Tarta toffee amb xocolata

Data
8 de març de 2010
Creat per

Aquest pastís també el vaig portar a la calçotada de Sant Feliu, junt amb el de formatge. Érem tanta colla que en vaig haver de fer dos, així vam poder fer una petita degustació de cada 😉M’agraden les receptes de pastissos fàcils amb un resultat excel·lent i aquest n’és un bon exemple: senzill de fer, vistós i molt bo! El farcit de dulce de leche té un gust de caramel deliciós, mentre que la capa de xocolata al 70% de cacau contraresta el possible excés de dolçor. Altre cop, un pastís recomanable i per repetir. Boníssim!

Entre la colla d’amics va haver-hi divisió d’opinions entre quin pastís va agradar més, aquest o el de formatge… diria que va quedar en empat. Jo em quedo amb tots dos, són dos pastissos tan diferents que costa comparar!

Aquí teniu la recepta:

Ingredients:

· 1 base de pasta brisa (millor si és de xocolata)
· 500g de dulce de leche (trieu una marca poc dolça)
· 200ml de nata líquida per muntar
· 200g de xocolata de cobertura del 70%

Preparació:

Cobrir un motlle desemotllable amb la pasta brisa i coure-la a 180º durant 20 minuts (va molt bé posar cigrons a dins per evitar que s’infli la base). Deixar refredar i omplir amb el dulce de leche.
Escalfar la nata fins a punt de bullir i abocar-la sobre la xocolata trossejada. Remenar bé fins que es fongui tota la xocolata i quedi homogeni. Deixar refredar una mica i abocar sobre el dulce de leche. Reservar a la nevera (millor d’un dia per l’altre) per tal que es solidifiqui la cobertura.
Desemmotllar, decorar i servir fresca de nevera.

Bon profit!

Comparteix

15 comentaris a “Tarta toffee amb xocolata”

  1. Ostres!!! Quina bona pintaa!!! :)Un dia d'aquests et copio la recepta!!:)Per cert, on compres la guarnició dels pastissos?? És que em costa molt trobar decoració… Gràcies!!

  2. Jo també sóc de les que penso que el dulce de leche ha de ser molt dolç i em frena de fer-lo servir, ara que aquest pastís teu té una pinta espectacular, serà per la capa de xocolata?.

  3. Gemma, quina bona pinta! A cada recepta et superes, ostres!T'he enviat unes fotos d'una coca que vaig fer seguint la teua recepta (utilitzant brossat en compte de formatge philadelphia)… Gràcies perquè el pastís va triomfar!!! Molt agraït!Gemma, sóc filòleg… i t'haig de dir que em fa una mica de mal als ulls allò de tarta que en català es diu pastís o tortada… Insistesc: és 'deformació' professional, espere que em sabràs disculpar! 😉

  4. Gemma, quina bona pinta! A cada recepta et superes, ostres!T'he enviat unes fotos d'una coca que vaig fer seguint la teua recepta (utilitzant brossat en compte de formatge philadelphia)… Gràcies perquè el pastís va triomfar!!! Molt agraït!Gemma, sóc filòleg… i t'haig de dir que em fa una mica de mal als ulls allò de tarta que en català es diu pastís o tortada… Insistesc: és 'deformació' professional, espere que em sabràs disculpar! 😉

  5. Hola Gemma ! Diumenge de la setmana vinent tenim una arrossada familiar i m'animaré a fer aquest pastís, m'has convençut. Et volia demanar …, jo quan faig servir la pasta brisa sempre s'encongeix i no queda mai perfecte de forma. Hi ha algun "truc" ( he provat vàries coses com deixar més pasta sobrant del motlle, etc però no hi ha manera).

  6. Carla, les fruites les compro al Just del Mercat Central de Sabadell. Les decoracions de xocolata al Brossa (del mateix Mercat) i les perletes o figures de sucre al Vidal Papers de Sabadell.Xavier, ja he vist les fotos i t'ha quedat preciós!!! M'alegro que triomfés :)Ja sé que tarta no és correcte, però quan el pastís és baixet i fet en un motlla de "TARTA" no em surt posar-li pastís… trobo que en català ens falta vocabulari de pastisseria, de tot en diem pastís :(I no em sap gens de greu, eh? Al contrari! :)))Franci, el millor truc és omplir tota la tarta de cigrons secs, així no s'infla la base ni baixen les parets. Després els treus i l'omples amb el farcit ;)Aquests cigrons els pots guardar i reutilitzar en altres pastissos. Ja em diràs si el truco et va bé, eh?

  7. Uale!! Un pastís amb 4 ingredients, aquest me l'enduc!! a més, fa molt però que molt bona cara! a aquest pas t'hauré de convidar a la nostra calçotada… jejeUna abraçada!

  8. Es cert que en català és diu pastís a tot el que s’elabora de manera semblant i té un aspecte rodó. Pot ser pel fet que la majoría de variacións de pastís no tenen un origen local. Però el català és ric en adjectivar. El que associem a pastís és el fet amb base de pa de pesic. El cake anglès. Però d’altra banda anomenem tortell al pastís que té forma de rosca. El més semblant al budin anglès, que sense tenir gaire bé res a veure, s’ha fet popular donar-li forma de rosca.
    Una “tarta” (pie en anglès) podría ser una coca, però no s’escau ja que la textura i la forma són diferents, més aviat és com un pastís raser. Els filòlegs li haurien de trobar una definició.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *