Pastís de xocolata amb cireres confitades i amaretto

Data
12 de novembre de 2009
Creat per

El mes de novembre és el mes dels Escorpins i pel meu voltant n’hi ha una pila! De manera que amb aquest pastís inauguro un monogràfic de pastissos d’aniversari, je je je…
No sé per quin motiu, la concentració al meu voltant de familiars, amics i companys de feina que han nascut el mes de novembre és molt alta. Serà casualitat o és per què jo també sóc escorpí i m’hi fixo més? Tot plegat multiplica les celebracions d’aniversaris fins a un punt que el mes de novembre es converteix en una disbauxa contínua de pastissos, festes, dinars, sopars i celebracions!

Aquest any la cursa desenfrenada de pastissos ha començat a la feina: ahir en Jonay, la Dolors i jo, tots tres escorpins, vam convidar la resta de companys a un esmorzar per celebrar els aniversaris i crear bon ambient a la feina. Hi vaig portar uns quants pastissos i aquest de xocolata és un dels que va tenir més èxit. Va volar de seguida i els últims a arribar ja no van ser a temps de tastar-lo!

Queda esponjós i humit per dins, poc dolç i gens embafador. La combinació de xocolata, cireres, ametlles i amaretto és senzillament deliciosa! Us aconsello prendre’l tebi, tot just tret del forn i deixat reposar una mica, com si fos un brownie… Sensacional!

Aquí teniu la recepta:
(recepta adaptada de El gran libro de la Repostería paso a paso)

Ingredients:

· 1 base de pasta brisa (casolana o comprada o una base de galetes)
· 400g de cireres confitades
· 50 ml d’amaretto
· 125g de sucre en pols
· 100g de xocolata 70% de cacau
· 125g de mantega pomada
· 3 ous
· 125g d’ametlles mòltes
· 25g de farina
· 1 culleradeta de llevat en pols
· 75g de galetes d’ametlla (tipus ametllats Trias)
· 100g d’ametlles filetejades

Preparació:

Folrar un motlle desemotllable amb la pasta brisa i coure-la 15 minuts a 180º.
Deixar en remull les cireres amb l’amaretto durant ½ hora, remenant de tant en tant per tal que s’impregnin bé del licor.
Fondre la xocolata al microones a baixa potència i deixar temperar.
Batre, amb les varilles elèctriques del túrmix, la mantega i el sucre fins que blanquegi. Sense deixar de batre, afegir els ous un a un, alternant-los amb les ametlles moltes, la farina i el llevat. Finalment, incorporar les galetes triturades i la xocolata fosa.
Abocar un terç de la barreja dins el motlle, repartir les cireres escorregudes per sobre i acabar d’abocar la barreja de xocolata. Repartir les ametlles filetejades per sobre i coure-ho 50-60 minuts a 170º.
Treure del forn, deixar reposar una estona, decorar i servir tebiona.

Bon profit!

Comparteix

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *