Triangles de Pasta Fil·lo amb Mató i Codony

Data
17 de desembre de 2009
Creat per

Avui us proposo un berenar original, d’hivern, sorprenent, ràpid i senzill de fer. Tot improvisat amb sobres de la nevera:Diumenge, tot i el fred, vam sortir amb la colla a escalar a Montbrú, un sector a prop de Moià. Cap el migdia, gelats i amb les mans balbes, vam decidir plegar, de manera que a la tarda ja estàvem a casa ben calentons i refent-nos del fred. Per sorpresa, vam rebre la visita imprevista d’uns amics que feia temps que no vèiem, i se’m va presentar un problema que segurament tots hem tingut algun cop: i ara què els ofereixo per picar?

Doncs res, a obrir la nevera i a improvisar, je je je… El resultat no va ser gens decebedor, ben al contrari, el contrast cruixent de la pasta fil·lo i la melositat del farcit ens va encantar. A més, a qui no li agrada la combinació tan clàssica del mató i el codony? Us ho recomano, menjats encara tebis van ser un berenar de diumenge perfecte.

Aquí teniu la recepta:

Ingredients:

· Pasta Fil·lo
· 100g de mató
· 100g de codonyat
· Mantega
· Sucre en pols

Preparació:

Tallar el codony a dauets i barrejar-lo amb el mató.
Desfer la mantega al microones. Amb un pinzell, pintar una làmina de pasta fil·lo amb mantega i col·locar una altra làmina a sobre. Tallar-les longitudinalment en 4 tires llargues.
Col·locar una petita porció de la barreja de mató i codony a una punta de cada tira i fer plecs en forma de triangle, deixant el farcit ben tancat a l’interior. Pintar cada triangle amb més mantega i coure’ls 12 minuts a 180º. Un cop freds, espolsar amb sucre en pols i servir.

Bon profit!

Comparteix

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *