Pastís amb Fruites Fresques de la Carme Ruscalleda

Data
5 de juliol de 2009
Creat per

Aprofitant que estic mig de vacances i que les alumnes de batxillerat han aprovat la selectivitat (i amb molt bona nota, per cert!) dijous passat vam fer una sessió de cuina a l’Institut:Per començar, vam triar una recepta senzilla que tingués algun procés d’elaboració desconegut pel grupet d’alumnes que va venir: una recepta del llibre Cuinar per ser feliç de la Carme Ruscalleda, que m’acaben de regalar i em feia il·lusió estrenar. Es tracta d’un pastís de formatge quallat amb gelatina, un ingredient que les noies volien aprendre a utilitzar. El resultat és un pastís de formatge lleuger, ideal per prendre fresquet a l’estiu, que s’ha de decorar amb una bona combinació de fruites fresques pel damunt.

Ens ho vam passar molt bé cuinant totes juntes, aprenent com muntar la nata o rehidratar la gelatina. Al final, va resultar que la recepta era massa senzilla… Tant, que ja hem quedat la setmana que ve per aprendre a fer lioneses farcides de crema pastissera i trufa!


Aquí teniu la recepta:

Ingredients:

· 125g de sucre
· 3 rovells d’ou
· 50ml d’aigua
· 50ml de suc de llimona
· 8 fulles de gelatina
· 250g de formatge Quark
· 400g de nata líquida per muntar
· 60g de sucre
· Fruites fresques al gust

Preparació:

Fer una crema amb el sucre, els rovells, l’aigua i el suc de llimona, només fins arrencar el bull.
Rehidratar la gelatina en aigua freda i desfer-la a la crema calenta. Afegir el formatge i barrejar bé.
Semi muntar la nata amb els 60 g de sucre i barrejar-la suament a la mescla anterior. Abocar-ho dins un motlle i deixar-ho a la nevera fins que qualli. Desemmotllar, decorar amb les fruites i servir.

Bon profit!

Comparteix

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *