Gaspatxo taronja de pastanaga, taronja i gingebre

Data
11 d'agost de 2010
Creat per

Uf, quina calor! Passar l’agost a Sabadell pot ser molt dur. Amb les botigues tancades i els carrers solitaris, caminar perseguint les poques ombres del camí és tota una experiència. Aquests dies només em vénen de gust plats refrescants, amanides, gaspatxos, fruita i gelats. Per això avui us proposo aquesta sopa tan i tan refrescant:

La recepta me la va passar en Josep Sucarrats, director de la revista CUINA i company blocaire de cuina.cat. En el post sobre la festa de comiat del Cabaret Elèctric explicava que el xef Iker Erauzkin va preparar un aperitiu deliciós i jo sense tallar-me ni un pèl li vaig demanar les receptes 🙂

Els plats de l’aperitiu tenen una pinta fantàstica: broqueta de codony, idiazabal i pernil d’ànec (amb ametlla laminada i sèsam), gintònic (amb poma i espuma de iogurt), gaspatxo verd de pèsols, espàrrecs i pebre rosa, gaspatxo vermell de tomàquet raf i síndria (amb alfàbrega i cibulet), tòfones amb un lleuger aroma a violetes (amb sopa de violetes) i aquest gaspatxo taronja de pastanaga, taronja i gingebre.

Podeu sentir el mateix Iker explicant en directe les receptes de l’aperitiu: àudio receptes Iker. I si algú vol alguna recepta, que me la demani 😉

La idea d’aquest gaspatxo és prendre’l com aperitiu en gotets petits de xarrup. Però jo, tenint en compte la temàtica del blog, l’he provat també per postres, servit ben fred en copes o en un plat soper amb una bola de gelat. Totes dues versions m’han agradat molt, de manera que us dono un consell: feu-ne el doble de quantitat sense sal ni pebre. Una meitat la salpebreu i la presenteu d’aperitiu; a l’altra meitat hi poseu sucre i la presenteu de postres. Ja veureu com triomfareu!

Aquí teniu la recepta:

Ingredients (per a 15 xarrups)

• 1l de suc de taronja
• 4 pastanagues
• 1 culleradeta de gingebre fresc
• 1 iogurt natural
• Sal i pebre (si es vol d’aperitiu)
• Sucre al gust (si es vol per postres)

Preparació:

Coure les pastanagues fins que quedin ben tendres. Refredar en aigua amb gel.
Triturar les pastanagues amb el suc de taronja i el gingebre fins obtenir una crema fina, llisa i homogènia. Corregir de sal i pebre (si és per aperitiu) o de sucre (si és per postres) i reservar a la nevera fins el moment de servir. Acompanyar la crema amb una culleradeta de iogurt.

Bon profit!

Comparteix

18 comentaris a “Gaspatxo taronja de pastanaga, taronja i gingebre”

 1. Bona vesprada Gemma
  Ja veig que t’has posat en marxa,
  despres de veure la varietat de dolços que ens presentes,
  i l’escalada tan xula que t’has pegat.
  Este gaspatxo de taronja entra de categoria.
  Besets

 2. Hola Gemma, ja ho saps, jo me’l quedo amb sal i pebre, quina combiació més bona, i el toc de gengibre…vaig a per pastanagues 😉
  Abraçada forta i paciència amb la calor…

 3. Aquestes receptes que amb una petita variació serveixen tant de postre com d’entrant són fantàstiques!. Sants també sembla que hi hagin tirat la bomba…al meu carrer, comercial 100% hi ha 3 botigues obertes…Per la Festa Major ja s’animarà de cop…Una abraçada i vagi molt bé el divendres a la ràdio!!!

 4. Quin aperitiu/postre més refrescant! M’encanta el toc de gingebre i sento molta curiositat per tastar la diferència entre la versió dolça i la salada, ha de ser sorprenent! 🙂

 5. Us acosnello que el proveu, queda boníssim!
  I si algú vol alguna de les altres receptes que va fer l’Iker, només cal qu eme les demani, eh? Totes tenen una pinta deliciosa!

 6. Muy buena receta!!!…Me encanta todo lo que hace Iker…es una gran chef!! ,,,gracias por compartir esta receta…¿seria mucho pedir que me pasaras las otras recetas?
  Un abrazo y gracias.

  Agur

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *