Pastís de formatge i lemon curd

Data
2 de març de 2010
Creat per

Diumenge passat vam fer la tradicional calçotada a Sant Feliu amb tota la colla d’amics de Sabadell. A mi em tocava portar les postres i vaig fer un parell de pastissos, avui us poso el de formatge:Després d’uns quants anys de celebrar calçotades podem dir que ja hem perfeccionat el tema, des que tinc el blog és la quarta calçotada que fem amb aquesta colla! Salses, calçots, amanides, carn a la brasa… tot va quedar molt bo. A més, el temps va aguantar i les estones de sol ens van fer passar un dia molt agradable gaudint de l’aire lliure i de la companyia dels amics.


Aquest pastís és el típic pastís de formatge (semblant als que venen a les fires de productes tradicionals) però amb una cobertura de lemon curd que li va fenomenal. L’acidesa de la llimona fa més lleuger el pastís però no camufla gens el gust intens de formatge, a diferència d’altres cobertures fetes amb melmelades de maduixa o fruites del bosc. Absolutament recomable, és un pastís per repetir. Boníssim!

Aquí teniu la recepta:

Ingredients:

Per la base:
· 200g de galetes Maria
· 100g de mantega
· 20g de sucre
Pel farcit:
· 300g de formatge philadelphia
· 3 ous
· 90g de sucre
· 1 iogurt de llimona
Per la cobertura:
· 250g de lemon curd

Preparació:

Per la base: triturar les galetes i barrejar-les amb el sucre i la mantega fosa fins a obtenir una pasta homogènia. Estendre bé la pasta dins un motlle desemotllable i reservar.
Pel farcit: triturar amb el túrmix tots els ingredients. Abocar-ho sobre la base de galetes i coure-ho a 170º durant 40 minuts. Deixar refredar.
Per la cobertura: escalfar lleugerament el lemon curd per tal que es liqüi. Abocar sobre el pastís i repartir per tota la superfície. Reservar a la nevera fins el moment de servir.

Bon profit!

Comparteix

1 comentaris a “Pastís de formatge i lemon curd”

  1. M'he llegit les dues receptes de les postres que vas dur a la calçotada (avantatges d'entrar a misses dites) 😉 i jo em quedo amb aquesta, ja que la xocolata no és la meva gran passió, i els pastissos de formatge, com els que dius que porten cobertures de gerds o de maduixa, al contrari de l'Anna Maria, no els trobo gens encertats. En canvi, m'imagino que el contrast del lemond curd ha de ser molt encertat.Pel que es veu a la fotografia de la calçotada, déu n'hi do el "grau de professionalitat" a l'hora de fer-los, eh? (ho dic per les graelles). :))

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *