Classe Magistral de l’Oriol Balaguer

Data
22 d'octubre de 2009
Creat per

Dimarts vaig assistir a un curs de pastisseria a la botiga Rubiralta Regals impartit per un dels millors pastissers de casa nostra, l’Oriol Balaguer. Ja us podeu imaginar l’emoció que vaig sentir en gaudir d’una classe magistral amb aquest mestre de mestres:
Durant la classe, l’Oriol va elaborar tres receptes clàssiques adaptades a les noves tendències de la pastisseria actual: les postres de restaurant servides en gotets preparats per emportar. Va fer una mousse de xocolata amb praliné i galeta cruixent, un cheese cake amb fruits vermells, gelatina de llimona i cruixent d’streuzel, i un tocinet del cel amb esponjós de nata i gelatina de caramel.

Conscient del públic amateur que hi havia a la sala, l’Oriol va saber adaptar el vocabulari i les tècniques de cada recepta a un nivell casolà. Per exemple, ens va ensenyar a temperar la xocolata amb el mètode tradicional (refredant la xocolata al marbre de l’obrador), però també ens va donar algun truquillo per fer-ho a casa. O bé ens va explicar com fer el praliné autèntic de pastisseria, però també una recepta alternativa més casolana.

Sentint-lo parlar de números, pesos, temperatures, xifres i fórmules, vaig corroborar que la pastisseria és la vessant de la cuina que més té a veure amb la química, on l’obrador és un autèntic laboratori: l’èxit del resultat final depèn de la suma de tots els factors que intervenen en el procés.

Tot plegat amb el típic savoire faire que el caracteritza, complementant les explicacions amb bromes i atentes puntualitzacions que van fer molt amena la tarda. Amb molta paciència va respondre les preguntes que uns aficionats com nosaltres li vam fer, intentant extreure tots els coneixements del mestre que vam poder.

Cap al final de la classe vam descobrir que entre el públic hi havia algun professional camuflat, segurament amb ganes d’aprofitar l’oportunitat de tenir l’Oriol Balaguer tan a prop i a repartir entre tants pocs assistents.

En resum, va ser una fantàstica classe magistral que ens va permetre gaudir de la gran personalitat de l’Oriol Balaguer, que transmet amor i passió per aquesta professió tan bonica: la pastisseria. Si Rubiralta Regals torna a oferir una classe amb l’Oriol, segur que repeteixo!

Comparteix

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *