Mousse de torró amb sorpresa de xocolata

Data
4 de gener de 2010
Creat per

Després de força temps, aquest any hem tornat a celebrar el cap d’any a casa. El mal temps previst al Pirineu ha espatllat els nostres plans de vacances… A canvi però, pel sopar de cap d’any vam degustar unes postres casolanes molt nadalenques, amb el torró com a protagonista:Celebrar el cap d’any a casa em va permetre preparar un menú més elaborat que el que hem fet els últims temps a fora. Per postres vaig fer una mousse amb una proporció de torró ben alta, amb la intenció que fes molt gust de torró. Què seria el Nadal sense el torró?

La sorpresa d’aquesta recepta consisteix en amagar una cullerada de crema de xocolata a l’interior de la copa, sense que es vegi a l’exterior. La cara de sorpresa que fan els convidats en descobrir-la és genial, enmig d’uns oohhs! i uns mmms! que paguen la feina de fer-la. El resultat és una mousse suau, esponjosa i molt airejada, amb un potent gust de torró que combina a la perfecció amb la xocolata de l’interior. Si us han sobrat torrons de Nadal, no dubteu en fer-la. I si no us n’han sobrat, val la pena comprar-los expressament, no us decebrà!

Aquí teniu la recepta:

Ingredients:

· 300g de torró de Xixona
· 250ml de nata per muntar
· 100ml de llet
· 30g de sucre
· 3 fulles de gelatina
· 3 ous
· 1/2 copa de conyac
· 1 natilla de xocolata

Preparació:

Posar en remull la gelatina en aigua freda.
Batre els rovells amb el sucre fins a blanquejar. Escalfar la llet, abocar-la sobre els rovells i tornar-ho al foc fins que comenci a espessir, a uns 82º. Afegir la gelatina escorreguda i dissoldre-la bé. Afegir el conyac, el torró trossejat i triturar-ho amb el túrmix fins que quedi ben fi. Deixar refredar una mica.
Semi muntar la nata i afegir-la amb compte a la mescla del torró. Muntar les clares a punt de neu i afegir-les suaument a la barreja vigilant que no s’abaixin.
Omplir les copes amb la mousse fins a la meitat, posar una cullerada de natilla a dins i acabar-les d’omplir amb la mousse, procurant que no es vegi la xocolata.
Reservar a la nevera fins que qualli, decorar i servir ben fresqueta de nevera.

Bon profit!

Comparteix

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *