Tiramisú de Torró. Classe de Nadal amb la Mireia Carbó.

Data
5 de desembre de 2009
Creat per

Dijous passat tota la colla de blocaires vam anar a la classe més esperada de l’any: l’especial receptes de Nadal de la Mireia Carbó, que ens proposava un menú de festa amb un final espectacular, un tiramisú de torró amb estel de Nadal.El monogràfic nadalenc consistia en tres receptes de luxe: una crema de gambes amb tres textures, uns canelons d’ànec amb salsa oriental de poma i un tiramisú de torró amb estel de Nadal.

Combinant tradició i modernitat, organització i comoditat, gust i bona presentació, la Mireia va fer una classe magistral ensenyant-nos a elaborar cada plat amb precisió, trucs i consells de congelació per tal de fer fàcil el què a tots ens sembla difícil: preparar un àpat de Nadal de luxe sense estressar-nos i obtenint un resultat espectacular.

Us recomano que llegiu la crònica del Cafè de Nit, hi trobareu detalls interessants de cada recepta. Pel què fa al tiramisú, cal dir en majúscules que la Mireia L’HA CLAVAT. Amb un gust de torró molt fi, una textura deliciosa i gens empalagós, són les postres ideals per a un àpat copiós de Nadal. I sobretot, feu cas al consell de la Mireia: salteu-vos el pica-pica i oferiu postres petites, ja veureu com tothom escurarà la copa!


Aquí teniu la recepta:

Ingredients: (per a 6 persones)

Per la crema:
· 75g de torró de Xixona
· 1 cullerada rasa de sucre
· 2 ous
· 250g de mascarpone
· 6 melindros durs
Per l’almívar:
· 50g de sucre
· 200ml d’aigua
· 1 rajolí de moscatell
Per la decoració:
· Sucre
· Ametlles laminades

Preparació:

Fer un almívar lleuger amb aigua, sucre i un rajolí de moscatell. Reservar.
Muntar els rovells d’ou amb el sucre fins que doblin el seu volum. Afegir el mascarpone, el torró ratllat i barrejar bé. Muntar les clares a punt de neu i incorporar-les suaument a la mescla anterior.
Remullar els melindros amb l’almívar reservat i col·locar-los al fons de les copes. Repartir la crema sobre els melindros i deixar a la nevera fins el moment de servir. És molt millor fet d’un dia per l’altre.
Pels estels de la decoració, fer un caramel ros amb el sucre. Encara calent, formar unes estrelles sobre paper de forn i repartir per sobre les ametlles laminades i torrades. Deixar refredar i espolsar amb sucre en pols.

Bon profit!

PD: Com diu la Mireia, la decoració amb els estels és un extra voluntari. No cal pas que quedin perfectes i, si ens sobra temps, podem formar les inicials dels noms dels convidats. En el meu cas, m’ha fet molta il·lusió fer la… M de MIREIA!


Moltes gràcies per tot!

Comparteix

6 comentaris a “Tiramisú de Torró. Classe de Nadal amb la Mireia Carbó.”

  1. Quina recepte mes bona¡¡¡La fare de postre de Nadal.El que veig mes complicat es la decoració amb el sucre ros no?Si algu la fet que hem digui si realment es tan complicat¡¡
    Adeu

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *