tenen una proporció d’aigua força alta. D’altra banda, com que tampoc m’interessava conservar-la gaire temps, he reduït la proporció de sucre fins a la meitat del pes dels nespres.

Les aromes de la vainilla, la taronja i la canyella queden boníssimes, li donen un toc diferent i subtil que converteixen una senzilla confitura d’aprofitament en una menja delicada i deliciosa. Proveu-la i ja m’ho direu!

Aquí teniu la recepta:

Ingredients:

· 1kg de nespres
· Ratlladura d’una taronja
· 500g de sucre
· 2 beines de vainilla
· 1 polsim de canyella en pols
· 3 pots de vidre

Preparació:

Pelar els nespres, trossejar-los i ficar-los junt amb el sucre en un cassó al foc. Afegir-hi les aromes i coure-ho a foc lent, remenant sovint, durant 45-60 minuts, fins que la fruita quedi caramel·litzada i desfeta.
Bullir els pots de vidre amb les tapes per esterilitzar-los. Escórrer els pots, omplir-los de confitura, tancar-los i deixar-los refredar cap per avall.

Bon profit!

Comparteix

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *