Profiteroles de Crema i Trufa

Data
12 de juliol de 2009
Creat per

Dilluns passat vam fer la segona sessió de cuina a l’Institut, en aquest cas per cuinar unes profiteroles farcides de crema i de trufa:La Cristina, la Laia, la Míriam i la Sara van aprendre força coses: com trobar la textura adequada de la pasta choux, com obrir una beina de vainilla per aromatitzar la crema, com omplir una màniga pastissera sense acabar gaire empastifades… El forn de l’Institut no anava bé, de manera que vam acabar coent les profiteroles a casa la Laia, que per sort viu ben a prop. Ens hauríeu d’haver vist pel carrer passejant amb les tres mànigues pastisseres (amb la choux, la crema i la trufa) ben plenes i apunt per fer servir, je je je…

El resultat van ser un parell de plates ben plenes de profiteroles boníssimes acabades de fer, amb la textura cruixent i esponjosa que costa tan de trobar a les lioneses comprades. Les noies van quedar ben sorpreses en veure com s’inflaven al forn les lioneses fins a doblar el seu volum i van gaudir del gust autèntic a vainilla i a ous de la crema pastissera, que havien fet elles mateixes amb les seves pròpies mans. Quina serà la següent recepta que farem?

Aquí teniu la recepta:

Ingredients:

· 125ml de llet
· 75g de farina
· 60g de mantega
· 3 ous petits
· sal
· 500g de crema pastissera
· 500g de trufa

Preparació:

Posar la llet i la mantega en un cassó al foc, amb un pessic de sal. Quan la llet bulli i tota la mantega s’hagi fos, afegir d’un sol cop tota la farina tamisada i deixar coure, sense parar de remenar, fins que aquesta massa es separi de les parets del cassó. Fora del foc afegir un ou i remenar fins que quedi homogeni. Així, fins a afegir-hi els tres ous.
Amb l’ajuda d’una màniga pastissera, formar boles de la mida d’una nou ben separades sobre una plata de forn. Coure-les durant 10 minuts a 200º amb el forn ja calent fins que siguin daurades. Deixar refredar, obrir-les una mica i farcir-les amb la crema o la trufa. Espolsar per sobre una mica de sucre en pols i servir.

Bon profit!

Comparteix

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *