Coc de llardons i torró de Xixona (i sobrassada)

Data
12 de febrer de 2010
Creat per

La tradició mana que per dijous llarder s’ha de menjar coca de llardons. Al blog ja hi tinc posada la típica d’aquí, de pasta de full, per això m’ha fet il·lusió fer-ne una de diferent:
Veient el programa de IB3 TV Sa bona cuina de Paquita Tomàs vaig descobrir que a Mallorca es fa una coca de llardons diferent, amb llardons i torró afegits a la típica coca de llevat Royal. Aquesta coca es decora amb unes rodanxes de sobrassada (que es noti que és mallorquina!) repartides pel damunt, sucre i pinyons, i s’enforna tot plegat. Ha de ser bona per força, oi?

Tenia moltes ganes de tastar aquesta coca tan diferent però com que a casa no ens agrada la sobrassada i em semblava un còctel massa explosiu, he canviat la sobrassada per fruita confitada (o carabassat, com diuen a ses Illes) que també és típic mallorquí. Ara bé, si us agrada la sobrassada, feu-la així, que és l’autèntica i més adient pel dijous llarder 😉

El resultat és una coca gustosíssima, on pots distingir perfectament els sabors que donen els llardons i el torró; queda esponjosa i humida, ideal per esmorzar i agafar forces abans de sortir escalar 😉

Aquí teniu la recepta:

Ingredients:

· 100g de mantega pomada
· 100g de mel
· 5 ous
· 300g de farina
· 2 culleradetes de llevat
· 100ml de llet
· Un polsim de canyella en pols
· Pell de llimona ratllada
· Un polsim de sal
· 150g de llardons
· 150g de torró de Xixona
· 1 tasseta de rom
· 80g de panses
· 50g de pinyons
· Carabassat (o sobrassada, l’autèntica)

Preparació:

Macerar les panses amb el rom.
Barrejar la mantega amb la mel. Afegir els ous i barrejar bé. Incorporar la farina tamisada i el llevat. Afegir la llet, la sal, la canyella, la llimona i barrejar bé. Deixar reposar ½ hora.
Afegir les panses escorregudes, els llardons trossejats i el torró picat ben fi. Abocar la barreja en un motlle untat amb mantega i farina, repartir el carabassat i els pinyons per sobre, espolsar amb sucre i coure-ho 40 minuts a 180º fins que sigui cuit.

Bon profit !

Comparteix

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *