Prunes farcides de xocolata i cafè

Data
24 de març de 2010
Creat per

Dissabte passat vam tenir el dinar familiar que fem cada any a casa per celebrar el Sant Josep. Per postres vaig fer la tradicional crema catalana típica d’aquesta diada i també uns petit fours de xocolata que vam degustar amb el cafè:Aquestes prunes són un plaer pels sentits només apte per a adults. Emborratxades de licor, farcides de crema de xocolata i cafè, i banyades amb xocolata negra al 70%, són l’entreteniment perfecte pels amants de la xocolata. Per als més llaminers proposo una lleugera variació de la recepta: sense cafè i amb xocolata amb llet, una versió més dolça i menys amargant. Sigui com sigui, totes dues versions són espectaculars!

La recepta és d’un llibre que em va deixar una companya de feina, el gran libro del café, un d’aquells llibres que sols veure les fotos ja t’agafa gana… no serà pas l’última recepta que en faci!

Aquí teniu la recepta:

Ingredients:

· 25 prunes seques sense pinyol
· 50ml d’Armagnac (o un licor que us agradi)
Pel farcit:
· 100g de xocolata de cobertura al 70%
· 100g de nata líquida per muntar
· 25g de mantega
· 1 culleradeta de cafè soluble
Per la cobertura:
· 200g de xocolata de cobertura al 70%
· Cacau en pols

Preparació:

Deixar en remull les prunes amb el licor unes dues hores.
Pel farcit, trossejar la xocolata ben petita i deixar-la en un bol junt amb la mantega. Escalfar la nata amb el cafè soluble. Abocar la nata calenta sobre la xocolata i remenar bé fins que es fongui tota la xocolata. Deixar refredar fins que agafi consistència.
Escórrer les prunes i, amb l’ajuda d’una màniga pastissera, farcir-les amb la crema de xocolata.
Pel bany, fondre la xocolata al microones a baixa potència, vigilant que no es cremi. Banyar les prunes farcides una a una i deixar-les sobre un paper antiadherent fins que s’endureixi la xocolata. Espolsar-les amb cacau en pols i servir.

Bon profit!

Comparteix

51 comentaris a “Prunes farcides de xocolata i cafè”

 1. Gemma, això és un pecat!…han de ser millor que les trufes!,xoco,cafè i prunes,se'm fa la boca aigua..Gràcies per fer-nos pecar a tots!a reveure.Mercè-dest.cass.

 2. boníssimes!!!! l'altre dia vaig fer una foto a les nostres pruneres que estan plenes de flors. Són tot un espectacle , podríem instaurar el dia de les pruneres com ho fan els japonesos amb el dia dels cirerers.En quant les flors es converteixin en fruit , pens atrevir-me a fer-les.No sé si em sortiran com les teves ???? però ho intentaré.Una besada

 3. Gemma: Aquestes prunes són fantàstics. M'encanta a les tòfones i el armangnac són un clàssic! Això seria una gran Setmana Santa tractament per als adults! Pardon the translation!!!

 4. No, si per ací és molt perillós d'acostar-s'hi…! Té una pinta fantàstica! La dolçor de la pruna contrasta i complementa amb el café i el xocolate negre…Ummm!

 5. Hola Gemma! a mi m'agrada la xocolata però amb moderació, crec que la segona versió que proposes és més per a mi, gràcies per oferir alternatives.pt!

 6. Sònia, una bomba de calories, je je je… sort que són petitones!Margarida, només pels rostits??? Ja veus que se'n poden fer moltes coses, je je je… Tot i que a mi els rostits amb prunes m'encanten! De fet, el segon plat que vaig fer dissabte també portava prunes ;)Mima, agafa'n les que vulguis!^No embafen gaire, pensa que no són gens dolces… això sí, s'ha de vigilar amb l'armagnac, je je je…Núria, així que vaig llegir la recepta vaig pensar el mateix que tu: una combinació d'ingredients perfecta!Mercè, res de pecat, dona! Que per una no passa res, je je je…Dolça, queden amargants com les trufes però molt més sucoses gràcies a la pruna emborratxada… per mi molt més bones ;)Gemma, llàstima que no puguin sortir de la pantalla, oi? Tot i que són tan fàcils de fer que des d'aquí t'animo a que les provis ;)Silvia, son sencillas y deliciosas, fáciles y con ingredientes que todos tenemos en casa… ¡y estan de vicio!Gemma, aquesta recepta sí que és per XOCOADDICTES de veritat!!!!Pilar, no és per gaire llaminers, pensa que no porta sucre i la xocolata és al 70%… si sou llaminers, t'aconsello que la facis amb xocolata amb llet ;)Xisca, aquesta recepta es fa amb prunes seques… pensa que s'han d'emborratxar amb el licor, de manera que si són fresques no aniria bé… Però de totes maneres, quina sort poder gaudir de prunes de casa, segur que en deus fer receptes molt bones ;)Crisitna, i tant, sense cafè quedaria igual de bo i menys amargant… lostpastremembered, you can write in English, I understand you perfectly ;)These plums are an adult delight, mmmm…..Asun, les pots fer igualment amb xocolata amb llet, quedaran igual de bones i un pèl més dolces :)Mercè, si només n'agafes una no faràs anar malament la línia… que les prunes sónmolt petitones ;)intxaurtsu, fácil y riquisimas, te presto encantada unas cuantas ;)Queti, res de perilllós, je je je… La combinació de les prunes, el cafè i la xocolata queda deliciosa!Davinia, bienvenida al blog 🙂 Más que unas trufas diria que son unos bombones estilo mon chery…. un vicio para amantes adel chocolate :)Ester, quina bona idea, amb figues encara ha de ser més bo!!!!!!! Ho provaré, t'ho prometo 😉

 7. Bona vesprada GemmaA mesura que llig l'explicació se'm fa la boca aigua.Quan compre els prunes les faig de seguida.Esta delícia no la deixe passar.El xocolate i el café en xiflen.Besets.

 8. Aixó està prohibit fer-ho per SS temps de recolliment, de coses senzilles i repós … aixó és una bomba amb una que menjis pots sobreviure tota la quaresma ! quina pinta …. mmm ptonets

 9. Laura y Mari, realmente es un bocado delicioso y exquisito…Mesilda, si ets fan de la xocolata i el cafè, aquesta recepta t'encantarà! Glòria, són unes prunes per a xocoaddictes com tu ;)Anna, unes boletes delicioses i molt vicioses…Elvira, si ho fas sense cafè quedarà igual de bo, seguríssim ;)Starbase, pels llaminers jo també aconsello la segona versió, no queda tan amargant…Mercè, ostres, amb licor de xocolata ja seria massa!!!!Mar, doncs guarda't la recepta per després de Setmana Santa, je je je…

 10. em considero adult i amant de la xocolata… és a dir que compleixo els criteris per considerar-me mereixedor d'unes quantes d'aquestes meravelloses prunes….Una abraçada

 11. Eva, aquestes prunes són d'aquells "antojos" que us podeu permetre les embarassades, je je je…Pol, eren bones, oi? :))))Xavier, queden negres i a la foto gairebé no es veuen… però sí que es noten quan les menges, queden sucoses i ben emborratxades ;)Dulceshoras, un pecat petit com aquest de tant en tant no fa mal, oi? Alfons, si tens més de 18 anys, pots agafar-ne les que vulguis, je je je…Maragda, a mi també em va semblar molt original, diferent a les típiques trufes que fem normalment… El toc de les prunes és deliciós :)Anna, encara tenim temps per l'operació biquini… mentrestant, una pruna d'aquestes no et farà mal :)Esther, aquestes prunes són de lujo lujo, je je je…Parella Vermella, moltes gràcies per avisar! Quina barra!!!!!!!!!!Ara mateix vaig a deixar-li un comentari… quin morro té la gent, no us sembla??????????????

 12. eixo a de estar mortal,,que bones,,lo de plagiar fa una ràbia ,, ami me robant fotos asta firmades amb el meu nom ,,,però mira ja passo normalment son autorització de comentaris i no publica'n ,,però mira que sa de ser burro fer un blog tot copiat aquet mon i a gent per tot,,un petonet.

 13. Parella Vermella, que estrany… la Carme de CUinetes també va dir que ho havia intentat i tampoc havien sortit… Bé, no passa res, moltes gràcies igualment ;)Reme, són uns bombons ben originals, oi?Elena, però és que en aquest cas ho va copiar TOT, text i fotos, i es va quedar tan tranquil·la dient que era d'un llibre! Quina barra, el text era meu! I les fotos també!!! Jo tampoc entenc què en treu la gent de copiar… quin sentit té? Per què ho fan? No ho puc entendre, de veritat…I penso que no té res a veure en agafar un foto per ilustrar un altre text, a mi això no em fa res, ho entenc perfectament.

 14. A mi si em va deixar posar el comentari el mateix divendres, però és perque jo tinc un usuari i tal com el publico ja apareix.En canvi a la galega del meu cor no li apareixen (que també li va deixar) perque esperen moderació prèvia.En tot cas, hem vist que aquesta usuaria té el costum de fer servir les fotos d'altres blogs, ja que hi ha una foto dels 'a la cuina' i d'un parell més de blogs.No ho entendrè mail…

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *