Cors d’ametlles salades

Data
15 de juliol de 2010
Creat per

Aquesta és la meva aportació al HEMC del mes de juliol, uns cors d’ametlles salades ideals per a un aperitiu de festa:

Mónica, del blog Tentaciones para todos, ha escollit per l’HEMC46 “delícies per a festes”, un tema molt suggerent que admet una gran diversitat de receptes. Concretament, però, la Mònica demana que siguin receptes més aviat salades, tipus canapès, tartaletes, broquetes… Pensant què podia fer, m’he inspirat en les típiques ametlles salades que s’ofereixen a tots els aperitius i n’he fet una variació que fa molta festa. Fàcils de fer, són originals i molt sorprenents ja que tenen el típic gustet a ametlla salada però amb una textura ben diferent. Proveu-ho i ja m’ho direu!

Per tal que sigui més fàcil, us aconsello utilitzar una glaçonera de goma flexible, així la gelatina es desemmotlla amb molta facilitat.

hemc # 46 - delicias para fiestas

Ingredients: (per unes 15 unitats)

• 300ml de llet d’ametlla
• 15 ametlles salades
• 3 fulles de gelatina

Preparació:

Posar en remull la gelatina en aigua freda. Escalfar una part de la llet al microones i fondre-hi la gelatina escorreguda. Barrejar amb la resta de la llet i repartir-la en un a glaçonera (millor si és de goma). Posar una ametlla dins de cada glaçó i reservar a la nevera fins que qualli. Desemmotllar amb compte i servir-ho en culleretes individuals.

Bon profit!

Comparteix

41 comentaris a “Cors d’ametlles salades”

 1. Uix! Em semblen super-atractius i per l’altra banda la textura gelatinosa amb el nucli dur d’ametlla em provoca dubtes (ep, dubtes només, quí no dubta de vegades a la vida? Per tant, ho haurè de fer per sortir d’idems.

  En realitat, venint d’on ve no en tinc cap de dubte, pero vaja que em calia una llicència literaria. 😀

 2. Me parce una idea super original . La verdad es que nunca se me hubiera ocurrido hacer un bocadito salado con gelatina. Aunque te resulte extraño nunca comí las almendras saladas, es que por aquí no se acostumbra.
  Toda una delicadeza.
  Cariños

 3. És una proposta per sorprendre, oi? Amb el gustet de les ametlles salades i la textura de la gelatina, a nosaltres ens ha agradat molt.

  Starbase, el contrast de texutures queda bé, sempre i quan t’agradi la textura de gelatina, eh? 😉

  Erika, aquí los frutos secos salados (normalmente fritos) son muy habituales… cacahuetes, almendras, maiz, pistachos… casi todos se pueden encontrar de esta forma y estan muy ricos!

 4. uau, que original…quan les he vist he pensat ben bé que eren bombons de xocolata blanca, quan he llegit que eren un aperitiu salat no he pogut saber com els havíes fet, i quan he vist que només tenien 3 senzills ingredients he pensat “quina passada de recepta”!!
  Felicitats!

 5. Quins “cuore” tant preciosos!, a casa s’ha sentit un UAAAAALA! COL.LECTIU quan he obert el teu blog… M’apunto la rcepta perquè ja saps que aquestes textures són les que m’agraden però a més a més la presentació és insuperable. Felicitats Gemma, ets un CRAK!

 6. M’alegro que us agradin els cors d’ametlla 🙂
  A veure si els proveu de fer, eh?

  Surfzone, quina gràcia, aquestes culleres d’aperitiu semblen closques de musclos, oi? Je je je…

  Margot, no entenc gaire bé el teu comentari… què vols dir?

 7. Me parece una idea espectacular pero, me ha surgido una duda. ¿Cómo es la leche de almendras? Es que yo recuerdo una, cuando era pequeña que era muy dulce como la leche condensada. Otra vez y no me cansaré de repetir ENHORABUENA

 8. Gemma, he fet vàries de les teves recetes al peu de la lletra i sempre m’han sortit perfectes. vaig voler provar aquests bombons salats… i fiasco…. ho vaig fer amb crema d’ametlles. saps quian proporció haig de fer per aigua?

  Moltes gràcies!

 9. Elisabet, Jo vaig utilitzar llet d’ametlla, semblant a la llet de soja o la llet d’arròs… amb crema d’ametlla no ho he provat, no et puc ajudar.
  De totes maneres, hauries de posar unes 3 fulles de gelatina per 250g de líquid, de manera que tu mateixa ho pots calcular… Quin va ser el problema?

 10. Aquest cap de setmana vaig voler provar de fer aquesta recepta perque amb tant pocs ingredients el resultat és espectacular, i no m’he n’he sortit, el problema el vaig tenir al desenmotllar, això que he utilitzat un motlle de silicona amb forma de cor. Hi ha algún truquet? Moltes gràcies per aquest regals que ens fas cada mes.

 11. Depèn dels motlles pot ser que costi desemotllar. Pot anar bé untar amb una mica d’oli el motlle abans d’abocar-hi el liquid. I si tot i així no es desemotlla, un truco: posa el motlle 10 minuts al congelador, així els glaçons es comencen a congelar i es desemotllen super bé 😉

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *