Coca de recapte. Classe amb en David Lienas

Data
31 de maig de 2010
Creat per

Divendres vam anar a la classe de cuina amb en David Lienas a l’Espai Consum del Bonpreu. El taller era un monogràfic sobre el pa i entre altres receptes ens va ensenyar a fer aquesta coca de recapte:

Fer el pa a casa està de moda, oi? Per això aquesta classe era tan esperada… En David ens va parlar dels secrets de la massa mare, del llevat, de les farines, dels amassats i de tot el que envolta aquest món tan misteriós i tan apassionant que és el pa casolà.

Durant la classe va preparar una coca de recapte, una pizza Margherita, uns panets de llet amb nous, uns panets de formatge amb pebre vermell picant i uns panets de bacó amb cervesa negra. Només per gaudir de l’oloreta que sortia del forn mentre es coïa tot plegat ja va valdre la pena assistir a la classe, je je je…


Vam poder tastar totes les receptes i es fa difícil triar quina va agradar més… Personalment, el panet de pebre vermell picant em va sorprendre molt i ja el tinc a la llista per fer després d’aquesta coca d’avui 😉

Aquí teniu la recepta:

Ingredients:

Per la massa:
· 500g de farina de força
· 30g de llevat fresc
· 250g d’aigua mineral
· 30g de mantega
· 100g d’oli d’oliva
Per la guarnició:
· 6 tomàquets madurs
· 2 cebes
· 4 arengades (jo no n’hi he posat)
· 3 pebrots vermells
· 3 albergínies
· 10g d’oli d’oliva
· sal

Preparació:

Diluir el llevat en l’aigua tèbia. Posar la farina sobre el marbre en forma de volcà i afegir-hi tots els ingredients excepte l’oli. Amassar la barreja fins que tingui consistència i es desenganxi del marbre. Tapar-la amb un drap i deixar-la reposar unes 3 hores.
Tornar a treballar la massa afegint l’oli reservat fins que l’absorbeixi i quedi suau. Deixar-la reposar uns 30 minuts més tapada.
Mentrestant, escalivar els pebrots i les albergínies. Pelar-los i tallar-los a tires.
Cobrir una plata de forn amb paper sulfuritzat i estendre-hi la massa amb les mans mullades d’oli. Col·locar la ceba tallada a juliana, el tomàquet a rodanxes, el pebrot, les albergínies i les arengades netes. Regar-ho tot amb oli, salpebrar i coure-ho al forn a 160º durant uns 30 minuts. Servir calenta just sortida del forn.

Bon profit!

Comparteix

57 comentaris a “Coca de recapte. Classe amb en David Lienas”

  1. Tot es deliciós, la coca te l´avantatge de que pot variar les verdures i amb totes surt molt bona, a mi també m´han sorprès els panets de pebre vermell, espero intrigada a quan els fagis pendre nota.

  2. Bon dia Gemma,
    Sòc la Glòria Mateo.
    Era la meva primera vegada i em va encantar.
    Ja espero una altre classe!!!!
    Moltes gràcies!
    I fins la propera..

  3. Buf….sembla ser molt difícil això de fer una massa de la coca! Saps? Naltros a Vilaplana hi havia unes coques més bones! la de sucre (altrament dit d’ou) i la de recapte… per desgràcia els del pa s’han jubilat!

    vols venir tu a reemprendre la cosa?! ejejjeje

    Vagi moltrebé!

  4. Si n’hi ha una nova classe abans d’estiu em sembla que hi podrèm anar, perque els divendres ja tenim horari intensiu estival, visca!!

    Aquesta vegada ha estat, com sempre, molt interessant. I la coca…mmmmmmm

  5. Quin reportatga més bonic que has fet.
    Jo també estic dessitgan anar a la seguent clase.
    Una coca perfecta!!!
    Jo vaig fer la pizza i genial,peró no vaig fer fotos, a la propera.
    Un petó Gemma.

  6. Ostres Gemma quin privilegi poder estar a primera fila… …de tooootes aquestes trovades.
    Em tinc de conformar amb les vostres cróniques i les receptes.
    Aquesta coca “soberia”

    Petons

  7. Gemma, la meva primera classe amb en David Lienas em va semblar fantàstica i em va agradar molt conèixer-vos a tots vosaltres 🙂
    Moltes gràcies per organitzar-la.
    Ah! Aquesta coca té una pinta deliciosa…
    Petons guapa

  8. Hola Gemma, no volgueu saber l’enveja que feis amb aquestes classes. Moltes gràcies per a contar-ho pels qui no podem venir. Jo , com el Francesc, també estic esperant la recepta de la massa mare. A mi també m’ha cridat l’atenció el pa amb pebre coent i també la pizza . Esperarem que les facis.

    Les pomes de l’entrada anterior són espectaculars , segur que les faré.

    Moltes gràcies i una besada

  9. Disculpa que el comentari no té gaire a veure… sabeu què ha passat amb les classes de cuina de la Mireia Carbó al Club Social Caprabo, per què al maig i juny no hi ha classes? ho ha deixat? gràcies,
    Sisa

  10. Gemma moltes gràcies per la recepta! No vaig poder venir al curs i ja esperava les receptes! M’encanta la coca de recapte! Una pinta espectacular, i amb la gana que tinc ara…

    ens veiem a les pròximes classes!!

  11. Uaaaala: No m’ho puc creure !!! Quelcom salat a ‘la cuina de casa’ !!!
    Hihihi… superat el xoc inicial …. surt la golafreta que porto a dins i, és clar, a aquestes hores: nyam nyam m’hen menjaria un bocí gros, ben gros més que a gust … ummmmm

  12. Bon dia Gemma
    Com m’agraden este tipus de coques!
    Per aquesta zona,ara en estiu se’n fan quasi totes
    les setmanes.Són ideals par emportar-se al camp,
    per a dinar o per a berenar i estan bonisimes en el que li poses.
    M’ha cridat l’atenció el posar l’oli despres que puge la massa
    Prenc nota per provar-ho d’esta manera.
    Besets.

  13. Les coques de recapte em penso que agraden fins i tot als que defugen de la verdura. És tan bona!! no me’n cansaria mai.

    Aquests panets que vas aprendre amb en Lienas també prometen, a veure quan ens en ensenyes a fer un! 😉

    Fins aviat!

  14. Anaori, les coques de recapte són com les pizzes: et permeten una gran combinació d’ingredients i fer net de nevera, je je je…

    Glòria, molt de gust de coneixer-te 🙂 A partir d’ara ja et pots apuntar sempre que vulguis, ja vas veure que som una colla molt normal, eh?

    Gemma, vols dir el pobet Vilaplana que està situat a sota la Musara? Ara mateix vindira a viure-hi per poder sortir escalar a la Musara cada tarda després de la feina, je je je…. La coca de sucre ha de ser boníssima, els forns de poble les fan delicioses 😉

    Francesc, a nosaltres ens van donar la recepta sense massa mare, tal com jo la vaig fer. Amb aquesta recepta és més fàcil i també surt bé… Fer massa mare a casa és força complicat…

    Starbase, genial!!!!!!!!! A veure si podem coincidir a la propera classe, que crec que anirà sobre postres tradicionals catalanes… em sembla quetambé serà molt interessant 😉

    Glòria, la pizza també estava molt bona, oi? Jo tinc ganes de fer els panets, sobretot el de pebre vermell que em va sorprendre molt 😉

    MaryLou, llàstima de la pressa, perquè tot era deliciós! No sabria pas dir què em va agradar més…

    Dolorss, algun dia hauries de venir fins a Barcelona per venir a aquestes trobades i tornar a coincidir amb tota la colla de blocaires… Que Lleida i Barcelona estan apropet 😉

    Carme, em va agradar molt posar-vos cara, je je je… a tu i a la Glòria 😉 A la propera classe ja us podeu tornar a apuntar, eh?

    Xisca, de ben segur que els panets cauran molt aviat 😉 La massa mare ja li he explicat al Francesc…

    Sisa, el mes de juny tampoc fa classes la Mireia???? No ho sabia!!! Ara mateix li envio un mail per preguntar-li què passa… Sabia que el mes de maig no en feia, però a`xò del juny m’ha sorprès molt.

    Marta, jo prefereixo la coca de recapta abans que una pizza, la trobo molt més digerible sense tan formatge ni salsa de tomàquet…

    Ara, et vas perdre un bon monogràfic sobre el pa, je je je… Crec que la propera classe va de postres i rebosteria catalana, segur que ens agradarà molt 😉

    Teresa, a tots se’ns va obrir la gana de cop amb l’oloerta que sortia del forn… Vam anar directes a tastar-ho tot, je je je….

    Mima, he pensat que com que era una COCA podia fer una petita excepció, je je je….

    Mesilda, a mi també em va sorprendre que posés l’oli després… Però així va quedar molt gustosa i cruixent. Les coques de recapte són un bon recurs per emportar-te el dinar un dia de platja 😉

    Helena, és una manera de fer menjar verdura als que no en volen mai, oi? Ben carregada de verdura és com més m’agrada a mi 😉

    Eva, tu aprendries ben poc, que ets una experta en fer el pa a casa!!!! Segur que t’hauries avorrit a la classe, que això de le spizzes i els panets ja ho tens superat, je je je….

  15. La coca de recapte és boníssima, i aquesta sí que fa bona pinta… Una classe molt ben aprofitada, i ja que , com dius està de moda fer pa a casa. M’ anoto la recpeta, que la que faig jo és una mica diferent, i aquesta fa més bona cara!

  16. Jejejeje, Vilaplana està just a sota de la Mussara, sí senyora!

    Tant com anar a escalar cada tarda, no m’hi veig amb cor, no ho he fet mai… (mun germà sí que en fa! i ala delta tb!!)
    però caminadetes i nar d’excursió!!ohh!! ara aviadet ja ens podrem banyar a les tosques! jejeje

    vagi moltrebé!

  17. Aquesta coca, bé, vull dir que aquesta recepta de la coca de recapte m´he l´a porto ara mateix!!!
    Vaig a veure si tinc els ingredients adients… je, je!!!
    Quina gana m´ha entrat al veure-la!!!
    felicitats, Gemma.

  18. Va ser una experiència molt bona tornar a gaudir de
    la classe del David que sap tantes coses i les explica molt bé.
    moltes gracies per acollir-nos a la Carme i a mi en aquest grup tan fantàstic

  19. Veig que la classe va ser instructiva i profitosa, ja que en sou uns quants que ja heu dut les receptes a la pràctica!, jo em quedo amb la coca de recapte i uns bons panets…A reveure!

  20. Vaig quedar malament amb tu no dient-te res, però m’era impossible poder-hi assistir. Vaig comentar a en Francesc, que ara que tinc vacances em tornaré a enfrontar amb el llevat, perquè no pot ser que sempre em guanyi i es rigui de mi, pel que també intentaré fer aquesta coca.

    És un goig veure la gentada que assiteix amb entusiasme a aquestes trobades.

    P.S. D’aquest nou blog el que no m’agrada és que no hi ha -o jo no ho sé veure- la possibilitat de seguiment dels comentaris, i a mi m’agrada anar-los seguint de manera que no hi hagis d’entrar cada dia. Hi ha alguna manera?, perquè tant Blogger com WordPress sí que hi és. Una abraçada!

  21. Jo vaig fer el pa de formatge i pebre vermell (pendent de penjar); fàcil de fer i deliciós… Tinc ja a més llevat per fer més pans… La classe (hi vaig anar la setmana anterior) realment va ser una empenta per fer pa a casa!

  22. Apa Gemma, t’ha quedat perfecte!
    jo la vaig provar de fer el dissabte però em va quedar una massa molt dura i trencadissa…aish! ho hauré de tornar a provar…
    Vaig al.lucinar amb la palica que té el David Lienas, i és que ens va parlar del tofu, del miso i del gluten, sense ni parpellejar!!!!
    Moltes gràcies per la convocatòria i espero que la feina em permeti repetir algun dia!

  23. Ester, és una recepta salada, però l’elaboració de la massa no deixa de ser la mateixa que per a una coca dolça… i era tan bona que no vaig poder esperar a fer-la, je je je…

    Maria Dolores i Anna, aquestes classes són fantàstiques, veure en directe com es fan les receptes sempre ajuda molt…

    Fem un mos i maria àngels, les carpetes de pendents són llarguíssimes, oi? La meva no s’acaba mai: tatxo una recepta però al mateix moment n’afegeixo tres! Així no acabaré mai, j ej ej…

    Gemma, el teu germà escala a la Mussara? Segur que haurem coincidit més d’un cop, je je je… I per fer caminades són unes muntanyes precioses, tens molta sort de viure-hi tan a prop.

    Titanii, excepte el llevat fresc, la resta d’ingredients són molt fàcils, segur que els tens a casa: farina, oli, aigua i verdures a totes les cases n’hi ha, oi?

    Parella Vermella, sempre us trobem a faltar… Heu de tornar a venir, a veure si us ho podeu arreglar amb l’horari de la feina….

    Gemma, ja saps que les classes del David són fantàstiques 😉

    Gema, m’estic començant a embolicar amb tantes Gemmes, je je je… Encantada de que vinguessiu, ja sabeu que us podeu apuntar sempre que vulgueu!

    Alfons, jo no hi vaig posar arengada, que a casa hi ha gent que no li agraden… A vegades també s’hi posa una botifarra, oi? Crec que també és dels únics llocs on menjo arengada, a les coques de recapte!

    Mercè, aquest cop et vam trobar a faltar… a veure si a la propera pots trnar a venir!

    Enric, tu no quedes mai malament, eh? Que tots anem prou enfeinats i ja sabem que a casa hi has de passar tant temps com puguis… A veure si ara amb les vacances tens alguna estona lliure i podem coincidir 😉
    Miraré això que em dius dels comentaris, segurament es pordrà fer. Jo només utilitzo el Google Reader i haig d’entrar a veure si m’han respost 😉

    SISA, efectivament la Mireia no farà classes al juny :((((((((((((((((((((
    No va arribar a temps a presentar les receptes i ja havien planificat totes les activitats del Club Social Caprabo. Així que no ens queda més remei que esperar-nos al setembre, que espero que ens reservi algun dia per anar-hi tots junts!
    Mentrestant, jo l’escolto a COMradio i a RAC1, precisament ahir va fer una recepta en papillote espectacular i avui una crema amb llagostins que ha de ser molt bona!!

    Núria, aquestes coques sempre queden molt bones i serveixen per fer net de nevera, oi? 😉

    Sara Maria, llàstima que no ens va ensenyar com es feia la massa mare…. però ja se sap que amb 1h i 1/2 no hi ha temps per tot. El pa de pebre vermell és el següent que tinc a la llista 😉

  24. Gemma, et va quedar dura després de coure o mentre l’amassaves? Que estrany… A mi em va quedar una massa típica de pa que s’estenia molt bé amb els dits… I en coure-la al forn va quedar cruixent al punt, molt sembant a la que vam tastar allà 😉
    El David és incansable parlant, je je je… crec que ni respira 😉 A veure si algun dia ens ensenya a fer el tofu o el seitan, estaria molt bé! Jo em faig el seitan a casa, però el tofu no he provat mai de fer-lo i m’agradaria molt saber com es fa.

  25. Uohh! Jo encara no he començat amb el món del pa! peró tenc moltes ganes, es veu que vareu aprofitar molt la classe. Aquesta coca de recapte és molt parescuda a la “coca de verdura/trempò” que tenim aquí a Mallorca : )

  26. Ets una “hatxa”, ràpida i valenta… jo encara m’estic mirant els comandaments d’encendre el forn 🙁
    Era la primera vegada que anava a les classes del Lienas, em va agradar força, però sobretot el pode compartir aquella estona amb vosaltres.
    Petons guapa! i mira quina feinada que et donem! MOLTES GRÀCIES

  27. Gemma, em va quedar dura al coure-la…potser la vaig deixar massa estona al forn?
    Ah, a més, vaig utilitzar farina semi-integral, però de les franceses (130) que deia que és ideal per fer pans, etc.
    …ho hauré de tornar a provar…

    Ah! avui he penjat una recepta d’un pastís amb la teva famosa glaça súper-brillant! I t’he citat com correpson!

    Ah2! Alguns enllaços als teus posts més antics no funcionen en aquest blog nou, sino que he de tornar al teu d’abans…

    Moltes gràcies per la resposta! Fins aviat!

  28. Hola, Gemma! Em va encantar assistir per primera vegada amb tots vosaltres a la classe del David! Llàstima que tots anéssim amb presses i no poguéssim parlar una mica en acabar!
    Jo també he començat fent aquesta coca de recapte, una mica diferent de la que acostumo a fer, i la veritat és que ens ha agradat molt. I el que més m’ha agradat a mi és la facilitat amb que s’estira i queda ben fina, suposo que gràcies a l’oli. Et diré que la teva està molt més ben guarnida que la meva, perquè no hi vaig posar ceba. Demà faré la pizza.
    Una abraçada i fins a la propera!

  29. Gemma, jo crec que les arengades són imprescindibles en una coca de recapte encara que no te les mengis, perquè li donen el puntet de gust que les caracteritza. Aquesta setmana miro de fer-la! Gràcies i felicitats pel nou blog.

  30. Glutoniana, les modes són així… ara fer el pa a casa és anar a la última, j ej eje…

    Patri, les millors coques de recapte les he tastat a Menorca. Recordo una d’espinacs i brossat que era deliciosa! I suposo que a Mallorca també les feu igual de bones, oi?

    Maragda, les classes amb el David són un intensiu, eh? Impossible retenir tot el que explica, je je je… I com tu dius, el millor és retorbar-se tota la colla 😉

    Gemma, el forn el tenies a 150º? Perquè jo la vaig tenir 35 minuts a 150º i em va quedar bé… Potser sí que és un tema de farines, hauríem de preguntar a algú que hi entengui 😉
    Ara mateix vaig a mirar la glaça espectacular de xocolata, que queda super brillant!!!
    Quin enllaç no funciona? Vaig haver d’arreglar a mà molts enllaços de l’índex, però em pensava que ara ja estaven tots bé… Ho hauré de repassar 🙁

    Margarida, tots teníem MOLTES ganes de conèxer-te! Normalment arribem 15 minuts abans i així tenim temps de xerrar, que després tots tenim pressa per marxar… A la propera has de torna a venir i arribar una miqueta abans 😉

    Suanna, les arengades són el senyal d’identitat de les coques de recapte, oi? En David va explicar que era perquè abans es feien per quaresma i amb la prohibició de menjar carn hi posaven una arengada 😉

  31. A mi m’encanta fer el pa a casa… amb aquella oloreta… mmm!!! Totes les receptes devien ser delicioses!! Els panets de formatge i pebre vermell, i els de bacó amb cervesa també devien ser sorprenents, no? A veure si algú s’anima a fer-los! 😉
    La coca de recapte t’ha quedat fantàstica!!
    Petons!

  32. HOLA GEMMA, GUAPA TU

    LA VERITTA ES QUAN COMENÇES A FER-TE EL PA, JA NO EN COMPRES MAI MÉS…JO FA MÉS DE TRES ANYS QUE M´EL FAIG..I NO TE CAP COMPARACIÓ AMB EL QUE VENEN…A MÉS AIXÒ QUE POTS FER MIL COMBINACIONS, DONAR-LI MIL SABORS, PERSONALITZAR-LO,…AIXÒ NO TE CAP PREU

    MIL PETONETS SUSANNA

  33. Gemma…potser tenia el forn massa alt…moltes gràcies! Quan la torni a provar, t’ho explicaré!

    Ah, un dels enllaços que no funciona és el “pastís de xocolata i mores”, però crec que n’he volgut obrir d’altres i sempre acabo tornant al teu antic blog…

  34. Ha quedat fantàstica! Menjar una coca de recapte per mí es un dels plaers més grans. Ja estic desitjant veure els altres panets que només d´imaginar-me l´olor ja em ve gana.
    Petons!

Respon a María Dolores Cancel·la les respostes

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *