Pastís cremós de maduixa i plàtan

Data
21 de maig de 2010
Creat per

Ahir vam celebrar l’aniversari de la Gaia, la nebodeta de les terres de l’Ebre que ja té un any. Per bufar l’espelma vaig fer un pastís molt infantil, amb sabor a fruites ben conegudes per la petita homenatjada:

Com que les maduixes, el plàtan, el iogurt, la llet i el formatge cremós ja formen part de la dieta de la Gaia, em vaig empescar un pastís que portés tots aquests ingredients. El resultat és un pastís cremosíssim, suau, flonjo i lleuger, amb un gust suau a maduixa i plàtan que s’empassa xuclant… Amb totes aquestes qualitats, quin nen no voldria un tall d’aquest pastís?

Aquí teniu la recepta:

Ingredients: (per un motlle de 24cm)

· 1 base de pa de pessic
· 100ml d’almívar tpt (opcional)
· 600g de formatge cremós
· 500g de iogurt
· 250g de sucre
· 200g de maduixes
· 200g de plàtans
· 8 fulles de gelatina
· 100ml de llet

Preparació:

Col·locar la base de pa de pessic al fons d’un motlle desemotllable i humitejar-la amb l’almívar.
Triturar les maduixes amb el túrmix i reservar. Triturar els plàtans amb el túrmix i reservar.
Posar en remull la gelatina en aigua freda.
Triturar amb el túrmix el formatge, el iogurt i el sucre. Escalfar la llet al microones i dissoldre-hi la gelatina ben escorreguda. Afegir la gelatina a la mescla anterior i barrejar bé.
Separar la barreja en dues parts. En una part afegir les maduixes i a l’altra part afegir el plàtan.
Abocar la mescla de maduixa sobre la base de pa de pessic i reservar al congelador uns 20 minuts, per tal que agafi cos. Passat el temps, abocar la mescla de plàtan sobre la capa de maduixa, a poc a poc vigilant que no es barregin les capes.
Reservar a la nevera fins que qualli un mínim de 4 hores, molt millor si es fa un dia per l’altre. Decorar i servir ben fresc.

Bon profit!

Comparteix

52 comentaris a “Pastís cremós de maduixa i plàtan”

  1. Sí, potser hi vaja, sí! Hehheeh!
    Volia apuntar-me a un curs de pa de n’Ibán Yarza però és que mai tinc plaça el diumenge de matí i de vesprada no em va bé perquè torne amb avió cap a Mallorca (on ara visc).

    Doncs, com a molt tard, aquesta nit et diré alguna cosa.

    Aquest pastís em pareix espectacular. A més a més, la maduixa i la banana són els gusts que quasi quasi els agrada més als infants… No sé si és perquè a molta gent ens donaven petit suiss de petitons, hehehehe!

    Una plaer llegir-te!

  2. Hola Gemma, guapa,
    Qui no el vol tastar?! Maduixa i plàtan! El sabor de l’infantesa, del petit suisse que ara són danoninos, jeje!
    Res millor que aquest pastís que ens proposes, que fa la boca aigua a totes les edats! Felicitats a la Gaia i a tu!
    Bon cap de setmana!
    Petonets 🙂

  3. Ostres Gemma!!! Te les penses totes, un pastís que pugui menjar una nena d’un anyet, molt bona idea!!! La veritat és q mai pensem en ells, ni quan és el seu aniversari, ja que clar com q son petits no mengen pastis, doncs no és just. M’encanta la idea
    Petonets

  4. Hola a tothom!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    Teniu raó que sembla un petit suisse, oi? Je je je… Conec una persona que treballa a Danonino que segurament li farà molta gràcia 🙂
    De fet, els gustos més clàssics del petit suisse són de maduixa i plàtan… i com que porta formatge, doncs podríem dir que és una versió casolana de petit suisse!
    Pel tema estètic, si ara ho tornés a fer posaria la capa de plàtan a sota i la de maduixa a sobre, el color rosat queda més bonic que el gris del plàtan… Un consell per si el voleu fer 😉

    Glutoniana, un almívar tpt és tant de sucre per tant d’aigua. El fas arrencar el bull i ja el tens fet. També se’n diu xarop i es pot aromatitzar amb alchool, suc de llimona… Només serveix perquè la base de pa de pessic no quedi tan seca, de manera que és una cosa totalment opcional de la recepta.

    Bon cap de setmana a tothom, que segurament molts teniu festa, oi? Que bé!!!!!!!!! :))

  5. Gemma, un pastís amb la fruita del temps i que de ben segur que la Gaia va gaudir d’allò més. 🙂 I tens raó, la capa de maduixa al damunt encara el faria més vistós.
    Petons!

  6. La petita Gaia devia estar contentíssima amb aquest pastís! Però suposo que els grans també! Jo tinc una filla que cada dia menja per sopar plàtan i maduixes triturades, i a vegades me’n faig un bol per a mi! És tan bona aquesta combinació!

  7. Que bonic!, fresc, vistós i suau, molt adient per a la Gaia i companyia. Una pregunta, amb un pastís d’aquesta mena i tipus mousse, per a dur-lo d’una casa a una altra, quan de temps “aguanta” sense nevera?, el poses una estona abans al congelador?…sempre m’ha fet por fer un pastís així i que quan arribi a la casa en qüestió estigui fet una crema…gràcies i a reveure!

  8. uooooo! i tant que és un petit suis de tota la vida!! quina meravella de pastís! i té una pinta de ser fresquet fresquet.
    Felicitats Gemma! i com sempre…gràcies per les idees que comparteixes amb tots nosaltres!

  9. Hola Gemma, et volia fer unes consultes, fa temps, de fet molt de tempsssssssssss, que vas penjar la recepta del pastís de pinya: http://lacuinadecasa.blogspot.com/2006/09/pasts-de-pinya.html

    I voldria saber dues coses: es pot congelar? (perquè voldria avançar feina, ja que vull fer diferents pastissos i no sé si em donarà temps) i l’altra pregunta és: amb aquestes quantitats que dius surten dos pastissos o ho vas fer doble?

    A part d’això, creus que hi ha algun altre pastís que també pugui fer i congelar??? moltes gràcies!

  10. Cara’m quina fila!! i que ben decorat eh, no en deixes passar una 😉

    Ara amb l’estiu no hi ha res millor que preparar una bona mousse, i aquest… ja pot ser infantil, però em penso que no hi ha ningú que no li agradi.

    Fins aviat 😉

  11. M’encaaaaaaaaaaaaanta!!! M’agraden pràcticament totes les fruites però el plàtan i la maduixa em pirren!!!! Me l’apunto per a alguna ocasió especial i per quan hagi passat la dieta, que sinó!!! Felicitats, com sempre!!!

  12. Hola Gemma!!!!! quin munt de dies sense entra per els blogs, jiji es que estic a dieta, i si entro pos cau algo segur, con este petit suiss fet en pastel i demunt natural. Aixo no es pot dixar pasar, el faré mes menudet per matar el gusanillo.
    Felicitats a la Gaia, te un mom molt del Delta, la millor terreta del mon.
    Avore si memoritzo tu cara i te veig un día per aquí i et saludo.
    Besets.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *