Semifred de Mango i Llimona

Data
15 de juliol de 2009
Creat per

Diumenge passat vam fer el sopar de comiat de vacances que fem cada any amb tota la família, on aprofitem per celebrar els sants de l’Olga, l’Arnau i l’Aina. Per postres, pensant en la calor que feia, vaig preparar un semifred molt lleuger que entrava divinament:Aquests sopars de juliol són els millors de l’any: entre la disbauxa dels regals i les converses de vacances, es crea un ambient de festa i xerinola fabulós, on el bon humor i les rialles s’encomanen durant tota la vetllada. Qui no està content davant la perspectiva d’unes vacances a Escòcia, a Madeira, a Itàlia, a l’Estartit o al Vietnam? Je je je…

Per sopar, amb l’Aina i l’Olga vam preparar una amanida força original inspirada en una recepta d’en Karlos Arguiñano: una gelatina de llet que duia a dins uns entrebancs d’olives, blat de moro, dauets de pernil dolç i menta picadeta, servida sobre unes rodanxes de tomàquet molt gustós. Boníssima!

De postres, vaig triar un pastís ben fresc, àcid i lleuger, que són els que ens vénen més de gust ara a l’estiu. Entre la base ben emborratxada d’almívar, la mousse lleugera del semifred i el gust a mango i llimona de tot plegat, aquest pastís es menjava xuclant. Decididament, és d’aquells per repetir!

Aquí teniu la recepta:

Ingredients:

· 1 llauna de mango en almívar (d’uns 600g de pes escorregut)
· 1 sobre de gelatina de llimona Royal de 4 racions
· 1 iogurt de mango (o natural)
· 100g de sucre
· Suc d’1 llimona
· 500ml de nata líquida per muntar
· 1 base de pa de pessic (també es pot fer amb galetes esmicolades)
· 3 làmines de gelatina

Preparació:

Escórrer el mango i reservar l’almívar. Col·locar la base de pa de pessic al fons d’un motlle desemotllable i humitejar-lo bé amb part de l’almívar reservat.
Escalfar en un cassó el suc de llimona, el sucre i el iogurt. Quan estigui a punt de bullir, afegir-hi la gelatina de llimona i remenar fins que quedi ben dissolta. Afegir el mango escorregut i triturar amb el túrmix. Deixar refredar la mescla fins a temperatura ambient.
A part, semi muntar la nata i afegir-la amb moviments suaus a la barreja ja temperada. Abocar sobre la base de pa de pessic i reservar a la nevera fins que qualli.
Amb l’almívar reservat, fer la capa de gelatina de sobre: calcular les làmines de gelatina exactes en funció de la quantitat d’almívar que hagi sobrat (són unes 3 per 250ml de suc). Rehidratar la gelatina en aigua freda. Escalfar part de l’almívar i dissoldre-hi la gelatina escorreguda. Barrejar amb la resta de l’almívar i abocar sobre el pastís ja quallat. Tornar a reservar a la nevera per tal que qualli la capa de sobre.
Desemmotllar, decorar i servir ben fresquet de la nevera.

Bon profit!

Comparteix

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *