Crònica de la classe amb en David Lienas

Data
25 de gener de 2010
Creat per


Divendres vam assistir a la primera classe de l’any amb el xef David Lienas, als tallers de cuina gratuïts que ofereix cada mes l’Espai Consum del Bonpreu:


En aquesta ocasió ens va preparar dos plats amb productes de temporada força lleugers, pensant que encara ens estem refent dels excessos nadalencs: un panaché de verdures i un tataki de tonyina.

El panaché va ser espectacular i consistia en un assortit de verdures farcides ben variat i original: pebrots del piquillo farcits de mutabal, timbals de carbassó farcits de carn, tomàquets cirera farcits de formatge, patates a la sal farcides de salmó fumat i tempura d’hortalisses. Van resultar ser 5 preparacions que cadascuna, per si sola, ja era una recepta ben complerta. Imagineu-vos quina feinada fer-les alhora! Entre altres explicacions interessants, en David ens va explicar un truc per aconseguir les albergínies escalivades amb gust de fumat: cremar la pell amb un bufador abans de posar-les al forn. Aquesta setmana mateix ho penso provar 😉

Per compensar tanta feina, el tataki va ser més senzill però igual de bo: en David ens va explicar amb tot detall els ingredients per aconseguir un marinat de la tonyina excel·lent, a base de mirin i salsa de soja (millor si és coreana) tot aromatitzat amb gingebre fresc, porro i oli de sèsam. I també ens va explicar com triar la millor part de la tonyina per aquesta elaboració, l’anomenada “toro”.

Tothom que coneix en David ja sabrà que em deixo el 99,9% de les explicacions i consells amb què va complementar cada recepta. És impossible reproduir aquí tanta quantitat d’informació. En resum, vam tornar a passar una tarda ben entretinguda gaudint de la gran afició que tots sentim per la cuina i la gastronomia. I al final, aquest cop sí, ens vam fer la foto de grup de rigor 😉

Com sempre recomano, no deixeu de llegir la crònica del Cafè de Nit, que la Glòria és la millor prenent apunts, je je je… I aprofito l’ocasió per tornar a recordar el concurs Us espero a taula de la Gemma Lienas, la mare del David. Ha ampliat el termini fins a final de mes, de manera que encara hi sou a temps 😉

Moltes gràcies David, ja esperem la propera!

Comparteix

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *