Carquinyolis. Crònica de la classe blocaire amb la Mireia Carbó.

Data
21 de març de 2010
Creat per


Aquest divendres vam anar a la classe que la Mireia Carbó va fer especialment per tota la colla de blocaires que mes rere mes assistim entusiasmats a les seves classes magistrals de cuina al Caprabo. Una de les tres receptes que ens va ensenyar van ser els clàssics carquinyolis:


Crec que aquest cop es va batre el rècord absolut d’assistència blocaire: gairebé 50 persones, algunes vingudes de Beneixama o Finlàndia, ens vam reunir per compartir la nostra afició per la gastronomia i les ganes d’aprendre noves receptes de cuina. També va ser fantàstic retrobar-nos de nou amb vells coneguts i conèixer les noves incorporacions al grup de blocaires…



A part dels carquinyolis, la Mireia ens va fer uns galets amb salsa d’anxoves i espinacs i un graten esponjós de bacallà al perfum d’all confitat. Com sempre, tot acompanyat d’explicacions detallades i bromes intercalades, que van fer la classe amena i molt interessant. Parlo en nom de tots agraint a la Mireia que organitzés aquesta classe especial, sobretot tenint en compte que era en divendres i que havia de marxar fora tot el cap de setmana… Moltes gràcies Mireia, ets un sol!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

La festa blocaire va continuar amb un sopar al restaurant Piazze d’Italia, ja n’han fet la crònica al Cafè de Nit.

La recepta de carquinyolis que ens va ensenyar la Mireia és lleugerament diferent a la que ja tinc posada aquí (enlloc de remullar les ametlles hi poso un rajolí de licor), però la veritat és que totes dues m’agraden igual i el resultat és força semblant.

Aquí teniu la recepta:

Ingredients:

· 100g d’ametlles crues amb pell
· 175g de farina
· 100g de sucre
· 1 ou
· Ratlladura de llimona
· 1 culleradeta de llevat en pols

Preparació:

Posar les ametlles en remull.
Batre l’ou amb el sucre i la ratlladura de llimona. Incorporar la farina amb el llevat i barrejar-ho bé. Afegir les ametlles (mal escorregudes) i barrejar.
Amb la massa fer dues barres llargues i coure-ho al forn a 180º uns 15 minuts. Treure la plata del forn, tallar els carquinyols al biaix i tornar-los a posar al forn uns 5 minuts més, fins que agafin color.

Bon profit!

PD: Aquesta vegada també us puc posar la recepta en àudio de la pròpia Mireia, ja que just la setmana abans va explicar la recepta dels carquinyolis en el seu espai de cuina que fa cada dimarts al programa El Dia de COM Ràdio:

Comparteix

52 comentaris a “Carquinyolis. Crònica de la classe blocaire amb la Mireia Carbó.”

  1. M’encanten!Sóc un fan de les ametles cuinades de qualsevol manera. Saps que a banda de carquinyolis també els diem carquinyols i rosegons?Tots aqueixos cursos que es mouen per la rodalia de Barcelona em fan una enveja (sana)!!! 😉

  2. Mai no hagués dit que fós tan fàcil fer els carquinyolis. Va ser la meva primera classe amb la Mireia i és encantadora. Ah! el sopar va estar tot deliciós.Muas!

  3. Una sessió completa… completa, classe de luxe i després celebració gastronomica de luxe .. es pot demanar alguna cosa més? bé, si és possible, una copeta de moscatell per a mi per acompanyar aquests magnífics carquinyolis… ;-)) Bon diumenge

  4. Són boníssims els carquinyolis.. sols, o amb el cafè.Quina sort que teniu poder gaudir de les classes de la Mireia Carbó.Jo m' he de conformar escoltant-la per la ràdio.ptns.

  5. wow, m'hagués agradat venir però em fa cosa apuntar-me pq no conec a ningú… a veure si per la propera m'animo.. espero amb impaciència la recepta del bacallà,té una pinta….Felicitats per el blog, m'encanta tot el que fas Petons

  6. Gemma, va ser una classe divertida, interessant i familiar, i et volia agraïr el teu temps dedicat a que tot això hagi estat possible.Moltíssimes gràcies!mercè-destapant cassoles.

  7. Gemma, yo tambien he participado y fue una clase con muy muy buen rollo, la verdad es que la Mireia son de aquellas personas tan simpaticas, alegres y positivas.. que gusta compartir un rato con ella, despues te quedas tan plena.En fin lo pase muy bien y te conocí, para mi eres como un idolo en reposteria..Yo tambien marche de fin de semana y todavia no he realizado los carquinjolis.. esta noche los hago, para Juan Carlos que no pudo asistir y le encanta.Saludos Gemma

  8. Nos alegramos de que las clases de Mireia consiga reunir a tanto bloggues y sobre todo con tan buen ambiente.Te agradecemos la receta de carquinyolis, ya que así intentaremos un dia adaptarlos.BesotesAna y Víctor.

  9. Holaaa!! A la propera m'apunto a les classes, ja em pots anar apuntant… tanta diversió no me la puc perdre!! No conec a ningú fisicament, però es com si fossiu de casa ja!! Tinc ganes de vindre!!Vaig probar de fer els teus 1ers carquinyolis fa molt de temps i ara probaré de fer aquests!!! Tenen una pinta!!Petonets!!!

  10. Yo fue la primera que he ido a una clase de la Mireia que al ser en viernes me vino genial para poder asistir, me encantó su manera tan campechana de explicar anécdotas y las recetas, yo a ver si durante esta semana pongo las recetas, pues me gusta editarlas una a una para poder buscarlas después mejor, ya que el blog me sirve de recetario.

  11. Gemma, que aplicada!! ja has fet la recepta!!! Els carquinyolis m'encanten i són tant nostres! %0 blocaires??? èxit rotund!!!Petuents, Eva.

  12. Que bé que us ho passeu!Tres bones receptes, sobretot la dels carquinyolis. A casa ens encanten! Ahir en vam regalar una bossa de pastisseria, i la veritat no es poden comparar als de casa, noi en el gust ni en el color!A veure qui publica la recepta del bacallà, que trobo que ha de ser molt bona!

  13. Quina reunió tant maca, i quina gentada!!!!Les receptes totes genials però em quedo amb la de bacallà. Els carquinyolis boníssims no?, a casa em fem molt i no sobran mai,jaja. Petons

  14. Gemma, quina gentada i que bé que us ho devíeu passar! Aquests carquinyolis fan una pinta boníssima i lliguen perfectament amb la crema de Sant Josep!Petons!

  15. Quina peneta més gran no poder venir, però gràcies a les vostres cròniques, és com si hi haguèssim estat. Molts petons i gràcies per compartir-ho.

  16. Gemma com sempre heu gaudit d´una sesió de primera…. uf emfeu enveja( sana), els carquinyolis fantástics, m´apunto lo del remull, ja que jo n´havia fet un parells de cops sense remullar, moltes gracies.

  17. Que bé que ens ho vam passar el Marcel i jo, una de les classes més divertides de la Mireia. Jo encara no he pogut fer aquests carquinyolis, però de ben segur que cauran aviat.Gràcies per tot!

  18. Estimada Gemma m´agraden moltíssim les teves cròniques de les trobades de Caprabo perquè trobo que reflexen a la perfecció l´ambient que hi ha de bon rotllet i totes les coses que la Mireia vos ensenya…un luxe!!! i la recepta bona bona…un petonet

  19. MOLTES GRÀCIES GEMMA!!! Per haver contribuït a fer possible la gran il·lusió que tenia de participar en una classe de cuina de la Mireia. Besades

  20. Gemma, amb aquestes cròniques és com si ja haguessim assistit a la classe! Quina enveja em feu tots plegats, deu ser super divertit i amb sopar inclós, uau! Moltes gràcies. Serà qüestió de provar de fer aquests carquinyolis.

  21. Els carquinyolis són ben fàcils, però fins que no ho veus no t'ho creus, oi??La classe com sempre, d'allò més didàctic i simpàtic!Moltes gràcies, Gemma, per a fer-ho possible!Petonets

  22. Isabel, totes tres receptes ens van agradar molt, però crec que el bacallà va ser la millor…Xavier, no coneixia aquests altres noms, però ja se sap que els dolços tradicionals a cada lloc en diuen diferent, i també varien una mica les receptes, oi? A mi també m'agrada molt tot el que porta ametlla ;)Gemma, els carquinyolis sóntan fàcils de fer que a partir d'ara ja no els tornaràs a comprar mai més! I queden tan bons… Ja he vist que el sopar va ser tot un èxit :)Alfons, la Mireia va tenir un detallàs amb la copeta de moscatell… Ens té molt mal acostumats, je je je… Anna, seria fantàstic que algun dia poguessis venir… fixa't que aquesta vegada va venir gent de València i de Finlànida! De manera que tu ja no tens excusa, eh? Je je je…Gemma, tots som nous el primer cop, però de seguida coneixes a la gent… a veure si el proper cop t'apuntes, eh? Que tota la colla és molt maca!!!!Mercè, li hem d'agrair tots a la Mireia, que va tenir un detall amb nosaltres enorme… Montse, la Mireia en directe és genial, divertida i molt didàctica, oi? Les seves receptes no fallen mai. Estic segura que els carquinyolis et quedaran perfectes!!!lostpastremembered, carquinyolis are the best creaking cookies of almonds, je je je….Ana y Victor, precisament Mireia está haciendo unas clases de cocina especiales para celíacos, con recetas muy ricas y fáciles de adaptar…Maria, això mateix li deia a la Gemma…. no passa res que no conegueu a ningú, ja veureu com de seguida feu amics! A veure si el proper cop t'apuntes!!!!!La recepta de carquinyolis és molt semblant a la que ja faig jo, queden gairebé iguals.Ivana, va ser una classe fantàstica. Algun dia t'hauries d'apuntar, eh? Que Terrassa està aquí mateix… :)Zeditas, la Mireia és genial, oi? Estic contenta que t'ho passessis bé i t'agradés… Ara toca provar totes les receptes que vam aprendre ;)Margarida, los carquinyolis son mis galletas crujientes preferidas :)Eva, aquest cop et vam trobar a faltar, eh??? Els carquinyolis són una recepta de casa nostra al 100% :)Margarida, tens tota la raó que els carquinyolis de casa són molt més bons que els de pastisseria. I a sobre, són tan cars…

  23. què bé que gaudissiu tant de la trobada. No he fet mai carquinyolis perquè em semblaven complicats, però crec que amb aquesta recepta explicada de manera tan senzilla si que m'atreveixo.pt!

  24. Elvira, la recepta de bacallà és la que va agradar més… sobretot perquè era molt original i fàcil de fer!Irmina, los carquinyolis son un vicio, no puedes comer uno solo, jeje je…Mercè vam ser molta gent!!! Llàstima que per Nadal no es facin classes amb la Mireia… tot i que potser de cara l'any que ve es podria demanar un favor especial, oi? :)Parella Vermella, tots us vam trobar a faltar! El proper cop heu de venir, eh? :)Glòria, ja he vist que el sopar de després va ser tot un èxit… Saps que els cuiners de la Piazze d'Italia són els que ens van fer les classe de rissottos al Caprabo??? Mesilda, els carquinyolis són de les meves galetes preferides… cruixents i amb un gust d'ametlla boníssim ;)Maria Jose, són super fàcils i ràpids de fer. Un cop provis els fets a casa, ja no en tornaràs a comprar mai més!Òscar, amb nous han de qedar molt bons, jo tinc ganes de provar-los de festucs, tan la Sara Maria com la Mireia van dir que havien de quedar també molt bé!Maria Dolores, avui mateix he après que també en dieu rosegons… trobo que li va molt bé el nom, són unes galetes perfectes per rosegar :)Mome, el truco del remull va molt bé, jo tampoc els remullava però a canvi afegir un rajolí de licor a la massa… Crisitna, ja vaig veure el Marcel, serà un gran cuiner… ho escoltava tot amb molt interès 🙂 A veure si el Marcel s'atreveix amb els carquinyolis, je je je …Ma Jose, a les classes de la Mireia hi ha molt bon ambient, es nota quan només som els blocaires, hi ha molta més confiança per participar, preguntar i fer bromes :)Francesc, moltes gràces a la Mireia!!! Tot i marxar de cap de setmana, ens va dedicar una classe molt especial, dedicada sobretot als blocaires que com tu veniu de lluny :)Gemma, estaria molt be que algun dia poguessis venir, oi? I els carquinyolis són molt fàcils de fer, a veure si els proves ;)Mary Lou, tens tota la raó, és d'aquelles receptes que fins que no ho veus, no et creus que sigui tan fàcil… Sembla impossible que tallar els carquinyolis costi tan poc, oi?Eva, de veritat que són molt fàcils de fer, ja veus que ho diu tothom ;)Silvia, estas clases son un lujo, Mireia es una gran cocinera y una gran profesora. Sus clases son amenas y muy interesantes, aprendres mucho y te lo pasas en grande 🙂

  25. Gemma,Ja veig que us ho vareu passar d'allò més bé i les receptes genials com sempre.Disculapa no haver pogut anar, doncs va ser una força major, encara avui estic mig mig, i he començat a menjar una mica.Bé, divendres sit tot va com està planejat allà ens veurem.La recepta del bacallà la penjaràs?Una abraçada.

  26. Ja li pots dir a lal Mireia que aquest Silestone vermell li prova moltíssim, a veure si puc venir a alguna classe…sort de les vostres cròniques!Sort que vaig poder conèixer al Francesc i l'Oreto!PtnsFins divendres!

  27. Gràcies per les cròniques! em va saber greu no poder venir. Gemma vaig fer el pastís de tres xocolates, no se què és el que va passar però no va quallar… eren les dues de la nit i no quallava, no vaig poder arreglar-lo de cap manera. El tinc congelat, ens el menjarem com a gelat, tanta xocolata em va saber greu tirar-la. Hauré de tornar a intentar-ho1Salutacions i gràcies!

  28. Núria, els carquinyolis són de les meves pastes seques preferides i són molt fàcils de fer. A veure si t'animes a provar-los!Asun, sort tenim d'aquestes classes, oi? a part d'aprendre noves receptes ens permeten trobar-nos tots els blocaires…Joan, no em puc creure que a casa teva no agradin els carquinyolis! I ja veus que ve gent de molt lluny, de manera que no tens cap excusa per no venir, que Vic està aquí mateix ;)Carme, espero que ja estiguis recuperada, ens veiem el divendres a la classe del David Lienes, eh?Illetapetita, a mi també m'agrada molt el nom de carquinyolis, je je je… tot i que el de rosegons encara el trobo més encertat, oi?Marta, la cuina ha quedat super xula, amb el silestone vermell vesteix molt. I ja vaig llegir que havies anat al dinar del diumenge que vau fer tots els blocaires amb el Francesc, oi?Reme, segurament us farà les mateixes receptes que a nosaltres, ja veuràs com estan molt bé.Marta, aquestes classes-trobades són fantàstiques, aprenem noves receptes i ens ho passem molt bé.Mercè, vols dir el que es qualla amb quallada royal? Que estrany, perquè és d'aquells pastissos que sempre surten bé… M'hauries d'explicar com ho vas fer per descobrir què va fallar 🙁

  29. Eiii, ja tenim aquí els dolços de la classe! Fantàstic! Prenem nota Gemma! Gràcies per compartir-la ens animem a fer carquinyolis a casa 😉 Quina delícia! :)Petonets,Marina

  30. Eiii, ja tenim aquí els dolços de la classe! Fantàstic! Prenem nota Gemma! Gràcies per compartir-la ens animem a fer carquinyolis a casa 😉 Quina delícia! :)Petonets,Marina

  31. Nunca hice los carquinyolis, y ayer precisamente estuve mirando esta receta en un libro de repostería. Seguro que están deliciososo, y a la vista de esta preciosidad, creo que no tardaré en animarme.Un abrazo.

  32. Ais… què bé que m'ho vaig passar! Em vaig fer un tip de riure amb les anécdotes de la Mireia i va ser tot un plaer coneix-te 😉 Estàs feta tota una amfitriona ^^A ma mare ja la tinc revolucionada, li encantaria assistir a una classe de la Mireia Carbó si es que es torna a fer en Divendres. Per la meva part he de dir que tornaré a fer les receptes (ara que torno a ser a Finlàndia) ja que vaig probar de fer els carquinyolis i se'm van cremar (el forn anava a la seva bola) i l'esponjós de bacallà estava massa salat jijiji Una abraçada ben gran!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *