Bunyols de vent farcits de crema pastissera

Data
22 de gener de 2010
Creat per


Aquest dimecres a l’Institut vam celebrar la Jornada de Portes Obertes amb la visita dels pares de primària, que han de decidir on matricularan els fills el curs vinent. Aprofitant l’ocasió, amb els alumnes de Projectes vam fer uns bunyols per oferir als pares durant la seva visita:La Jornada de Portes Obertes és una gran oportunitat per fer propaganda del nostre Centre. Per això vam pensar que oferir un cafè i uns bunyols ens faria guanyar molts punts davant dels pares, je je je… Tenim un grupet d’alumnes que està força acostumat a les classes de cuina, on ja han preparat creps, paelles, truites, pizzes… Aprofitant aquesta experiència, els vam donar la responsabilitat de fer-nos quedar bé preparant aquests bunyols farcits de crema, ideals per picar i acompanyar el cafè.

Va ser fantàstic veure’ls treballar a la cuina preparant la crema pastissera, fent la pasta choux, fregint els bunyols, farcint-los, netejant la cuina… Tot plegat molta feina, que fregir 90 bunyols no és poca cosa, eh? El resultat van ser uns bunyols boníssims, amb un gust d’anís i canyella deliciós. Sort que en tenim testimonis, que si no més d’un s’hauria pensat que eren de pastisseria! Qui sap si algun d’aquests alumnes acabarà sent un gran cuiner…

Les receptes d’avui ja les tinc al blog, però de totes maneres les torno a escriure, ja que algun alumne la vindrà a buscar aquí per repetir-la a casa, je je je…

Aquí teniu la recepta:

Bunyols de vent

Ingredients: (per uns 30-40 bunyols)

· 125ml d’aigua
· 75g de farina
· 60g de mantega
· 3 ous petits
· sal
· anís
· sucre

Preparació:

Posar l’aigua i la mantega en un cassó al foc, amb un pessic de sal. Quan l’aigua bulli i tota la mantega s’hagi fos, afegir d’un sol cop tota la farina tamisada i deixar coure, sense parar de remenar, fins que aquesta massa es separi de les parets del cassó. Fora del foc afegir un ou i remenar fins que quedi homogeni. Així, fins a afegir-hi els tres ous.
Fregir petites porcions de la pasta en oli calent. Quan estiguin cuits, mullar-los amb una mica d’anís i arrebossar-los amb sucre.

Crema pastissera

Ingredients:

· 1/2l de llet
· 4 rovells d’ou
· 100g de sucre
· 40g de maizena
· canyella
· pell de llimona

Preparació:

Dissoldre la maizena en un rajolí de llet freda.
En un cassó al foc, posar la resta de la llet amb el sucre, la canyella i la pell de llimona. Quan arrenqui el bull, treure del foc i deixar refredar una mica.
A part, barrejar els rovells amb la maizena. Afegir la llet ja temperada, barrejar i colar. Tornar a posar la crema al foc, remenant sense parar. A la que arrenqui a bullir, treure del foc i deixar refredar.

Bon profit!

Comparteix

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *