Broqueta de fruita amb crema sabaiona

Data
29 de setembre de 2010
Creat per

Aquesta és la recepta de la revista CUINA corresponent al mes de setembre, una recepta senzilla, fresca i saludable amb les fruites de la temporada que ja s’acaba:

Un dels articles d’aquest mes està dedicat a les broquetes, els típics punxons que serveixen per presentar el menjar de forma original i informal. L’article fa un recorregut pel temps i la geografia universal per preparar mil i una varietats de broquetes, amb propostes tan suggerents com el kebab, el yakitori, el satay o la broqueta moruna. A més, el xef Iker Erauzkin prepara un menú a base d’enfilalls: una broqueta de pi, poma, xai i flor de taronger, una broqueta de gambes amb coco i flors, una broqueta de romaní, pinya i tonyina i aquesta broqueta de fruita a daus i la seva crema sabaiona.

Segurament la majoria de vosaltres sabreu que les meves postres preferides són les que porten fruita. Sanes, refrescants i carregades de color, ens permeten posar el punt final dolç a un àpat sense oblidar els consells alimentaris per gaudir d’una bona salut. En el cas d’aquestes broquetes el joc de colors i sabors és absolut, només cal triar les fruites ben variades i madures que encara trobem al mercat. En el meu cas, maduixes, kiwi, meló, pinya i síndria. Boníssimes!

Aquí teniu la recepta:

Bon profit!

Comparteix

49 comentaris a “Broqueta de fruita amb crema sabaiona”

  1. M’encanten les cremes sabaiones, són lo més de lo més en dolçor i suavitat. Genials.
    I la broqueta és fantàstica, una forma colorida i divertida de menjar fruita ja peladeta i en format nyam!

    🙂

  2. A mi també m’agrada acabar el dinar encara que sigui una celebració hi tinguem pastis amb fruita volia fer peres però… , Me’l apunto perquè aquest mes d’octubre tinc aniversari

  3. Ribereña i Reme, ja veieu que la fruita ben presentada sempre ve de gust… i així mengem unes postres ben sanes!

    Sònia i Gemma, a l’hivern sempre trobo a faltar la varietat de fruites que tenim a l’estiu… sobretot la síndria i el meló, que m’encanten!

    Teresa i Starbase, la crema sabaiona és de vici total, és com menjar “tocinillos del cielo” en format crema catalana esponjosa, oi? Boníssima 🙂

    Manduca i Belén, les millors postres són una bona peça de fruita, oi? I amb la xocolata encara ha de quedar molt més bo. M’ho apunto pel proper cop!

    M Angels, aquestes postres són perfectes per un àpat de quedar bé i vols fer unes postres lleugeres… vistoses, bones i refrescants!

    Anna, tens raó que entre el sucre i els rovells la crema sabaiona no és gaire saludable… però en poses tan poca quantitat que segur que no passa res, je je je…

    Xavier i Mercè, queden unes postres de colors molt vistosos. I Xavier, la crema és molt fàcil de fer, només cal muntar els rovells amb les varetes elèctriques dins un bany Maria. Queda super esponjosa i molt bona 😉

    Irene, ja veus que no té cap secret! La versió salada de la crema és la mateixa, però sense el sucre i amb una mica de vi… També queda molt bona!

    Manel, ja veig que ets molt llaminer 🙂 En aquest cas totes dues coses són igual de bones, que la fruita variada i madura és deliciosa!

    Maria boníssima!

  4. Què bo! Aquestes broquetes m’encanten, la crema hi queda molt bé i la presentació a daus és molt elegant!
    Justament fa uns dies vaig veure que l’Arzak presentava unes broquetes al programa de l’Arguiñano tallades en forma rectangular, les arrebossava amb sucre, orenga, alfàbrega, julivert, menta (i no se si alguna herba més), hi posava una mica de pebre i les passava per la paella. També tenien molt bona pinta! 🙂

  5. Hola Gemma,
    Espero que hagis passat un molt bon estiu. Veig que el teu blog continua siguent una meravella, com no pot ser s’altra manera! Aquestes broquetes són super vistoses i molt temptadores amb aquesta varietat de colors!
    Una forta abraçada.
    Gemma

  6. Sí, Gemma, l’arrop no duu gens ni miqueta de sucre. De fet, els arrops no en toquen dur. L’arrop de raïm, tradicional a València, no en duu tampoc gens: però ja estem que el raïm ja té sucre per a donar i vendre! 😉

    Una besada,
    Xavier

  7. Uns postres amb bona fruita sempre és una bona opció de salut, de sabor, de frescor, de vistositat…Amb aquesta cremeta… et deus haver llepat els dits! Una abraçada.

  8. Alba, jo també ho vaig veure i també em va fer molt bona pinta! Serà quúestió de provar-ho, perquè la combinació dels curcre amb les espècies i tot cuit a la paella ha de quedar ben original, oi?

    Marta, crec que tots i sobretot TOTES recordarem la classe de l’Iker a la boqueria, je je je… Crec que ens vam conèixer aquell dia, oi? 😉

    Celes i Mesilda, queden unes broquetes boníssimes i amb la salseta molt dolces 😉

    Silvia, el sabayon es delicioso, convierte un plato sencillo de frutas en unos postres perfectos para invitados.

    Josep, et propos una versió menys dolça: les mateixes broquetes banyades amb un rajolí de salsa de xocolata negra. Què et sembla la idea? 😉

    Mariangels, ja he vist les teves broquetes i han de ser bonísimes! El carbassó i les gambes lliguen molt bé i amb aquest arrebossat tan cruixent… de vici total!

    Maria Dolores, a casa també acabem sempre els àpats amb una peça de fruita. I si a sobre te la donen pelada i tallada, què més pots demanar? 🙂

  9. Maria José, és una presentació elegant que et permet preparar unes postres lleugeres per un àpat amb convidats…

    Ana y Víctor, además es apta para celíacos, ¿verdad?

    Carme, Asun i Miquel, és una proposta senzilla, sana i molt bona. Sense la salsa ja són bones, imagina’t amb un rajolí de sabaion per sobre…

    Gemma, quines vacances més llargues que has fet, eh? Benvinguda de nou! Ja veus que per aquí no hem parat, je je je…

    Xavier, doncs jo em pensava que els arrops portaven sucre… ja veus 🙂
    Clar que és el que tu dius, el raïm ben madur ja porta prou sucre, oi? 😉

    Mercè, sobretot per la canalla, és una bona manera que mengin fruita, pelada i tallada i amb aquests colors que els entra pels ulls 🙂

    Eva, a mi també m’encanta la fruita fresca, a casa en consumim quilos cada setmana!

  10. UMHUMH!!!! a parte de apetitosísmas, riquísimas, fresquitas, sanas…etc… te han quedado PERFECTAS!!!
    Después de probar el souflé de queso que viene debajo, me preparo ésta brocheta para desengrasar, umhumh que cosas tqan ricas

  11. Caram, Gemma, aquesta recepta sembla feta per demostrar-li a l’Aleix que “la fruita pot ser unes postres genials”. Jo també penso que la fruita dóna un toc de color molt interessant a tota mena de postres. Aquesta broqueta t’ha quedat fantàstica!
    Per cert, pots recomanar l’Aula Gastronòmica a qui vulguis, et farà quedar bé, perquè a més d’interessants, els cursos són participatius i ens ho passem molt bé. El mes que ve hi ha un altre curs de “Cuina de Mercat” que realitza la Beatriz Cross, que crec que és la mestressa.
    Una abraçada!!!

  12. Que bones aquests broquetes – em sembla una combinació fantàstica… Parlant de broquetes una vegada – ja fa uns anys – vaig menjar satay a orient… no eren postres però encara ho recordo…

  13. Marisa, bienvenida de nuevo, vaya vacaciones más largas 🙂 Estas broquetas son ideales para unos postres ligeros 😉

    Anna, aquestes broquetes em van fe rpensar en l’Aleix, je je je… Són un entremig, mig fruita, mig postres bones… així tots contents! 🙂
    Si al final aquest compant de feina s’apunta a l’Aula ja t’ho diré 😉

    Joan, l’article és de broquetes dolces i salades. Fa un repàs de les broquetes que es fan a altres llocs del món i entre elles destaca el satay, que ha de ser molt bona!

    Glutoniona, són perfectes per posar un toc de color a la taula!

  14. És molt interessant el reportatge sobre les broxetes ala revista, l´he llegit a la biblioteca.
    te tantíssimes varietats, desde dolç a salat, de peix a carn, convinat, i amés a més amb la varietat de pinxos que hi han pots preparar un plat exquisit i elegant. Qué bonics aquests pinxos de les fruites!!!
    Quina pena que ja s´acabin les fruites de temporada…, encara que algunes sempre les podem trobar a ple hivern, encara que, sí, ja se que no són tan bones…
    un petó, Gemma. I bon cap de setmana.

  15. Jo no puc passar un dia sense haver menjat unes quantes peces de fruita.
    I presentada així, amb aquesta combinació tan maca de colors, encara agrada més.
    Totes les èpoques de l’any ens ofereixen bones fruites, però les de l’estiu són tan dolces i variades!
    Bon cap de setmana

  16. Gemma!!! Duc un parell de setmanes “Offline” i veig que m’he perdut moltes receptes : ( m’he de possar al dia, aquesta broqueta espectacular, quina pinta amb la crema per damun mmmmmm i jo sense dinar encara!

    Un petonet!

  17. quina casualitat!!… aquest cap de setmana també he fet aquestes broquetes … bonissimes … si la fruita ja és deliciosa sola, amb la crema està ja insuperable, … toto i que la crema va quedar una mica terrosa, es notava el gra del sucre … no se si a tu també et va passar … potser el proper cop ho fare amb el sucre glaç ….

  18. quina preciositat de broqueta ! que bo i que bo ha d’estar això, i no es que sigui l’hora de dinar, que sí que ho és, és que m’han entrat pels ulls, 🙂 gràcies per la idea!

Respon a eva Cancel·la les respostes

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *