Pastís de croissants

Data
6 de juny de 2010
Creat per

Ara feia dies que amb les meves nebodes Aina i Olga no ens ficàvem a la cuina… La setmana passada vam aprofitar que teníem una tarda lliure per preparar un sopar d’aquells que tenen l’èxit assegurat, un pastís de croissants farcit de pernil dolç i formatge:

Aquesta recepta la vaig llegir al blog de Com a casa res! i la vaig trobar fantàstica: fàcil i original, és ideal per portar en un sopar informal, d’aquells que tothom ha de portar quelcom per picar, i diferent a la típica truita de patates o a la típica quiche ja massa vistes. És bo fred o tebi, com un biquini, i tan fàcil de fer que els nens el poden fer gairebé sols. A més, segur que agrada a tothom, a grans i a petits: qui no ha menjat un croissant obert pel mig farcit amb un tall de pernil dolç i un de formatge?


Es nota que l’Aina i l’Olga ja són expertes cuineres… A mi només em va tocar posar el pastís al forn! Fins i tot l’Aina va fer de fotògrafa, de manera que ni tan sols vaig haver de fer fotos. Amb nenes així dóna gust, oi? Vam completar el pastís amb una bona amanida d’enciam i tomàquet de manera que va resultar un sopar complet i deliciós.

Aquí teniu la recepta:

Ingredients: (per un motlle de 22cm)

· 6 croissants grossos
· 3 ous petits
· 9 talls de pernil dolç
· 9 talls de formatge
· Llet

Preparació:

Untar un motlle desemotllable amb oli o mantega.
Obrir els croissants pel mig i folrar la base amb el croissant xopat de llet. Posar una capa de formatge i una capa de pernil dolç. Amb una cullera escampar un ou batut per tota la superfície. Tornar a fer una capa de croissant, formatge, pernil i ou. Tornar a repetir el procés per tercera vegada acabant amb la capa de pernil. Abocar l’ou que queda i coure’l a 150º uns 30 minuts.

Bon profit!

Comparteix

62 comentaris a “Pastís de croissants”

  1. Excel.lent idea!,l’apunto per fer-la amb les meves “petittes xefs!”.Les teves nebodes tenen a qui assemblar-se, eh?. Això de fer gaudir la cuina als petits, als adolescents, a la gent amb problemes…és una teràpia, un entreteniment, una base, una pauta que els serveix per tantes coses!:organitzar-se, tenir cura dels aliments…i sobretot reconèixer el valor de la cuina feta a casa, que en els temps que corren, entre plats ensobrats, precuinats… molts nens no saben ni batre un ou! (perdona però és que…m’exalto…).Gràcies per la recepta!

  2. Quina recepta més original. I és tan senzilla! Segur que amb uns bons croissants i un pernil i formatge de qualitat, queda una delícia. Segueix amb aquest blog tan fantàstic!

  3. Molt abellidor, aquest pastís i, com tu bé dius, molt més originals que la quiche. Veuré si el meu fill s’hi llança i m’estalvie de fer un sopar. Gràcies!
    Ah! I tens unes nebodes molt boniques i llestes. A qui s’assemblen? a la tieta, ben segur!
    Besets

  4. Just abans de veure el teu post el meu fill ha anat a comprar croissants per farcir amb formatge i pernil, quina casualitat, ja que no en mengem mai!!! Les teves nebodes tenen una bona mestra i és una passada com han crescut!!

  5. Amb una tieta com tu, a les nebodes és normal que els hi agradi cuinar.
    M’encanta, a les meves nenes també els hi agrada ficar les mans a la cuina així que aquesta recepta serà per elles. Moltes gràcies.
    Petonets i bon diumenge

  6. Felicitats Aina iOlga, uns bons croissants i fercits d’aquesta manera, donen unes ganes de donar-hi una mossegada…
    Que vagi de gust Aina i Olga… i per tu també Gemma¡¡.:-D

  7. La recepta la veig molt fàcil i abellidora. Les teues nebodes són un encant!! Com ja han dit abans, qualsevol dia es munten un blog de cuina elles soletes. Quina gràcia de xiquetes i quina sort de “tieta consentidora”!!! Salutacions

  8. que maques! 🙂 i quina recepta més original, es veritat, a mi m’encanten els croissants de pernil i formatge. Trobo que combinen estupendament.

    Gemma, no t’he dit res fins ara per que ho veia complicat però possible, però se m’han allargat unes obres que estan fent a casa i possiblement no podré marxar fins divendres, es massa just pel dia 11, i pel 18, en principi, ja no hi seré. A veure si puc un altre cop 🙂 a part de la il.lusió que em feia conèixer-vos tenia especial interès pel menjar blanc. Ja saps com m’agrada la cuida de l’edat mitjana. M’esperaré a que me l’ensenyeu vosaltres 🙂
    Gràcies per esperar-me.

  9. Marylou, són unes nenes molt espavilades i es nota que es van fent grans… ja no tenen por de ficar-se a la cuina i s’atreveixen amb qualsevol recepta 😉

    Glòria, les receptes fàcils i espectaculars són le smeves preferides, je je je…

    Sònia, si llegeixen els comentaris ja es donaran per felicitades 🙂
    Els va quedar un sopar molt bo!

    Mercè, t’entenc perfectament! Tu també fas col·laborar el teu trio a la cuina, oi? Ojalà ho fes tothom, seria la manera que els nens donguessin valor a la feina que porta cuinar, segur que així no es queixarien tant…
    Aquest pastís és ideal per fer-lo amb les teves nenes, si el proves ja m’ho diràs 😉

    Irene, tens raó que la qualitat dels ingredients és el secret perquè quedi bo 😉

    Queti, el teu fill segur que s’anima perquè és d’aquelles receptes senzilles que saben que els agradaran. Quin nen no vol el típic croissant de pernil dolç i formatge?

    Cristina, quina casualitat, je je je… aquest pastís és una versió millorada del croissant de pernil dolç i formatge, ideal per portar en un àpat de picar 😉

    Carmen, si fas la recepta amb els teus fills segur que us agradarà, té l’èxit assegurat!

    Ivana, és com el clàssic croissant de pernil dolç i formatge però molt més melós gràcies a la llet… una combinació molt encertada.

    Starbase, sí queda com un púding. I si el prens tebi amb el formatge encara desfet, mmm………………..

    Ester, és el pastís perfecte per prendre durant la revetlla de Sant Joan, molt bona idea!

    Josepb, ens va costar esperar l’hora de sopar per clavar-li queixalada, je je je…. just sortir del forn ja el volíem tastar 😉

    Francesc, segur que ben aviat faran tot això sense cap ajuda, que avui dia els nens són molt espavilats, oi?

    Laura, ara ja fa temps que cuinem plegades, es nota que es van fent grans, je je je… I prefereixen més cuinar salat que no pas dolç!

    Maduixa, quina llàstima que no puguis venir… Hauria estat l’ocasió perfecta per conèixer tota la colla de blocaires. Però segur que seguirem anat a classes d’aquestes, a veure si a la propera pots venir 😉

  10. Ostres tu, se m’acaba d’esborrar el misstage!!! 🙁 Bé, és igual, et deia que aviat només et caldrà contestar els comentaris, ja que, aquestes noietes tan dolces i guapes et faran tota la feina!!! Enhorabona!

  11. Fabulosa recepta, Gemma, me l’ anoto de seguida, per fer-la quan venen un colla d’ adolescents a sopar a casa, segur que els encantarà!
    Aquestes nebodetes tan maques que tens et prendran la feina, ja veig que són unes ajudants genials!
    ptns.

  12. Parella Vermella, teniu raó! Són unes nenes tan espavilades que aviat se’n sortiran totes soletes, je je ej….

    Mercè i Anna, és una recepta genial per un àpat informal de picar. Fàcil de fer i amb l’èxit assegurat!

    Teresa, ja et vaig comentar que el faria, je je je… en veure la recepta de seguida el vaig guardar a la carpeta amb receptes fàcils per fer amb les meves nebodes. A més, segur que agrada a tots els nens, oi?

    Glòria, si el trio de la Mercè el fa ja m’ho diràs, eh? Que també tenen molta pràctica a la cuina, je je je…

    Miss nono, Maia i Mariangels, tinc molta sort de tenir aquestes ajudantes, oi? Així és molt més fàcil posar-se a cuinar. A més és s’aquelles receptes que agraden a petits i a grans 😉

    Carolina i Maria Dolores, cocinar con niños es genial, a ellos les encanta y se lo pasan bien ala vez que aprenden a valorar el trabajo en la cocina… Además, este pastel está riquísimo!

  13. quina recepta més apropiada per a un sopar informal, i per cuinar amb nens, com bé has fet. Les teves ajudantes tenen sort de tenir una mestra com tu a la cuina.
    pt!

  14. ostres això si que és bo! M’encanten els croissants de pernil dolç i formatge, però en forma de pastís segur que està boníssim! felicitats per la recepta i sobretot per l’ajuda de les teves nebodes!

  15. Gemma, quina sort tenen les teves nebodes de tenir una tieta cuinera com tu! Segur que tenen moltes ganes de venir a casa teva i fer experiments culinaris!.
    Molt bona idea per un dinar de pícnic…ara que sembla que el bon temps ja està aquí…

  16. Ep, si s’han de fer tres capes no es poden obrir els croissants pel mig. no?. I com es posen en el motlle, capiculats?
    Ho faré perquè té molt bona pinta i deu fer una bona oloreta!!! uhmmmm

  17. Us animo a tots que ho proveu! I ideal per fer amb nens 😉

    Carles, si fas 3 capes toca a 2 croissants per capa… I partits per la meitat et queden 4 mitjes parts per capa. Els poses un al costat de l’altre i et cobriran tot el fons del motlle. Els has d’anar col·locant segons la forma que tinguin, com si fos un puzzle 😉

  18. Ummmmmmmmmmhhhhhhhh!!!!!!!!!! això deu estar boníssssssimmmmmmmm!!! es que amb aquestes “pinxes”….. una idea molt bona com has comentat per sopars informals i per als nens

  19. Com creixen!!! La meva també m’ajudava molt però ara ja és adolescent i m’ajuda, menjant-s’ho tot!!! però a la cuina s’arromenga menys. Coses de l’edat.
    Però estic seguríssima que aquesta recepta li agradarà i algun dia que tinguem amigues i amics seus a dinar no li farà mandra fer-la!
    PTNTS
    Dolça

  20. Aquets pastis de croissants amb formatge i pernil dols boníssim, queda anotat per quan vinguin els meus fills a sopar, però a mi amb faltaran les ajudantes
    Molts petons

  21. Qué receta tan tica, original y como bien dices fácil y rápida. Tomo nota de inmediato y la pena es que no tengo croissants en estos momentos, que de ser así, me ponía de inmediato, pues seguro que disfrutaría igual que tus sobrinas. ¡Claro, con ayudantas así, ya se pueden hacer postres de categoría! jajaja.
    Las niñas, como siempre, para comérselas como postres 🙂

    Un besín.

  22. Amb la tieta que tenen segur que l’aficció a la cuina es nota!! Jo estic esperant que els meus nevots es facin grans per posar-se amb mi a la cuina!!!
    Genial recepta!
    Ptnts

  23. HOLA GEMMA, GUAPA TU

    UN PASTÍS MOLT MACO, I UNES PASTESSERES DE 10…QUE DIVERTIT, JO TAMBÉ ALGUNA VEGADA QUE VE LA MEVA NEVODETA FEM MAGDALENES QUE LI ENCANTEN…

    PETONETS SUSANNA

  24. Hola!!!
    mare meva, quants comentaris. Sent una mica intrusa em fa cosa contestar i tot!
    només dir que aquest pastís de croissants ha estat tot un èxit que no ha durat ni 12 hores! gràcies a ell m’hanssignat fer el sopar de Sant Joan. ja soc el relleu a ma mare a la cuina.
    Des de que buscant la recepta dels bunyols de vent vaig venir a parar a aquest blog, he fet mil pastissos i ja tinc una reputació de bona pastissera!
    Moltes gràcies per descobrir-me una nova afició!!! (i en conseqüencia, l’aficio el gimnas, per poder menjar tot el que vulgui ejjeje)
    Algun dia, a veure si pogués anar a alguna d’aquestes classes de cuina que tanta curiositat em fan!!

  25. Avui ha estat el sopar de casa, acompanyat d’endivies i espàrrecs, és realment fàcil i boníssim. Els nens els ha encantat, i més poder ajudar en una cosa tan fàcil.

  26. Quina delicia de pastís salat. Una idea fantàstica que possaré en pràctica ben aviat. A veure si el meu nano m´ajuda i s´ho passa tan bé com les teves nebodes que son un sol.
    Petons!

  27. Retroenllaç: Attorney Directory

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *