Pastís de coco, pinya i mascarpone

Data
23 de novembre de 2009
Creat per

Continuant amb el monogràfic de pastissos de l’esmorzar de la feina, avui poso el que va agradar i triomfar més de tots, un pastís refrescant inspirat en la pinya colada:Per preparar 5 pastissos en una sola tarda es necessita molta organització: ingredients, motlles, temps de cocció, aparells… tot s’ha d’encaixar i coordinar molt bé. Per tal d’escurçar el temps total de forn, vaig triar una recepta que es pogués fer en fred i no necessités cocció, mentre tenia el forn ocupat en un altre pastís.

Aquesta recepta concreta la vaig llegir al blog Bon profit… i la tenia guardada a la carpeta “receptes senzilles, ràpides i resultones”, la meva preferida, je je je… El resultat no em va decebre gens, realment és senzilla, ràpida i resultona! A la cuina ja passa això, sovint les receptes més fàcils són les que tenen més èxit 😉

He modificat alguns detalls de la recepta original, seguint els consells que em va donar la Marisabel per augmentar les quantitats, he suprimit el sucre i he canviat la base de melindros per una planxa de pa de pessic.

Aquí teniu la recepta:

Ingredients:

· 1 base de pa de pessic rodona
· 6 rodanxes de pinya en almívar
· 350g de Mascarpone
· 4 sobres de quallada Royal
· 400ml de llet de coco
· 400ml de llet
· 4 ous
· Caramel líquid

Preparació:

Amb thermomix: posar tots els ingredients al vas i barrejar 10s a velocitat 4. Programar 10 minuts, temperatura 100º, velocitat 3.

Sense thermomix: dels 400ml de llet, separar-ne 1/2 vas i dissoldre-hi la quallada Royal. Batre els ous i afegir-ho a la mescla anterior.
Posar la llet de coco i la resta de llet en un cassó al foc. Quan bulli, afegir la barreja d’ous i quallada, remenant contínuament fins que bulli. Apartar uns segons del foc, remenar i tornar a posar al foc fins que bulli de nou.
Afegir el mascarpone i la pinya i triturar bé amb el túrmix, fins que quedi una barreja ben fina.

A partir d’aquí ja es fa igual: abocar la barreja dins un motlle de silicona caramel·litzat i col·locar a sobre la planxa de pessic, que s’ajusti bé a la mida del motlle. Deixar quallar a la nevera i desemmotllar capgirant el pastís. Decorar i servir.

Bon profit!

Comparteix

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *