Flam de Xocolata Blanca

Data
29 de novembre de 2009
Creat per

La setmana passada vam celebrar a casa el sopar dels Escorpins, tota una tradició a la colla de Sabadell. De postres vaig preparar un parell de pastissos, un dels quals era aquest senzill flam de xocolata blanca:
És una d’aquelles receptes que circulen en mil versions per Internet; fent cas dels consells de l’Alicia (que sempre són fantàstics) vaig triar un preparat de flam sense sucre i enlloc de nata hi vaig posar només llet. El resultat queda dolç al punt i, tot i no portar gens de nata, la textura del flam recorda força una pannacota. Encara que no sigueu uns fanàtics de la xocolata blanca, aquest pastís segur que us agradarà, és de vici total 😉

Aquí teniu la recepta:

Ingredients:

· 300g de xocolata blanca
· 1 sobre de flam de 8 racions (sense sucre)
· 800ml de llet

Preparació:

Dissoldre el flam en una part de la llet freda. Posar en un cassó al foc la resta de la llet amb la xocolata trossejada. Quan la xocolata s’hagi fos i estigui a punt de bullir, afegir el flam i remenar contínuament fins que bulli. Abocar dins un motlle caramel·litzat i deixar quallar a la nevera. Desemmotllar, decorar i servir ben fred.

Bon profit!

PD: Em fa molta il·lusió compartir el regal que ens va fer tota la colla, ja que és d’una temàtica molt adient a aquest blog: un sopar a l’Espai Sucre per degustar el Gran Menú de Postres. No hem trigat gaire a gastar el vale ja que divendres, sortint de la classe amb en David Lienas, vam anar directes al sopar.

Em costa força descriure amb exactitud les sensacions que vam viure. Segurament, quan algú s’imagina un menú format per 5 postres i petit fours, pensa que només serà dolç i empalagós. Tot al contrari! Les sensacions que vam tenir varen ser moltes i ben diverses: aroma, textura, temperatura, fumat, àcid, dolç, salat, amarg, color, joc, espècies, fusió, art… Només es pot entendre del tot vivint l’experiència en primera persona. Us ho recomano!

Moltes gràcies pel regal!

Comparteix

1 comentaris a “Flam de Xocolata Blanca”

  1. Que9 bonita te ha qdudaeo, que9 presentacif3n.Es que la cocina con las naranjas, da muy buenos colores, jejeje, y este1 buenedsima. Probare9 a af1adir unas gomibayas (bayas goji) para darle afan me1s color. Me ha gustado mucho mucho.Beso

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *