Pastís de Torró i Mascarpone

Data
10 de desembre de 2009
Creat per

Encara em queda per explicar el pastís que vaig fer per la celebració familiar dels quatre aniversaris, el Pol, l’Arnau, la Patrícia i el meu. En aquesta ocasió, un pastís molt fi de torró de Xixona:
Som una família que traiem força profit de les trobades familiars i intentem celebrar tantes coses com podem, així tots som una mica protagonistes de la diada. En aquesta ocasió vam anar a dinar a Barcelona, que això sol ja fa festa grossa: cadires, cavallets, fustes, plats, pastís… tot cap a l’Eixample en caravana, va ser tota una expedició 🙂

El pastís de torró va tenir molt èxit. Fi, amb una textura de mousse deliciosa, lleuger i gens embafador, és d’aquells per repetir. I com que encara ningú ha menjat torrons però ja s’acosta el Nadal, el torró és un gust que ve molt de gust. El vaig acompanyar d’un colís fet amb melmelada de cireres i kirsh, que també hauria quedat molt bé com a capa superior del pastís. I les ratlles de xocolata de la decoració em van servir per estrenar un dels regals de l’aniversari, un estri de silicona ideal per dibuixar:


Aquí teniu la recepta:

Ingredients:

Per la base:
· 200g de galetes Maria
· 100g de mantega
· 20g de sucre
Pel farcit:
· 250g de mascarpone
· 350g de gelat de torró
· 50g de sucre
· 200ml de nata líquida per muntar
· 5 fulles de gelatina
Per la cobertura:
· 2 iogurts grecs ensucrats (Danone, eh? 😉 )
· 2 fulles de gelatina

Preparació:

Per la base: triturar les galetes i barrejar-les amb el sucre i la mantega fosa fins a obtenir una pasta homogènia. Estendre bé la pasta dins un motlle desemotllable i coure-ho al forn a 180º durant 10 minuts. Deixar refredar.
Pel farcit: posar en remull 5 fulles de gelatina en aigua freda. Barrejar el formatge, el gelat fos i el sucre. Escalfar un dit d’aigua al microones i dissoldre-hi la gelatina. Afegir-ho a la mescla anterior i barrejar bé. Semi muntar la nata i afegir-la amb compte que no s’abaixi. Abocar dins el motlle i deixar quallar a la nevera durant 2 hores.
Per la cobertura: posar en remull 2 fulles de gelatina. Escalfar un dit d’aigua al microones i dissoldre-hi la gelatina. Barrejar-ho amb els iogurts i abocar-ho sobre el pastís. Reservar a la nevera fins el moment de servir.

Bon profit!

Comparteix

5 comentaris a “Pastís de Torró i Mascarpone”

  1. Hola! L´altre dia per l´aniversari del pare vaig fer-li aquest pastisset i va tenir molt d´èxit. La veritat que queda boníssim i és facilet d´elaborar. Moltes felicitats per aquestes receptes, tenen totes una pinta….. 😉

  2. HOla Gemma,

    Una pregunteta: Veig que poses la massa de galetes de base a la vora del pastís també, no només a sota. Com ho fas per desmotllar-ho després? No se’t trenca? Fas servir un motlle de silicona o poses paper de forn? Gràcies!!!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *