Galetes de carbassa, avellanes i xocolata

Data
21 de desembre de 2009
Creat per

Ara fa dies que no participo a l’HEMC, entre una cosa i l’altra m’ha faltat temps… Però el tema d’aquest mes m’agrada molt i no volia deixar passar l’ocasió de presentar-hi una recepta, unes galetes de carbassa, avellanes i xocolata sense gens de sucre:

Paula, de Con las zarpas en la masa, ha proposat un tema molt interessant: dolços sense sucre. Ara que s’acosta Nadal i les nostres taules s’omplen de dolços exquisits, és un bon moment per solidaritzar-se amb els diabètics i tots aquells que per un motiu o un altre no poden prendre sucre. Entre totes les aportacions segur que sortirà un receptari espectacular de rebosteria sense sucre!

Tot i que l’HEMC proposa substituir el sucre per edulcorants aptes per a diabètics, a mi m’ha fet il·lusió preparar una recepta sense cap d’aquests ingredients, unes galetes poc dolces però no per això menys llamineres. Amb la pròpia dolçor de la carbassa, aquestes galetes resulten una menja exquisida apte per a diabètics que farà les delícies de tots, tan si poden menjar sucre com si no. I si no teniu problemes de sucre, feu-les afegint 100g de sucre a la recepta… proveu-les i ja m’ho direu!

hemc 39 - dulces sin azúcar

Aquí teniu la recepta:

Ingredients:

· 125g de farina
· 65g de mantega pomada
· 1 ou
· 100g de carbassa cuita
· 100g d’avellanes torrades i pelades
· Una culleradeta de llevat
· Una culleradeta de canyella
· 75g de xocolata sense sucre

Preparació:

Barrejar la farina, el llevat i la canyella. Afegir la mantega, l’ou i la carbassa triturada integrant bé cada ingredient. Finalment, afegir les avellanes picades i barrejar bé. Formar una bola amb la massa, embolicar-la amb paper film i deixar-la reposar a la nevera fins que agafi consistència.
Estirar la massa, tallar les galetes i coure-les al forn a 180º uns 15 minuts. Deixar refredar.
Fondre la xocolata al microones a baixa potència, vigilant que no es cremi. Decorar les galetes al gust, deixar refredar la xocolata i servir.

Bon profit!

PD: Concurs Us espero a taula!
Aprofito l’ocasió per donar-vos a conèixer un concurs de receptes molt interessant: recordeu el llibre de la Gemma Lienas Us espero a taula que vaig comentar fa poc? Doncs la Gemma, a través del seu blog, ha proposat un concurs de receptes del llibre obert a tothom. No cal ser blocaire per participar-hi, eh? Només cal enviar la foto del plat amb els vostres comentaris al seu e-mail, el guanyador rebrà un premi molt suculent! Us animo a participar-hi, teniu temps fins el 7 de gener!


Consulteu les bases del concurs al blog de la Gemma Lienas, jo ja he triat quina recepta faré, je je je…

Comparteix

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *