Púding d’orxata, ensaïmades i dolç de préssec

Data
19 de novembre de 2009
Creat per

Aquest és el tercer pastís de l’esmorzar de dimecres passat. Original i fàcil de fer, és un púding ideal pels intolerants a la lactosa, que sempre tenen vetats aquests tipus de pastissos:La combinació de l’orxata, l’ensaïmada i els dauets de préssec queda boníssima; no us faci por afegir els 100g de sucre, tot i que l’orxata ja és dolça, entre els ous i les ensaïmades es necessita aquesta mica més de dolçor. I si les ensaïmades són de qualitat i artesanes, molt millor encara, el resultat encara serà més bo!

Aquí teniu la recepta:

Ingredients:

· 1l d’orxata
· 8 ous
· 100g de sucre
· 4 ensaïmades del dia abans
· 150g de dolç de préssec (com el codonyat, però de préssec)
· Caramel líquid

Preparació:

Batre lleugerament els ous amb el sucre. Afegir l’orxata, les ensaïmades esmicolades i el dolç de préssec a dauets. Barrejar bé i abocar dins un motlle caramel·litzat. Coure-ho 50-60 minuts al bany Maria al forn a 170º. Deixar refredar i servir.

Bon profit!

PD: Classe magistral a càrrec de Yann Duytsche!!!

Seguint el cicle iniciat amb l’Oriol Balaguer, la botiga Rubiralta de Sabadell ofereix una nova classe el proper dijous 3 de desembre de 19h a 21h, aquest cop amb el famós mestre pastisser Yann Duytsche.

Les receptes que explicarà són molt prometedores: cake de llimona dolç, copa de llima en tres textures, tatin de pera amb gelat i salsa de xocolata Pur Caribe 66%, macarons de xocolata farcits de cremós guanaja 70%, infusió de fava tonka i nougatine de grue de faves de cacau. Espectacular!


El preu del taller és de 50€ i qui vulgui apuntar-se només cal que reservi plaça al telèfon 937262182. Si voleu conèixer millor qui és en Yan Duytsche, no deixeu de visitar la web de la pastisseria Dolç que té a Sant Cugat. I no deixeu de llegir l’entrevista que li han fet a la web a fuego lento… Per llepar-se els dits, oi?

Comparteix

1 comentaris a “Púding d’orxata, ensaïmades i dolç de préssec”

  1. Hola Gemma,

    gràcies per la recepta, jo sóc intolerant a la lactosa i estic desitjant fer aquest púding. Tinc un parell de dubtes, el dolç de préssec saps on es pot comprar? I l’altre, les ensaïmades són petites o grans?

    Gràcies!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *