Còctel de cava pel 4t aniversari de “La cuina de casa”

Data
2 de setembre de 2010
Creat per

Avui fa 4 anys que va néixer el blog La cuina de casa. Pel brindis de celebració he preparat un còctel de cava festiu i molt vistós:

El temps passa volant… tot just sembla ahir que vaig començar aquesta aventura del blog i ja han passat 4 anys! El balanç de tot aquest temps no pot ser més positiu, he conegut una pila de gent maquíssima i he viscut experiències molt enriquidores. I tot això ha estat possible gràcies als lectors que passeu per aquí, als blocaires, als que comenteu, als conillets d’índies que tasten els plats, als cursos al Bonpreu i al Caprabo, a la revista CUINA i a tota la comunitat blocaire en general. A tots, moltes gràcies!

Per celebrar aquesta efemèride, em venia de gust fer-me un autoregal: un curs de pastisseria a l’Espai Sucre. És una d’aquelles coses que em feia il·lusió i que ja era hora que fes; de tant en tant fer-se un autoregal està molt bé, oi? I després de 4 anys fent pastissos com aficionada, ja tocava fer algun curs una mica seriós, je je je…

El curs dura tot l’any i és de pastisseria professional; espero poder fer alguna recepta al blog i explicar-vos algun dels secrets que hi aprendrem… Em fa molta il·lusió, ja tinc ganes de començar!

Fotos extretes de espaisucre.com

La recepta del còctel no té cap secret, és senzilla de fer i molt resultona. El sucre i l’amargor del Bitter es compensen molt bé, i el cava li dóna el toc festiu que es mereix una celebració d’aniversari.

Aquí teniu la recepta:

Ingredients: (per a unes 8 copes)

· 1l de cava (del bo, eh?)
· 1 llauna de 33cl de Bitter
· 8 terrossos de sucre

Preparació:

Posar un terròs de sucre a cada copa. Omplir un terç de la copa amb el Bitter i 2 terços amb el cava. Servir immediatament molt fred, amb una cullereta o palet decoratiu per poder remenar la beguda.

Salut!

Comparteix

68 comentaris a “Còctel de cava pel 4t aniversari de “La cuina de casa””

  1. Moltíssimes felicitats, per els quatre anys, per que han estat boníssims, per que tot continúa igual encara que diferent i per que en realitat t’agradi o no … lacuinadecasa ÉS UN REFERENT.

    #algúhohaviadedir

  2. Moltes felicitats, Gemma!
    Pels quatre anys, pel nivell del bloc i per l’autoregal, que encara pujarà més la qualitat d’una pàgina de referència!!
    I moltes gràcies per compartir totes aquestes receptes, tots aquests coneixements i tot aquest temps…

    Salut!

  3. Em repetiré; els de dalt ja t’ho han dit ben rebé, però m’és igual. Enhorabona, a tu i a nosaltres, per un bloc tan creatiu, ben fet i amb tanta substància! I, de l’autoregal, només podem esperar que fregues el cel de la perfecció, i que gaudesques tot el curs.
    Una abraçada

  4. MOLTES FELICITATS GEMMA!!!, el teu blog m’ha inspirat a fer pastissos i postres que MAI m’hauria imaginat que arribaria a fer. La varietat, les explicacions senzilles, les presentacions…fan de -la cuina de casa- una referència inevitable I “IRRESISTIBLE!”.
    Per molts postres més…per molts anys més! una abraçada.(Aquest cóctel és senzill i resultón!, l’apunto.)

  5. Brindo amb tu per aquest 4t aniversari de blog. Moltes felicitats!
    Gràcies a tu semba tan fàcil per postres i pastissos, ets tota una mestra de la que vull continuar aprenent.
    pt!

  6. ei, gemma, moltíssimes felicitats! ja saps que sóc un dels no pastissers que s’ha animat a fer-ne gràcies al teu bloc, i un dels beneficiaris de la teva capacitat organitzativa 😉
    amb aquest curs, els que ara et mirem de lluny amb allargavistes ens haurem de comprar un telescopi, estic segur que d’aquí a un any el bloc encara serà millor, cosa que semblava prou difícil.
    que gaudeixis molt d’aquest regal i gràcies per compartir-lo amb nosaltres, que segur que ho faràs.
    una abraçada i fins aviat!

  7. Levanto mi copa y brindo con vos! Que bueno lo del curso. Yo también hago todo de aficionada, me encantaría que compartas lo que aprendas en el curso. Esperaré aquí pacientemente.
    Cariños

  8. moltes felicitats Gemma, celebres el 4t aniversari desde la web del cuines, tot un èxit, resultat de la teva feina, simpatia i interès en els blogs dels demés, Una abraáda ben gran!!!

  9. Felicitats!

    El temps passa volant… No crec que necessitis el curs amb el nivellàs que tens com a aficionada, però segur que el disfrutaràs moltíssim i de retruc tots nosaltres! Ben merescut!

    Ets grannn!

  10. Molt d’anys!!! Felicitats!!! Quin luxe de blog!! Això d’autoregalar-te un curs de pastisseria és sensacional!!! Què bé!!! Segur que ens en donaràs receptes fantàstiques!!! No m’imagine com podran ser, atès que les que ja fas són com de pastisseria selecta!! Besades

  11. Em sembla que ja està tot dit!, ets la millor ¡, ets la meva deesa de la pastisseria, si a banda del bloc fas una secta m’apunto, això si, amb tu com líder espiritual i el teu receptari com a guia per assolir el nirvana o el cel, apa, moltes felicitats!

  12. PER MOLTS ANYS, GEMMA!!!!
    Quan he llegit el teu autoregal… saps que la setmana passada em vaig estar mirant diversos cursos de pastisseria (entre ells els de l’espai sucre), tambe tinc ganes de fer-ne algun!!!! 🙂
    Molts petons!

  13. Sucre PER MOLTS ANYS!

    Dolça sucre com la mel,
    que m’enlaires cap al cel,
    aquest pastís, aquest anís,
    menja-te’l si és que estàs trist.

    De la canya al meu plat,
    ben finet i triturat,
    entre els grans suca-hi el dit
    i gaudeix com s’ha endolcit.

    Ben cremada ja és la canya,
    en una crema catalana
    aigua i sucre molt cremada,
    caramel per a la gana.

    Disfruta molt del moment,
    no n’abusis que la ment
    és traïdora pel plaer,
    però sempre és bo saber
    veure els somnis dolçament. Judit Plana

  14. Marylou, això de fer blogs s’encomana, oi? Fa 4 anys érem molt poquets i ens coneixíem tots, ara n’hi ha tants que és impossible seguir-los a tots 😉

    Oscar, Starbase, moltíssimes gràcies! Però per referent, DeCuina sempre ho serà! El blog de cuina mes divertit i conyon que existeix!!!

    Josep Àngel, Massitet, 4 anys han passat volant… i ara ens trobem junts en aquesta nova aventura del Cuina. cat… qui ho podia dir fa 4 anys?

    Mar, de les primeres (crec que després de la Gemma de les trenes i la Cristina) a qui vaig conèixer en persona. T’en recordes parlant de llibres de cuina? :)))

    Sara Maria, la millor fotògrafa dels tallers de cuina, amb permís del Josep… moltes gràcies!

    Queti, aquest curs a l’EspaiSucre em fa molta il·lusió, comença el 18 de setembre i espero poder aprendre molt. Ja us aniré explicant 😉

    Vero, aquest còctel és ben senzill de fer i molt original. I el toc del cava el fa molt festiu, amb l’escuma i les bombolletes… a casa ens ha agradat molt!

    Mercè, l’intercanvi de receptes és precisament el què enriqueix els blogs de cuina, oi? Moltes gràcies!

    Gemma, espero aprendre un munt amb aquest curs, sobretot secrets de pastisseria que no sabem els aficionats…. ja us explicaré 😉

    Eva, els teus pans sí que semblen fàcils de fer! I en canvi a mi em semblen tot un misteri i no m’atraveixo prou… tinc molts deures pendents de fer del teu blog 😉

  15. Manel, bentornat de nou! El teu comentari em fa molta alegria, perquè significa que tornes amb força al blog… genial! I espero que la Lara segueixi practicant amb les postres igual que fins ara, eh? 😉

    Erika, gracias por el brindis! Prometo contar todos los secretos del curso, me hace una ilusion enorme 🙂

    Anna, quina il·lu rebre un comentari del kiwi blau, la millor cuinera de sucs i batuts que conenc! Portin coco o no, eh? 😉

    Pol, què seria La cuina de casa sense la vostra paciència? Sou els millors conillets d’ñindies del món! 😉

    Maria José, no sé pas si m’ensenyaran a fer pastissos tan espectaculars com els teus, però espero gaudir el màxim el curs!

    Francesc, moltes gràcies! Amb el teu blog hem après un munt de paraules curioses, cada cop que et visito descobreixo vocabulari nou 😉

    M angesl, i no t’animes a posar aquestes postres que has fet al blog??? Va….. estaria molt bé! 🙂

    Tiriti, je je je… ets un exagerat! Sort que et conec, que si no… El teu blog també fa 4 anys ara, oi? Com ha passat el temps… Crec que el primer comentari que em vaig atrevir a deixar en un blog va ser al teu! 😉

    Carme, moltes gràcies, espero poder treure’n molt profit, ja us explicaré 😉

    Sefa, moltes gràcies! Ens veurem a les properes classes de cuina, oi? 😉

    Mercè, la millor cuinera per llaminers que conec, moltes gràcies!!!!
    Ostres, potser encar ets a temps per apuntar-te, no? Seria genial!!!!!!!! Vinga…. va…. a veure si hi podem anar juntes! T’envio un mail explicant-te a quin curs m’he matriculat 😉

    krosa, quin poema més bonic, això és un homenatge al sucre en majúscules! Sense abusar i en poquetes quantitats, és una bona manera per viure la vida més alegrement 🙂
    No conec qui ets, oi? Moltes gràcies, m’ha agradat moltíssim!!!!!!!

  16. Felicitats!!! …
    felicitats pels quatre anys, es diu aviat, però els que no portem ni la meitat de temps no podem sinó quedar admirats per tanta ilusió, tenacitat, esforç, dedicació i bona feina durant tant de temps … estic convençut que sense “La cuina de casa” la Blogesera culinària no seria la mateixa ….. i felicitats per aquest autoregal… del que tots esperem continuar aprenent com fins ara

    una abraçada i xin xin!! que no es pot deixar passar l’oportunitat de brindar amb un magnífic còctel de cava com aquest….

  17. Moltes felicitats!! uff!! 4 anys! ja es una bona carrera i molt dolça!
    Ultimament estic una mica perduda (opos, boda, pis, universitat, etc.) però sempre llegeixo les teves receptes!
    Petonets!

  18. Molts d’anys per Sa Cuina de Casa! aquest cóctel és perfecte per una celebració així : ) i estic segura de que treuràs moltíssim de profit al curs de pastisseria! ja tinc ganes de que vagis monstrant el que vas aprenint

    Un petonet molt fort!

  19. 4 anys!!! Ets de les veteranes en aquest món. La veritat és que sempre has estat aquí, sempre has estat publicant receptes boníssimes, d’ excel·lent presentació i boníssimes al paladar1
    Ara estem esperant els resultats del teu autoregal, que de bon segur t’enriquirà, però massa falta no crec que et faci amb el nivell de receptes que sempre has publicat.
    PTNTS
    Dolça

  20. Moltes felicitats, Gemma! I per molt anys…
    Quina enveja el curs de pastisseria, segur que aprens moltíssimes coses. Ja ens mantindràs informats dels teus avenços en el món de la pastisseria professional!
    Un petó,
    Irene

  21. Moltes i dolces felicitats per aquest 4t aniversari!. És veritat que el temps passa volant, ves per on, ja fa quatre anys que gaudim de les teves receptes!. A l’Espai Sucre s’hauran d’esforçar per ensenyar-te coses, perquè el teu nivell és molt alt!!!.

  22. Moltíssimes felicitats! i moltes gràcies per aquests quatre anys que ens has regalat amb la teva amistat, l’estómac i la vista. Esperarem amb candeletes els fruits de l’autoregal, que espero aprofitis i gaudeixis de bo i veres.
    Mil petons bonica!

  23. Alfons, moltes gràcies! La veritat és que la constància és de les coses que costen més a la vida, oi? I 4 anys a la blogosfera és mooooolt temps 😉

    Laura, ja sé que vas molt liada, però segur que tot et sortirà genial! La boda és molt aviat, oi? 😉

    Asun i Miquel, fem un mos, de tant en tant un s’ha de fer autoregals com aquest, oi? Si no, la vida només és treballar, tregballar i treballar… Espero aprendre molt, ja us aniré explicant 😉

    Dulceshoras, és un còctel super fàcil de fer i molt resultón… no necessites ni coctelera ni res, i amb l’escuma del cava fa molta festa!

    Dolça Glòria, moltes gràcies! Però no hi ha res millor que els teus cócs i magdalenes, tens un art especial amb aquesta mena de dolços 🙂

    Mesilda i Irene, després de 4 anys no sé pas si encara puc posar noves receptes… però ho intentaré! Espero que el curs em dongui noves idees 😉

    Glòria, el temps passa volant, oi? Ja fa 4 anys… A l’Espai Sucre vaig fer un monogràfic aquest estiu de 4 dies i em va agradar tan que m’he decidit per apuntar-me tot el curs. Segur que serà xulíssim!

    Joan, és veritat 4 anys de blog és moooooooolt de temps!

    Ester, Mome, Maia, Ivana i Maragda, moltes grpàcies a totes!!!!

  24. Per molts anys, Gemma!!!
    Realment ets un referent per a tots els altres blocaires culinaris, i un model a seguir.

    I és clar que t’ho mereixes! És un regal boníssim del que en gaudirem tots el que et seguim, sens dubte!

  25. Moltes felicitats Gemma!!

    Tens un bloc fantàstic que s’ha convertit en tot un referent de la pastisseria!!
    El regal que t’has fet és fantàstic. Jo també m’he apuntat a un curs (a l’espai del sucre no) però en el meu cas de pastisseria bàsica i no tan intensiu, em queda moltíssim per aprendre!!

    En fi, xin xin!! 🙂

  26. Muchas felicidades por compartir 4 años de tú experiencia , eres un blog de referencia para mis postres, sobretodo porque son poco complicados, sabrosos y con una presentación inmejorable, también tengo que confesarte que eres mi profesora de catalán, no tienes idea de como lo he aprendido leyendote, GENIAL lo del curso, regalas conocimientos y se te dan + conocimientos,
    Moltes gràcies….

  27. Margarida, tu ets l’artista dels contes i les decoracions més exquisides i amb bon gust que conec… moltes gràcies!

    Surfzone, espero treure molt de suc d’aquest curs a l’Espai Sucre… a veure si ben aviat ja en puc fer alguna recepta pel blog 😉

    Alba, el curs que he triat jo també és de pastisseria bàsica, és de pastisseria tradicional, ensenyeran a fer totes les receptes clàssiques. Que tinc una pila de coses per aprendre!!! El teu curs on el fas? Ja explicaràs, eh? 😉

    Mariàngels, aquest còctel és bo com més fred millor, el vam trobar molt refrescant. Ideal per a un brindis de celebració!

    Anna i Joan, moltes gràcies!

    Mayela, mis recetas preferidas son las más fáciles y que salgan ricas, las “resultonas” que digo yo 🙂
    Me alegro que hayas aprendido catalán, el vocabulario (sobretodo los ingredientes) es bastante distinto y complicado. Si alguna vez tienes dudas, solo tienes que preguntar 😉
    Muchísimas gracias!

    Josep, un brindis per tu!

  28. Hola Gemma!

    Doncs el curs el faré a la Hofmann (carrer argenteria). És caret però per horaris és l’únic que vaig trobar que em va bé… Començaré dilluns 4 d’octubre de 17 a 20 crec i només serà un dia per setmana, 11 mesos. Segons el programa que em van donar farem una mica de cada per adquirir els coneixements bàsics de pastisseria: Petits fours, pasta de te i bombons, masses i preparats bàsics, snacks salats, masses fermentades, pastissos i tartaletes, postres, i hi ha un varis on s’inclou mermelades, confitures, praliné i garrapinyades, nius de xocolata… Ja compto els dies que em queden per començar! 🙂

    Ja compararem i intercanviarem coneixements!

  29. Gemma que sean cuatro y cuatro y cuatro…. años más, aportando todo lo que tu sabes hacer …. para los que te seguimos es un gozo. Ah! que envidia sana de poder hacer el curso … yo no tengo tiempo para ciertas cosas, de momento… pero espero hacerlo cuando disponga de tiempo… ya que no sabes las ganas que tengo de aprender a cocinar, sobre todo explícanos tu experiencia. El cóctel muy fácil y vistoso. Saludos

  30. felicidades me encantas ,hace tiempo que te sigo y siempre me encanta las cosas que haces,yo solo soy una aficionada de las pasteleria este año quiero aprender muchas cosas contigo,muchos animos para este nuevo reto que comienzas,piensa que tienes mucha gente detras

  31. Moltes felicitats Gemma! Espero que poguem seguir gaudint de les teves receptes per molts anys! El teu blog és tot un referent, tant per les receptes com pels bons resultats que dónen!

  32. Per molts anys !!! Això del curs a l’Espai Sucre és un luxàs!!! passa-t’ho molt bé!!! jo ho he pensat tantes vegades … però em talla que sigui d’un curs sencer. Ja ens explicaràs alguna coseta…
    Un petó ben fort!!

  33. Moltes felicitats per aquests 4 anys de blog!… No m’ imagino com et sortiran les receptes després de fer aquest curs, sembla impossible millorar el millor…
    M’ anoto la recepta del còctel, segur que és molt bo.

  34. Moltes Felicitats Gemma!!
    Pel teu bloc, per tu i per com tu ets, per la capacitat que tens d’organització i dedicació al bloc, i a tots els blocaires i, que de ben segur ens dones una gran empenta.
    Una abraçada i que per molts anys pugui seguir-te.
    Ahhh, el regal…. és un gran regal!!

  35. Alba, em sembla que és un curs molt semblant al meu: també és caret (però es paga de gust, oi?) i també és un dia a la setmana en una sessió de 3 hores. I pel que veig, els continguts del curs són molt semblants… ja ens intercanviarem receptes i opinions sobre el curs, val?

    Montse, de quatre en quatre el temps passa volant! El curs només és d’un dia a la setmana i m’ho podré combinar bé amb els horaris de la feina. Penso que també hem de fer alguna cosa per nosaltres com a hobbie durant l’any, oi? Si no, només és treballar i obligacions!

    Angelina, muchas gracias por el comentario 🙂 Creo que somos unos cuantos los aficionados a la pasteleria, je je je… espero aprender mucho en el curso, ya os contaré 😉

    Cristina, ets la Cris del Dani? 🙂
    Moltes gràcies, espero poder seguint posant moltes més receptes, je je je…

    Teresa, només és un dia a la setmana, de manera que es pot combinar molt bé amb la feina. A veure si t’animes i també t’apuntes! 😉

    Parella Vermella, encara recordo els primers temps, quan la majoria dels qui anàvem a les classes de cuina no tenien blog… ara és ben bé al revés, oi? Moltes gràcies!

    Anna, espero poder aprendre molt, que fins ara tot el que faig és d’aficionada… tinc molts dubtes i moltes ganes d’aprendre secrets de pastisseria de veritat 🙂

    Xènia, el temps passa volant, oi? Qui diria que ja han passat 4 anys… Moltes gràcies!

    Carme, de tant en tant ens hem de fer algun autoregal d’aquests, oi? Ja he vist que t’has apuntat a les classes del setembre 😉

  36. Acabo d´aterrar despres de vacances i aixi que, encara que sigui amb retard, moltes felicitats! El auto regal es màgnific i segur que ho disfrutaràs molt. Estic desitjant veure les coses noves que ens prepararàs!
    Petons!

  37. Si, arribo tard al post ja en fa dies però ultimament no donc abast amb tants blocs 😛

    A Espai Sucre doncs?!?! Com mola!!!! Jo ho vaig mirar però no ho podia pagar de cap manera. La segona opció ha estat l’escola del Gremi i bueno, avui hem començat i mooola!

    Ja ens explicaràs que tal per Espai Sucre, m’agrada molt la creativitat visual i gustativa d’en Jordi Butrón 😉

    Abraçades!

  38. Hola Gemma!!

    Enhorabona pels 4 anys i pels més que vindràn!! en gaudim tots de la teva afició!

    Està molt be el curs que faràs, ja ens diràs quelcom segur que hi haurà un abans i un després…

    A gaudir-ne amb cava i amb molts postres!!

    Una abraçada

    Anna

Respon a Carme Cancel·la les respostes

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *