Trufes de Xocolata de la Gemma Lienas. Classe amb en David Lienas.

Data
2 de desembre de 2009
Creat per

Ara que s’acosta Nadal m’agrada tenir a punt dolços per poder oferir en qualsevol moment als convidats. Per evitar que s’acumuli feina a l’últim dia, va molt bé preparar amb antelació aquestes trufes (i, evidentment, vèncer la temptació de menjar-se-les abans, je je je…):


Divendres passat vam anar a la classe d’en David Lienas. La Glòria i en Josep, que són molt detallistes, em van fer un regal pel meu aniversari: el llibre de cuina Us espero a taula de la Gemma Lienas, la mare del David. El llibre és genial, tota la colla el va estar fullejant i ens va agradar moltíssim. Ha sortit publicat aquest mateix novembre, de manera que és una novetat a tenir en compte si esteu pensant què regalar aquest Nadal 😉

La Gemma és una famosa escriptora amb una gran trajectòria literària. D’altra banda, va ser el seu amor per la cuina el què va empènyer en David a fer-se cuiner professional. Recordeu el pastís de poma autre manière que ens va ensenyar en David? Doncs és una recepta de la Gemma que també està al llibre 😉

Per no allargar-me massa, de la classe d’en David aquest cop explicaré poc, segur que em perdonarà, je je je… Ens va fer un monogràfic d’embotits amb tres receptes ben diferents: un magret d’ànec farcit (de bull de castanyes i bolets, bull de nous, i pinya en almívar, acompanyat d’una reducció de mel i taronja i un rosti de patates); una patata emmascarada del Berguedà (amb patata Rosevald i camagrocs); i uns caramels de bull (bull de castanyes i bolets, bull de nous i melmelada de figues, tot embolicat amb pasta filo).

Us recomano llegir les cròniques del Cafè de Nit, De Cuina i Cuinetes, allà trobareu les receptes i algunes de les idees complementàries que sempre dóna el David a les seves classes i que val la pena recordar (llegiu, sinó, la truita de pa amb tomàquet!)


Aquestes trufes són l’estrena d’aquest fantàstic receptari de la Gemma Lienas, però ja tinc triada la propera que faré: un fricandó de llagostins que només de llegir la recepta ja se m’inflen els narius… De la recepta de les trufes només comento que la xocolata jo l’he fos al microones enlloc del bany Maria, que és com explica el llibre.

Aquí teniu la recepta:

Ingredients:

· 400g de xocolata negra
· 50g de fideus de xocolata
· 120g de mantega
· 3 rovells d’ou
· 1 copa de Cointreau

Preparació:

Desfer la xocolata al microones a baixa potència vigilant que no es cremi. Afegir la mantega i remenar fins que es fongui amb la calor de la xocolata. Incorporar els rovells d’ou d’un en un, la copa de Cointreau i barrejar bé. Abocar-ho en una plata plana i deixar una estona al congelador fins que agafi cos. Treure del congelador i formar les boletes. Enfarinar-les amb els fideus de xocolata i reservar a la nevera dins el moment de servir.

Bon profit!

Comparteix

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *