Tarta Tatin de Mango

Data
29 d'octubre de 2009
Creat per

Al receptari de la cuina de casa hi falten alguns dels pastissos més clàssics i coneguts a nivell mundial. Per fi, avui puc tatxar una de les greus absències que hi havia fins ara, la famosíssima tarta Tatin:
No cal que expliqui la història d’aquest pastís que segur que coneixeu de sobres. En canvi, explicaré què m’ha motivat posar-la per fi al receptari del blog, je je je…

Molts amics es sorprenen que pugui tenir dues aficions tan diferents i, en principi, un pèl incompatibles: la pastisseria i l’escalada. I sí, sí que tenen una mica de raó… Però diumenge passat, escalant a prop del poble d’Àger, vaig tenir ocasió d’unir aquests hobbies escalant una via que es diu tarta Tatin! Arribant a casa, em va faltar temps per ficar-me a la cuina i preparar aquest famós pastís 🙂


Tot i que la clàssica és amb poma, també se’n fan amb altres fruites o fins i tot de salades (encara recordo la de carxofa o la de camembert i poma… memorables!!!). Avui us la proposo de mango aromatitzat amb anís estrellat.

Aquí teniu la recepta:

Ingredients:

· 1 làmina de pasta de full o pasta brisa
· 2 mangos grossos i forts
· 20g de mantega
· 60g de sucre
· 1 anís estrellat

Preparació:

Posar la mantega, el sucre i l’anís en una paella que pugui anar al forn. Caramel·litzar fins que agafi un color daurat. Col·locar dins la paella el mango tallat a grills grossos ben apretat i deixar coure uns 5 minuts. Deixar refredar una mica, treure l’anís i redistribuir el mango de forma que no quedin forats.
Tallar un cercle de pasta de full uns 3cm més gran que el diàmetre de la paella. Posar-la sobre el mango i punxar-la per evitar que pugi. Coure 25 minuts al forn a 190º, fins que quedi daurat. Deixar refredar 5 minuts, desemmotllar capgirant la paella i servir tebi.

Bon profit!

Comparteix

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *