Crema Refrescant de Fruita de la Passió

Data
5 de setembre de 2009
Creat per

Inaugurem la nova temporada de receptes amb unes postres ben senzilles de fer però amb un resultat excel·lent, una crema de maracuyà molt refrescant ideal pels dies de calor que encara fa:


L’Òscar i la Carlota es volen aficionar a les postres casolanes ja que, sobretot l’Òscar, és un gran cuiner de salats però el tema dels dolços no el toca gaire. D’altra banda, les postres fetes a casa sempre són més sanes que les comprades a pastisseries, així que em van demanar que els ensenyés alguna recepta fàcil per començar a introduir-se al món de les llepolies casalanes.

Triant la recepta, vaig pensar que aquesta crema és fàcil i molt versàtil, ja que canviant el gust del suc obtens una pila de variants. A més, la tècnica és molt semblant a la que s’utilitza per elaborar la crema pastissera o la crema catalana, de manera que amb una sola recepta van aprendre un munt de coses.

El gust del suc el va escollir la Carlota, que com que han estat a Tailàndia s’han aficionat als sucs de fruites tropicals: mango, pinya, maracuyà, papaya… El resultat és una crema fina i exquisida, àcida, refrescant i gens embafadora, ideal com a postres d’un àpat copiós dels de quedar bé. Quan l’Òscar i la Carlota la van tastar, van dir: “i això tan fàcil de fer queda tan bo?”

Ingredients: (per 4 persones)

· 1/2 l de suc de maracuyà
· 50g de sucre
· 25g de maizena
· 2 ous

Preparació:

Dissoldre la maizena en un rajolí de suc fred.
En un cassó al foc, posar la resta del suc amb el sucre. Escalfar i remenar bé per tal de dissoldre tot el sucre.
A part, barrejar els ous amb la maizena. Afegir el suc, barrejar i colar. Tornar a posar la crema al foc, remenant sense parar. A la que arrenqui a bullir, treure del foc i repartir a les copes de servir.
Deixar refredar i reservar a la nevera fins el moment de servir.

Bon profit!

Comparteix

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *