Quallada de gerds amb granissat de maduixa

Data
25 de maig de 2010
Creat per

Aquest mes arribo ben justa de temps a presentar la meva proposta al HEMC del maig, unes postres refrescants i light pensades per l’operació bikini de l’estiu:

La Palmira, l’amfitriona del HEMC 44, ha triat un tema molt apropiat a l’època que estem: receptes per portar bikini aquest estiu. La meva proposta és una recepta senzilla, refrescant, carregada de vitamines, sana i, sobretot, baixa en calories!

El quall líquid és un producte fàcil de trobar a les farmàcies i relativament senzill d’utilitzar: només cal tenir un termòmetre per assegurar-nos que el líquid que volem quallar estigui entre 36º-38º (varia una mica en funció de la marca del quall). Al principi em feia una mica de por que no quallés bé amb la llet semidesnatada, però ha quallat perfectament.

El resultat són unes quallades delicioses i refrescants, d’aquelles per repetir un parell de gots. Ideals per gaudir d’unes postres boníssimes sense perdre de vista la temuda operació bikini, je je je…

hemc #44 - recetas para llevar bikini esta verano

Aquí teniu la recepta:

Ingredients: (per 4 gots)

· 250g de gerds
· 250ml de llet semidesnatada
· Quall líquid
· Edulcorant líquid
· 250g de maduixes

Preparació:

Posar unes 5 gotes de quall líquid als gots on es servirà la quallada.
Triturar amb el túrmix els gerds i la llet. Afegir edulcorant líquid al gust de cadascú.
Escalfar la barreja a uns 36º-38º i repartir-la als gots on hi ha el quall. Reservar a la nevera fins que qualli.
Triturar les maduixes amb unes gotes d’edulcorant líquid i reservar al congelador.
Al moment de servir, rascar amb una forquilla les maduixes congelades i col·locar-ne una cullerada a sobre de cada quallada.

Bon profit!

Comparteix

52 comentaris a “Quallada de gerds amb granissat de maduixa”

  1. Ostres, sé que l’Òscar (Starbase) porta buscant quall des de fa molt de temps, segur que estarà content de veure que l’has trobat i segur que anirà a la teva farmàcia. Com sempre una recepta boníssima i una presentació impecable. Petons.

  2. Cada visita que faig em quedo més meravellada!!!!!! Em llegeixes el pensament!!!!! M’encanten els gerds, tinc un vici….. de qualsevol manera!!! Jo també volia participar a l’HEMC d’aquest mes, però no he pogut ficar-me a la cuina per problemes de temps i, aquest cap de setmana, problema de pinçament cervical! 🙁 però segur que ara que estic bé i comença el fresquet probaré a fer aquesta cuallada que ben fresqueta ha de ser genial!!!! La presentació fantàstica, com sempre!!!

  3. Ostresssssssssss!! Com diuen els mestres vermells porto temps darrera el qüall i no hi ha hagut manera. Tothom em diu que hi ha a les farmàcies pero…suposo que és un dels preus per viure a l’extraradi: cap de les 5 farmàcies on he preguntat en teníen ni sabíen on trobar-lo.

    Si ens pots posar aquí al bloc o bé per mail on el compres em faràs un favor!
    Ostressssssssssssssssssss, qüall! Ostresssssssssssssss :)))

  4. Quina pinta aquesta quallada! Veient el granissat de maduixes, m’entren unes ganes de posar-me a fer gelats…, no sé si m’en sortiré, però si em surten la meitat de macos i bons que els teus, ja estaré contenta.
    Una abraçada

  5. Ester, si a la farmàcia no en tenen, te’l demanen i te’l porten a la tarda mateix. És un producte molt fàcil de trobar però que s’utilitza poc a nivell casolà.

    Mariàngels, canviant la fruita, tens una possibilitat molt gran de variar aquestes quallades: de mango, de plàtan, de préssec…. per tenir postres bones, light i diferents cada dia, je je je…

    Parella Vermella, a veure si l’Òscar passa per aquí i li explico 😉

    Dolorss, aquestes postres són d’aquelles que pots repetir sense remordiments, je jej e… són les meves preferides 😉

    Neus, jo he arribat ben justa de temps al HEMC… ahir vaig tenir festa i he estat fora els 3 dies, de manera que una mica més i faig tard. I també he tingut problemes amb l’esquena, vaig caure escalant i tinc l’esquena baldada!!!! Sort que una quallada d’aquestes fa passar tot el mal, je je je…

    Starbase, QUALSEVOL farmàcia pot mirar el catàleg en línia i et poden demanar el quall. A mi me’l van portar expressament i només van trigar un dia a tenir-lo… És difícil que sense demanar-lo el tinguin a la botiga, però l’aconsegueixen amb molta facilitat. Jo concretament el vaig comprar a la farmàcia del Passeig de Sabadell. Però ja et dic que a qualsevol farmàcia te’l poden fer portar…. Si no el trobes, divendres tenim classe al Bonpreu i te’n podria portar… ja em diràs alguna cosa 😉

    Carmen, amb el granissat per sobre són fresques i ben gelades, perfectes per fer passar la caloreta que ja comença a fer!

    SaraMaria, em feia por que no acabés de quallar pel fet de fer servir llet semidesnatrada, però va quedar bé igual… La veritat és que no conec el procés químic del quall, i potser no té res a veure que la llet porti menys greix…

    Mònica, aquest granissat no té cap secret, je je je… només la fruita triturada i ja està! Més fàcil impossible, oi? Pensa que és un granissat, no qudea un gelat gens cremós, eh?

    Elena, de dieta ens va molt bé, qua aviat ens haurem dep osar el bikini, je je je…

  6. Gemma! quina recepta més original! no sabia pas que pogués trobar quall a les farmàcies, suposo que aquí també en trobaria si ho demanés. La propera vegada que m’hi acosti ho demanaré, es més, em sembla que, si no et fa res, imprimiria la foto per ensenyar-la no vagi a ser que no sàpiguen de que parlo.

    No n’he fet servir mai, però això no seria semblant als sobrets de fer quallada? igual em confonc… quina diferencia hi ha?

    gràcies bonica

  7. Bueno nena, per variar has triomfat, arribas justa a l’ HEMC però per la porta gran.

    Espero que la teva esquena vagi bé, suposso que no va ser gaire, no? bueno petonets i cuidat.

    Muas!

  8. Gemma, me encanta tu aporte al Hemc, se ve como dices, muy sano y fresco, por supuesto tambien livianito, me lo anoto. Yo nunca he usado ese cuajo, pero veré porque reemplazarlo.

    Un beso y felicidades por el cambio de blog, bello!

  9. Hola Gemma, ondia has caigut escalant??? ja se sap la muntanya té aquests riscos, però tot i això sempre compensa!

    Bé, en l’altre post ja t’ho vaig prenguntar, però no ho deus haver vist, així és que t’ho torno a dir, (espero no fer-me pesada i que no et sàpiga greu…) et volia fer unes consultes, fa temps, de fet molt de tempsssssssssss, que vas penjar la recepta del pastís de pinya: http://lacuinadecasa.blogspot.com/2006/09/pasts-de-pinya.html

    I voldria saber dues coses: es pot congelar? (perquè voldria avançar feina, ja que vull fer diferents pastissos i no sé si em donarà temps) i l’altra pregunta és: amb aquestes quantitats que dius surten dos pastissos o ho vas fer doble?

    A part d’això, creus que hi ha algun altre pastís que també pugui fer i congelar??? moltes gràcies!
    Merci i salut! xènia.

  10. ei Gemma,
    a mi també m’has deixat encuriosida amb aquest quall farmacèutic…es podria fer el pastís 3 xocolates a més bon preu, oi?
    Moltes gràcies per les propostes! Aquesta quallada em va com anell al dit, perquè jo també sóc una fan dels gerds!!

  11. Que bona aquesta quallada i el color també és preciós. Esper que el mal d’esquena no hagi estat més que un cop, encara que per aturar-te a tu fa falta molt més , eh?? je, je….

    Una besada

  12. Maduixa, no és ben bé el mateix… El quall líquid és molt més ràpid i no s’ha de fer bullir. Per això la millor manera és repartir les gotes de quall als gots i abocar-hi el líquid a 38º. A més, no porta gens de sucre, en canvi aquests sobres Royal sí 😉

    Maria, variant la fruita tenim una pila de combinacions, oi? I es pot barrejar amb trossets de fruita sencera, intercalar capes de melmelada, de xocolata… mmm….. visca la imaginació! 🙂

    Gemma, la caiguda la va aguantar la corda, però vaig quedar ressentida per culpa de l’estrabada, com la típica fuetada a les cervicals en un accident de cotxe. He anat encarcarada com un robot tota la setmana, je je je.. Però mica en mica ja estic millor.

    Núria i Fem un mos, és una copa refrescant i molt lleugera, ideal pels dies que s’acosten de calor…

    Glòria i Teresa, a les farmàcies en trobareu segur. Si no, us el porten en un dia, que és molt fàcil d’aconseguir. A veure si és veritat i s’acaben les existències de quall, je je je….

    Kako, gracias por tu visita, me alegro que hayas seguido el cambio de blog 🙂
    El cuajo líquido tiene muchísimas posibilidades…. 🙂

    Xènia, diuen que “sarna con gusto no pica”, oi? Je je je…
    No he provat de congelar el pastís de pinya, però estic segura que et quedarà molt bé. El desixes descongelar dins de la nevera i quedarà com si l’acabessis de fer… És un pastís que sempre té molt èxit, segur que triomfaràs 😉
    Amb aquestes quantitats et quedarà perfecte per un motlle de 24cm.
    I pastissos per congelar… depèn, així en general no sé per quin començar… No pots concretar una mica? No sé, no cengelaria res tipus flam, ni mousse que portin ou. En canvi, mousse com aquesta que dius que només porta nata i gelatina sí… Tampoc res que porti crema pastissera o una pasta tipus brisa o de full…

    Gemma, no…. aquell pastís seria impossible de fer amb aquest quall 🙂
    I amb gerds es va semblar una combinació delciosa, però ja tinc ganes de provar-ho amb mango, je je je…

    Xisca, queda d’un color vermell intens molt cridaner, oi?
    Avui ja estic molt millor, a més, com tu dius he seguit escalant igual, je je je… Aguantant el mal i a tibar, je je je…

  13. ummmm!! quina bona pinta aquesta cuallada!! però ja he llegit que no es pot fer amb els típics sobres que venen als supers o sigui que m’hauré d’anar a comprar aquest tipus de quall líquid!

    Petonets!

  14. Que bo, Gemma!!!!
    Encara que no necessiti fer bondat amb això de la operació biquini, aquesta recepta me la quedo!!!! Ah, i m´has ayudat molt amb l´explicaciò del cuajo, doncs el necessitava per a una recepta i no sabía on trobar-lo.
    Adeu, maca.

  15. Hola Gemma, merci per contestar-me! ok, doncs el congelaré i el descongelaré poc a poc a la nevera, ja t’explicaré.
    Per cert, que pesadeta que estic avui, semblo els nens “senyuuuuuuuu (com es deia abans)” jeejjeje i i’altra pregunta és: amb aquestes quantitats que dius (parlo del pastís de pinya) surten dos pastissos o ho vas fer doble?

    Merci i salut! xènia.

    merci!!!

  16. Sólo utilizo el cuajo para preparar queso fresco, pero a la vista de esta delicia, es un modo de darle salida al cuajo cuando queda en el frigorífico, y además en un postre delicioso. Ahora que las fresas están en su sazón, has logrado un postre refrescante y de lo más apetitoso.

    Un besín.

  17. Laura, aquesta sí la podries fer amb els sobrets… hauries de fer bullir la llet i barrejar la quallada tal i com s’explica als sobrets. Però si trobes quall líquid és molt més pràctic i dura molt, ja que unes gotes són suficients per fer quallar tot un got.

    Titanii, les operacions bikini mai són bones, és molt millor fer bondat durant tot l’any, oi? 🙂
    Ja explicaràs aquesta recepta que necessites amb quallada, eh?

    Xenia, que això de les mides ja t’ho he explicat 🙂
    Amb les quantitats de la recepta et donen per UN pastís de 24cm. Si en vols fer dos hauràs de doblar-les, je je je… Ja explicaràs com t’ha quedat, eh? 🙂

    Nieves, para el queso fresco tambien se utiliza este cuajo? Nunca he hecho queso fresco… habrá que probarlo, seguro que sale riquísimo.

    Mercè, tu ets l’experta fent mató, oi? Miraré les teves receptes, a veure si m’animo a provar-ne alguna! Tot i que aquí venen mató tan bo que no crec pas que el fet a casa pugui quedar millor…

  18. Buaaaaaaaaaaaaaa qué maravilla de postre y qué explosión de sabor y color. Así si se puede comer algo rico sin renunciar al sabor consiguiendo además conservar la línea.

    Besos.

  19. Bon dia Gemma
    No coneixia esta cuall.Que interesant.
    Unes postres ben bones i refrescants,i el millor
    de tot és que son light.Encara que la “operació
    biquini” la done per perduda.
    Besets

  20. Molt bona, la recepta! Lleugera i refrescant. A més, podem fer servir estèvia com a edulcorant i el resultat és encara millor. Les fotos, com sempre, per llepar la pantalla!
    Besets

  21. Postres senzilles i delicioses!
    Quina feinada que els vindrà ara a totes les farmàcies a l’hora de fer les comandes! Ja,ja… Si sabessin que tu ets la responsable….!!!!
    M’encanta el color d’aquestes postres,tan cridaner!

  22. Mai havia sentit a parlar d’aquest quall…és com una bareta màgica,no?, no deu fer el mateix efecte que la gelatina,oi?…El postre fabulós, a mi també m’agrada combinar la maduixa amb els gerds més potents.Els colors el fan tan bonic!!! a reveure!erk2

  23. Hola Gemma, perdona, gluppppppppppps! és que no sóc gaire de números i no m’havia imaginat que 24 cm és la mida d’un pastís! ho sento i merci per contestar-me! sí, sí ja us explicaré! xènia.

  24. Benvolguda Gemma, com sempre, unes postres espectaculars, marca de la casa. Això del quall ho he de preguntar a la farmàcia del meu poble. Gràcies per la informació. Estic content que et vaja millor això de l’accident de muntanya. Besades

  25. Ay Gemma esto si que es rarísimo para mí. No sabía ni que existía. Es más nunca comí nada parecido y no me imagino como influye en el sabor. Me dejaste con la intriga. Buenísimo!
    Cariños

  26. Hola Gemma, quina bon pinta fa la quallada!
    La volia provar, però, només posant les gotes de quall a les copes i la barreja per sobre n’hi ha prou? No cal remenar-ho amb el que hem triturat?
    Gràcies
    Petons

  27. Anna de llepadits, aquesta recepta és de les teves, eh? Enlloc de iogurt és quallada, però és una recepta del teu estil, je je je…

    Reme i Silvia, es una receta que entra por los ojos, rica y sin renunciar a la operación bikini tan necesaria esta época 😉

    Mesilda, el quall líquid té moltes aplicacions. Faig un pastís en format gran que també porta aquest quall. Té moltíssimes aplicacions…

    Marta, refrescant a tope!

    Eva i Cristina, si busqueu el quall ja veureu com totes les farmàcies en tenen o us en poden portar 😉

    Queti, vaig estar mirant l’estèvia que comentes (arran del teu post sobre aquest tema), però em va semblar molt car!!!!!!!!!!! Al final vaig preferir utilitzar l’edulcorant per un tema de butxaca, je je je…

    Marina, Margarida i Pilar qui diu que les postres bones ens han de fer renunciar a la línia? Triant bé podem tenir les dues coses 😉

    Mercè, la textura queda molt diferent de la gelatina, no té res a veure. És la textura idèntica a una quallada de les que ja venen fetes, ideal per aquells que no els agrada la textura de gelatina…

    Xènia, 24cm és el diàmetre del motlle del pastís, je je je…

    Francesc, avui ja estic molt millor… ja he tornat a escalar i m’ha anat bé, tot i que encara no puc apretar molt. Moltes gràcies per animar-me!

    Erika, seguro que puedes encontrar en farmacias igual que aquí… No influye para nada en el sabor, es totalmente neutro. Solo influye en la textura, que queda como un iogurt o una cuajada de las que venden ya preparadas.

    Sefa, no cal mesclar les gotes amb el triturat, simplement abocant el líquid a dins de cada got amb les gotes de quall ja es barreja i qualla molt depressa… Ja veuràs que és super fàcil!

  28. Ei Gemma, està genial, però a mi no m’ha sortit bé. Com que no tenia gerds, ho vaig fer amb maduixes. Després no tenia llet semidesnatada i ho vaig fer amb desnatada (gran error i ho pagaré). Resultat, no ha quallat res! Pensant en com arreglar-ho, he fet més barreja de maduixes amb llet sencera i ho he tornat a barrejar tot junt fent que la barreja anterior tingués part de la llet sencera.
    He tornat a posar quall als gots i ja porto més de tres hores i això de moment no qualla! Quanta estona hauria de tardar a quallar?
    Bé, ja em diràs alguna cosa!
    Gràcies guapa!

  29. Retroenllaç: Dedicated server

Respon a Anna de Llepadits Cancel·la les respostes

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *