Gelatina de poma i fonoll

Data
16 de maig de 2010
Creat per

Ja sabeu que cada mes trio una recepta de la revista CUINA per fer-la i publicar-la al blog. Des que sóc al nou portal de Cuina.cat, aquesta tradició ha pres un caràcter especial… I puntual a la cita, aquí teniu la recepta del maig, una gelatina de poma i fonoll:

La recepta és de la secció i per postres d’en Jordi Roca, que en aquesta ocasió ens proposa cuinar amb verdures i herbes aromàtiques, ingredients ben originals en receptes de postres: un sorbet de cogombre, una crema de regalèssia amb pèsols i aquesta gelatina de poma i fonoll.

Haig de confessar que sento una debilitat pel fonoll només comparable a la que sento per la carbassa. Poques verdures a la cuina permeten tan joc en les formes de cuinar: en crema, en amanida, en germinats, en gelats, saltejat, d’acompanyament, aromatitzant… Per exemple, aquesta mussaca de fonoll i tofu fumat és un dels plats estrelles de casa! Suposo que entendreu perfectament que aquest mes m’hagi llançat directament a cuinar aquesta recepta, oi?

El resultat és espectacular, és un xarrup refrescant carregat de vitamines i sabors, que et deixa sota la llengua aquell regust d’anís tan típic del fonoll. Cada cullerada em transporta a l’aire lliure, anant d’excursió i rosegant una branqueta de fonoll acabada de collir al marge del camí…

Aquí teniu la recepta:

Bon profit!

Comparteix

44 comentaris a “Gelatina de poma i fonoll”

 1. Ostres, és molt dificil que em posi a fer una gelatina… es clar que si n’haig de fer alguna el millor es que sigui una gelatina especial i diferent. Aquesta ho és, i tant. Els estels de decoració són de sucre?

  Veient la foto de la revista, tinc curiositat per saber la mida real de la gelatina…hehe.

 2. Ains, Gemma, vaig a buscar una cullera 🙂 És irresistible! He disfrutat imaginant com em transportava a un dia meravellós enmig de la muntaya, vull tastar-la!
  Petons i feliç diumenge guapa 😉

 3. Ha de estar de luxe, només llegint lo del “cada cullerada em transporta a l’aire lliure,anant d’excursió…”, sona a “orgasmic”!!!! jejeje!! molt ven triada la recepta, a mi ven be no m’agrat cap d’aquest mes, de la revista.
  petons!!

 4. Esta gelatina luce muy bien, aunque tengo que confesarte que el hinojo no me gusta para nada. A mi papá le encanta y cuando era chico me contó que lo juntaban de a lado de las vías del tren; crecía salvajemente.
  Cariños

 5. Jo no he tastat mai el fonoll, l’ altra dia passejant amb una amiga en vam trobar i ella va dir que li agradava molt. Ara veig aquesta gelatina amb fonoll. Deus ser un senyal que ja es hora que el tasti.
  ptns.

 6. Hola gemma!!!! Aquesta gelatina té un aspecte exquisit, i a més a més el fonoll, vull dir, el gust del fonoll ens encanta a casa. (Nosaltres som d´infusions de fonoll). Als meus fills els agrada molt la gelatina. I el cas és que em demanan que faci. Però la veig tan pobre de sabor…. Amb aquesta recepta menjarem tots 4. Un petonet.

 7. Fa una pinta boníssima. Quan la vaig veure a la revista ja em va fer ganes de preparar-la. A tu t’ha quedat també molt i molt bona. Salutacions

 8. Ostres, fa dies que vull preparar lagun tipus de gelatina de poma per pintar les tartes de poma! Y aquesta a més que está molt bona i amb molt bona pinta, m’aniria genial!!

  Petonets!

 9. Me encanta la gelatina, y en casa me la piden con frecuencia, ya que es muy digestiva, pero con inojo nunca se me ocurrió prepararla y es una planta que me encanta. Me trae recuerdos de la infancia, que crecía en abundancia por los caminos antes de llegar a casa de mi abuela, en plena montaña, al lado del río Sella.
  Gracias por la receta, y por hacerme revivir unos momentos preciosos y felices.

  Un besín.

 10. Per a mi, aquest mes la elecció estaria difícil, les tres receptes són superengrescadores, i m’agradaria tastar-les les tres, no coneixia la versatilitat del fonoll… així és que per començar amb ell, aquesta recepta em sembla fantàstica
  Una abraçada

 11. mmmmmmmmm boníssima!!! M’encanta tot el que porta poma!! Apuntada a la llista de pendents!!! i no crec que trigui gaire perquè aquesta es pot menjar fent dieta!!!! La presentació perfecta i exquisida, com sempre!! Enhorabona!!

 12. Hola a tothom!!!!!!!!!!!!!!

  Veig que molts dieu que la gelatina no us agrada gaire… És veritat que la textura de gelatina és força peculiar, però aquesta queda amb un gustet tan bo que segur que us agradaria! I sobretot ara que sembla que per fi arribi la calor… queda una gelatina super refrescant.

  El fonoll crec que és d’aquelles verdures que agraden molt o no agraden gens, oi? Té un gust característic d’anís amb molt apersonalitat… Personalment m’encanta, el simple fet de rosegar una branqueta de fonoll collida al camí ja em fa feliç 😉

  Erika, aquí el hinojo tambien crece por doquier, como una mala hierba, je je je…

  Starbase, liquant les pomes i el fonoll queda poca quantitat, a mi em van sortir dos motlles de la mida d’una flamera… No és per fer unes postres senceres, més aviat per posar un detall i completar un plat de postres més gran.

  Parella Vermella, el bulb de fonoll ara ja es troba a molts llocs, al Mercat de Sabadell hi ha una parada de fruita i verdura que sempre en té… Segur que vosaltres també en podeu trobar fàcilment 😉

  Titanii, les infusions de fonoll m’encanten!!!!! Us entenc perfectament, je je je…
  Roser, no et sabria dir la quantita d’agar-agar, però pensa que seria per uns 400ml de líquid… Segurament així podràs fer el càlcul dels grams d’agar-agar que necessitaràs.

  Laura, aquesta gelatina porta molta feina… Si només la vols per pintar un pastís, jo buscaria una altra gelatina més senzilla i ràpida de fer, potser amb suc de poma envasat… I també venen una gelatina que ja és especial pels acabats d’aquestes tartes que dius 😉
  Alfons, a mi em tempta molt la crema de regalèssia i pèsols… Per què no proves aquesta i ens dius què tal ? 😉

  Nieves, me imagino el paisaje de montaña del rio Sella, lleno de naturaleza y cargado de olores de campo… Y con el hinojo creciendo en medio del camino 😉

 13. carau Gemma, quan vaig veure les receptes al Cuines, em van semblar una mica estrafolàries, perquè jo això d’utilitzar verdures per les postres no ho porto gaire bé…ja veig que m’hi hauré de llençar algun dia…les estrelletes, una mervalla!

 14. M’encanta la color d’aquesta gelatina… És força atractiva, no trobes?
  L’altre dia cullí una mica de fenoll pel fora vila i el tinc posat dins un pot amb aigua. Crec que podria provar de fer aquesta recepta!

  Mmmmh!

  Una besada, Gemma!

 15. Ooooooohhhhh! Genial Gemma. A casa si que ens barrufa la gelatina, això si sempre que sigui amb postres.

  Aquesta no se pq però em sembla que quan la vegi l’Andreu no parara de dir: va va va fes-la, fes-la!! jejejeje

  Fins la propera ;))

 16. Hola Gemma!
  T’ha quedat tant maca la gelatina!!! La foto és més xula que la original de la revista i tot! Jeje!
  Deu ser molt refrescant aquesta gelatina amb regust anissat. Una delícia de cara a la calor!
  Petons!!

 17. M’encanta aquesta recepta Gemma, m’agrada molt la poma i el fonoll i a més és una gelatina . Així que segur que a ca nostra cau.

  Jo també pens que t’ha quedat molt bé i la presentació també. Com sempre.

  Una besada

 18. Fantàstica gelatina!

  A casa en gastem força, de fet cada dos per tres en faig per postres, en flameres individuals i hi afegeixo la fruita del temps!
  El fonoll el vaig descobrir a Itàlia, on el fan servir moltíssim en tota mena de preparacions i és cert que té un aroma genial 😉

  La única pega que li trobo a la recepta… com ens ho fem els que no tenim liquadora? Alguna idea que no sigui anar a comprar-ne una? XD

  Enhorabona, Gemma!

 19. Sara maria, amb saüc no ho he provat mai… i això que faig infusions de saüc per la tos. Ho provaré per la gelatina, que amb iogurt és una combinació fantàstica!

  Xavier, per fer la gelatina necessites el bulb del fonoll. Jo el compro a plaça, a una parada de fruita i verdures.

  Ester, si no tens liquadora pots fer el mateix que jo: demanar-la a la veïna, je je je… Clar que has de tenir una bona veïna que tingui liquadora 😉

 20. Gemma!!
  Ahir vam fer la gelatina de poma que proposes, però no vam trobar fonoll per enlloc… així que hi vam afegir anis estrellat mentre bullia.
  La gelatina és a la nevera i aquesta nit la menjarem per postre. Si surt bona la penjo al blog i et linko.

  M’ENCANTEN LES IDEES QUE ENS DONES!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *