Mini tortells de pasta choux farcits de crema i trufa

Data
24 de febrer de 2010
Creat per

Dimecres passat vam inaugurar les tardes de cuina a l’Institut, unes sessions que repetirem un cop al mes. El primer dia vam començar amb una recepta de categoria, uns tortells individuals de pasta choux que van quedar molt chic:


Ja fa temps que els profes volíem aprofitar la cuina del centre per quedar després de la feina i passar una estona divertida cuinant i compartint altres activitats que les estrictament laborals. La idea és repetir aquestes sessions un cop el mes i cuinar una recepta adient a l’època de l’any que estem. Es nota que som un grup animat, oi?

Com que ara és quaresma, vam decidir començar amb la recepta dels bunyols de vent i aprofitar la versatilitat de la pasta choux per fer altres variacions: unes profiteroles i uns mini tortells, farcits de crema i de trufa. Va ser genial veure tota la colla amb les mans a la massa en plena activitat a la cuina: remenant, farcint bunyols, omplint mànigues pastisseres, tallant profiteroles, muntant trufa… Tot va quedar molt bo, tant que no en va sobrar ni una engruna de mostra!

Crec que parlo en nom de tots quan dic que vam passar una tarda fantàstica, rient i fent pinya, parlant de tot menys de feina. Ens ho vam passar tan bé que ja estem ruminat quina serà la següent recepta que farem, je je je… Potser la mona de Pasqua? Amb companys així val la pena treballar!

Aquí teniu la recepta:

Tortells de pasta choux:

Ingredients:

· 125ml d’aigua (o llet)
· 75g de farina
· 60g de mantega
· 3 ous petits
· sal
· sucre en pols

Preparació:

Posar l’aigua i la mantega en un cassó al foc, amb un pessic de sal. Quan l’aigua bulli i tota la mantega s’hagi fos, afegir d’un sol cop tota la farina i deixar coure, sense parar de remenar, fins que aquesta massa es separi de les parets del cassó. Fora del foc afegir un ou i remenar fins que quedi homogeni. Així, fins a afegir els tres ous.
Omplir una màniga pastissera amb la pasta choux.
Sobre una plata de forn formar tortells d’uns 15cm de diàmetre. Coure’ls a 180º durant 20 minuts, fins que siguin ben daurats. Deixar refredar i tallar-los pel mig amb un ganivet. Farcir-los amb nata, crema, trufa… espolsar amb sucre en pols i servir.

Trufa

Ingredients:

· 40g de xocolata al 70%
· 200g de nata per muntar
· 20g de sucre

Preparació:

Trossejar la xocolata. Escalfar la nata amb el sucre i barrejar fins que es dissolgui el sucre. Abocar la nata calenta sobre la xocolata trossejada i remenar bé fins que es fongui tota la xocolata. Deixar refredar a la nevera, millor d’un dia per l’altre. Muntar amb les varilles elèctriques com si fos nata muntada.

Bon profit!

Comparteix

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *