Coca Borratxa de Préssec

Data
9 de juliol de 2009
Creat per

Dissabte passat vam anar a passar el dia amb la família de Mas de Barberans. Com que volia portar algunes postres dolces, vaig triar aquesta coca, ideal per prendre a qualsevol moment, tant de postres com per berenar a mitja tarda:
La jornada a Mas va ser rodona: primer una remullada a la platja i després un dinar al tros de relax total. Amb la visita ens vam acomiadar del Pep i la Clara abans de les vacances d’estiu i, sobretot, sobretot, vam gaudir de la petitona Gaia, que encara no té ni 2 mesos d’edat. Una monada 😉

De tornada, ens vam endur oli ecològic del que fan ells mateixos i uns quants quilos d’ametlles del tros. Ja veieu que va ser una bona visita, je je je….


La recepta és la mateixa que la coca borratxa de pinya, però amb préssec enlloc de pinya. Em sembla que encara ens ha agradat més! Recordeu que el secret està en aconseguir que la coca quedi esponjosa i ben impregnada de l’almívar amb el licor… sobretot, no us faci por abocar TOT l’almívar de la llauna!

Aquí teniu la recepta:

Ingredients:

• 100g de mantega
• 125g de sucre
• 150g de farina
• 1 sobre de llevat Royal
• 4 ous
• 1 llauna de préssec en almívar (d’uns 500g sense escórrer)
• Cireres confitades
• 100ml de licor de préssec (sense alcohol si és per nens)
• Caramel líquid

Preparació:

Cobrir el fons del motlle amb caramel líquid i repartir les meitats de préssec que quedin ben posades. Posar una cirera al forat de cada préssec.
En un bol barrejar el sucre, la mantega i els rovells d’ou amb les varilles elèctriques del túrmix. Afegir la farina amb el llevat tamisats i barrejar bé. A part, muntar les clares a punt de neu i incorporar-les a la mescla amb suavitat, vigilant que no s’abaixin. Abocar la mescla dins el motlle i coure’l al forn durant 50 minuts a 160º.
Quan la coca s’hagi refredat, barrejar TOT l’almívar de la llauna amb el licor i abocar-ho ben repartit per tota la superfície de la coca. Un cop s’hagi absorbit tot el líquid, desemmotllar la coca cap per avall, de manera que el préssec de la base quedi a la part de dalt.

Bon profit!

Comparteix

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *