Flam de Moscat de Ribesaltes

Data
1 d'octubre de 2009
Creat per

Avui us presento un flam ben original, ja que porta vi enlloc de llet i està cuit al vapor enlloc del bany Maria al forn. És un experiment que feia temps que volia provar i el resultat ens ha encantat:


El Moscat de Ribesaltes el vam descobrir durant un dels nostres viatges turístics – gastronòmics – escaladors que vam fer als pobles de Vingrau i Tautavel al Rosselló. Des de llavors, a casa no falta mai una ampolla d’aquest vi semblant al moscatell, menys dolç i fantàstic per prendre com aperitiu.

Foto extreta de Viquipèdia
La cocció al vapor l’he feta al Varoma de la Thermomix, però evidentment també es pot fer com sempre, amb el clàssic bany Maria al forn. La diferència amb aquest aparell és que la cocció és més suau, de manera que s’obté una textura més fina i sense els típics forats que queden si l’aigua del bany Maria arriba a bullir.

Aquí teniu la recepta:

Ingredients:

· 200ml de Moscat de Ribesaltes (o un vi dolç)
· 100ml de nata líquida
· 100g de sucre
· 3 ous
· Caramel líquid

Preparació:

Batre tots els ingredients. Abocar-ho dins un motlle caramel·litzat i coure-ho al forn al bany Maria a 180º durant 50 minuts. Deixar refredar i reservar a la nevera fins el moment de servir.

Cocció amb la Thermomix: col·locar dins el Varoma el motlle tapat amb paper d’alumini i un paper de cuina (que recollirà el vapor). Posar 700ml d’aigua al vas, tapar i posar el recipient Varoma a sobre. Programar 30 minuts, temperatura Varoma, velocitat 2. Deixar refredar dins el Varoma per tal que acabi de quallar bé.

Bon profit!

Comparteix

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *