Pastís de músic

Data
24 de desembre de 2009
Creat per

Dimarts vam celebrar la festa de Nadal amb els companys de feina, amb el sorteig de les paneres, els regals i un pica-pica extraordinari cortesia de la Directiva. Per completar la part de dolços, em va fer il·lusió portar un pastís nadalenc, ben carregat de les fruites típiques d’aquestes festes:
Fent honor a la coneguda nadala del Noi de la Mare, amb el vers “panses i figues i nous i olives”, el millor moment per assaborir aquest pastís és durant aquests dies de Nadal. La recepta és molt senzilla; es tracta d’una quiche dolça amb un farcit molt original i nadalenc. Tot i la dolçor de les fruites, el pastís no queda gens empalagós, ja que gairebé no porta sucre extra. A la feina va agradar molt, va volar en un moment i tothom el va elogiar, je je je…

La recepta la vaig treure de l’última adquisició, el llibre Us espero a taula de la Gemma Lienas que ja us vaig comentar. Per cert, aprofito per tornar a recordar el concurs, per si de cas a algú se li ha passat… Vaig fer algunes petites variacions de la recepta original: enlloc de pasta de full vaig posar pasta brisa i la vaig coure 10 minuts en blanc sense el farcit, trobo que així queda més ben cuit de la base. D’altra banda, vaig posar en remull totes les fruites seques, no només les panses, així el pastís va quedar més melós i amb més gustet de conyac, je je je… Finalment, vaig tallar a trossets la fruita seca, per tal que quedés més ben repartida i fos més fàcil tallar el pastís per repartir.

És un pastís fi, molt nadalenc, fàcil de fer i amb un gran resultat, és una recepta per animar a tots aquells que s’inicien en el gran món de la pastisseria casolana. Altament recomanable! I aprofito aquesta recepta tan nadalenca per desitjar-vos a tots un bon Nadal i feliç 2010. Bones Festes a tothom!


Aquí teniu la recepta:

Ingredients:

· 1 làmina de pasta de full
· 100g de panses de Corint
· 100g d’orellanes de préssec
· 100g d’orellanes d’albercoc
· 200g de figues seques
· 100g d’ametlles filetejades
· 1 rajolí de conyac
· 3 ous
· 150ml de crema de llet
· 50g de sucre

Preparació:

Remullar les panses amb aigua calenta i conyac.
Cobrir el motlle amb la pasta de full. Batre la crema de llet amb els ous i el sucre. Posar al motlle tota la fruita seca i abocar-hi per sobre la crema de llet. Coure-ho al forn a 170º durant 30 minuts.

Bon profit!

Comparteix

2 comentaris a “Pastís de músic”

  1. hola Gemma,
    una pregunta, puc substituir la crema de llet? el meu home és intolerant a la lactosa i haig de fer les postres amb llet sense lactosa. la podria fer d’alguna altra manera?

    gràcies

  2. Podries provar amb la crema de llet sense lactosa, les que són de soja o altres vegetals. N’he vist que n’hi ha fins a un 38% MG, oi? Segur que et quedarà igual de bé 😉

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *