Cheese Cake de l’Oriol Balaguer

Data
26 d'octubre de 2009
Creat per

Després d’al·lucinar tant amb la classe de l’Oriol Balaguer, he volgut provar de seguida les receptes que ens va ensenyar. He començat pel gotet de pastís de formatge, però mica en mica aniran caient tots 😉És una recepta inspirada en el clàssic New York Cheese Cake però reinventada de nou, on la base cruixent es troba a la part superior i els diferents elements del pastís estan separats en capes. Per degustar-lo cal enfonsar la cullera des de dalt fins a baix, agafant porcions de cada capa i barrejant en boca tots els gustos i textures. El resultat és sorprenent, recorda perfectament el pastís original, però molt més lleuger, refrescant i amb una combinació de textures i sabors extraordinària. D’altra banda, com ja és habitual en la pastisseria actual, té el punt just de dolçor, ni massa ni poc. I com que els gotets són petits, segur que tothom vol repetir!

He tingut dos problemes a l’hora d’escriure la recepta que ens va donar l’Oriol. Per començar, les quantitats d’ingredients són enormes, ja que són les mateixes que fan servir a la pastisseria. A l’hora de reduir-les he aplicat proporcions diferents a cada part recordant les quantitats que va preparar l’Oriol a classe. D’altra banda, hi ha ingredients que a la recepta ja vénen elaborats i, tot i que l’Oriol ens va explicar la recepta, no l’escriuré aquí (la gelatina de llima, el puré de fruita, l’streuzel base…)

Ja veureu que és una recepta molt fàcil de fer a casa, no té cap complicació i es pot simplificar tan com es vulgui. Si algun detall no queda prou clar o voleu que expliqui la recepta que ens va donar l’Oriol per fer-ho a casa, digueu-m’ho i l’escric!

Aquí teniu la recepta:

Ingredients:

Pel cruixent:
· 50g de streuzel de base (galeta brisa)
· 50g de neules
· 50g de galetes maria
· 40g de mantega fosa
Pel cheese cake:
· 150g de formatge Philadelphia
· 150g de nata líquida per muntar
· 40g de sucre
Per l’estofat de fruits vermells:
· 250g de puré de gerds (en el meu cas maduixes)
· 45g de sucre
· 125g de fruits vermells
Gelatina de llimona

Preparació:

Pel cheese cake: barrejar el sucre i la nata i escalfar-ho fins a 35º. Abocar-ho progressivament sobre el formatge i barrejar fins a obtenir una mescla homogènia. Deixar refredar a la nevera i, ben fred, semi muntar la barreja fins a textura cullerot.
Per l’estofat: barrejar el sucre i el puré i abocar-ho sobre els fruits vermells. Repartir en els gotets i deixar macerar 2h a 4º.
Pel cruixent: barrejar els tres sòlids trossejats a groso modo. Afegir la mantega líquida però no calenta i barrejar bé.
Muntatge: capa de fruits vermells, capa de crema de formatge, capa molt fina de gelatina de llimona i capa de cruixent.

Bon profit!

Comparteix

1 comentaris a “Cheese Cake de l’Oriol Balaguer”

 1. Hola Gemma!
  Ja fa dies que vaig treient el nas pel blog, i he anat guardant receptes que tenia ganes de fer-les.
  aquest cap de setmana tinc un dinar i en faré dues! El bisbalenc, i també volia fer aquest de cheese cake, així són ben diferents i per tots els gustos.

  Et volia comentar una cosa, si no tinc termometre de cuina com puc saber que esta a uns 35º?
  I quan està ben fred, i l’haig de muntar textura cullerot, com és aquesta textura?

  Gràcies per tot i continua així que el blog és un èxit!

  Anna

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *