Flam de coco

Data
6 d'octubre de 2010
Creat per

Dissabte passat vam celebrar l’aniversari de l’àvia Antònia amb un dinar a can Salas. Per postres vaig preparar aquest flam de coco, que junt amb una coca i uns xuixos de Girona van endolcir el dinar.

La decisió de preparar unes postres pel dinar va ser un xic improvisada, de manera que vaig tirar del calaix de receptes pendents i en vaig triar una de ben fàcil de fer. Sort en vaig tenir que divendres a la tarda venien l’Aina i l’Olga a veure una peli i a sopar, que em van poder ajudar a la cuina i entre les tres vam preparar el flam en un moment.

Aquest flam el vaig veure al programa d’IB3 Sa bona cuina de Paquita Tomàs. A la recepta original hi posaven la meitat de llet i la meitat de nata, però pel meu gust no fa falta; aconsello fer-lo amb tota la quantitat de llet i així queda una mica més lleuger. Si us agrada el coco, aquest flam us encantarà!

Aquí teniu la recepta:

Ingredients:

• 100g de coco ratllat
• 500ml de llet
• 4 ous
• 100g de sucre
• 1 pell de llimona
• Caramel líquid

Preparació:

Hidratar el coco amb la meitat de la llet.
Mentrestant, escalfar la resta de la llet amb la pell de llimona. Quan arrenqui el bull, colar i barrejar amb el sucre i els ous. Afegir el coco amb la resta de la llet i abocar dins un motlle caramel·litzat.
Coure-ho al bany Maria al forn a 150º durant 1h i 30 minuts.
Deixar refredar i reservar a la nevera fins el moment de servir.

Bon profit!

Comparteix

61 comentaris a “Flam de coco”

  1. Un clàssic que ja fa temps que no tasto, tot i que el coco no m’agrada aquest flam el trobo bo. Les teves nebodes ja van camí d’obrir un blog ben aviat..jejeje,
    Una abraçada

  2. Té un aspecte fabulós, però a mi el coco….
    Quina sort tens amb les “ajudantes”, a mi gairebé ja no m’ajuda gens, ja som adolescents, jejej. Aprofita abans de que creixin!!!

    PTNTS
    Dolça

  3. Gemma, hola guapa,
    Quina delícia de flam! Si queda suau l’haig de provar fer! 😉 Aprofitem per felicitar a l’àvia Antònia i a les tres cuineres! Fantàstiques! Per molts anys!
    Un petonàs 🙂

  4. De coco, guay!

    Gemma, la quantitat que has posat és per dos motlles? A les fotos en veig dos…per això t´ho pregunto i que no són de silicona… Ja sap que a mi els motlles no m´estimen 😉

    Per cert, quina estirada que ha fet l´Olga.

  5. Ester, el coco ja té això, o agrada o no agrada… a mi personalment tampoc m’entusiasme, però com tu dius amb el flam queda molt bo 😉

    Carme, doncs si t’agrada el coco aquest flam t’entusiasmarà! El flam de coco és tot un clàssic que no pots deixar de provar!

    Ribereña, el flam fa gust de coco… clar! 🙂 Tot i que crec que fins i tot els pocs amants del coco el poden trobar bo 😉

    Glòria, ara estan precioses, a la millor edat. Quin greu que quan són adolescents ja no vulguin ajudar… sort que després es fan grans i tornen a ser els d’abans, oi? 😉

    Vero i Eva, podeu agafar les dues coses, un tallet de flam i la recepta, je je je…

    Miquel i Asun, si us agrada el flam i el coco, aquesta és la vostra recepta. I més fàcil impossible, eh? 😉

    Gemma, estan fetes unes grans cuineres! I això que abans del flam ja havíem fet les pizzes pel sopar… ens van quedar boníssimes!

    Marina, moltes gràcies per totes les felicitacions 🙂

    Anna, si t’agrada el coco aquest flam és per tu! I el pots fer tu mateixa, que ja veus que la recepta és molt senzilla 😉

    Crisitna, el dinar era per 20 persones, de manera que vam fer-ne més quantitat i per això veus tres motlles. Amb les proporcions que he posat dóna per un motlle de plum cake normal. Nosaltres vam fer servir dos motlles metàl·lics i un de silicona, com que porta el caramel líquid tots els motlles es desemotllen igual de bé.
    Has provat el motlle nou de pirex? T’ha anat bé?

    Maria Jose, són unes nenes espavilades, ja trenquen els ous i fan anar el minipimer com si res! Aviat em treuran la feina, je je je…

  6. Aquest flan fa molt temps el feia, encara que una mica diferent, i era delicios! No sé per quina raó ja no l´he tornat a fer. Gracies per recordar-m´ho. I la propera vegada el faré així que té una pinta extradordinaria. Les teves nebodes es superen dia a dia.
    Petons!

  7. M’encanta el coco i ma mare fa aquest flam molt sovint!! encara que ara fa temps que no…li hauré de demanar! jejeje!
    M’encanten les teves nebodes!! deu ser una festa cada cop que venen a casa vostra…vaia tiets més xulos esteu fets! :))
    Petunets,
    Eva.

  8. El meu pare ens feia flam de coco, però ell el feia amb llet condensada. Ens encantava per que es clar sortía dolcíssim i amb una textura molt i molt suau.
    De grans l’hem fet i encara ens agrada molt (tot i que no ens ha sortit encara tal i com el recordem)

    Si en Pep persisteix, nosaltres també. El tornarem a fer fins que surti 🙂

  9. Doncs , tot i que m’encanta el coco, encara no he preparat mai aquest flam!
    Es clar que tampoc tinc l’ajut d’unes professionals tan eficients com tens tu!!!! Com no han de sortir bones totes les coses que surten de la teva cuina?

  10. M’encanta el coco però no m’acostuma a sentar bé…Potser així amb flam és més suau, no? és que té tan bona pinta que el vull provar! je je!!
    Quina sort tenir aquestes ajudants! 🙂

  11. M Àngels, les meves nebodes estan super grans… com passa el temps, oi? Aquest estiu han fet una estirada impressionant. Amb ajudants així tot és molt més fàcil 🙂

    Irene, si t’agrada el coco, has de provar aquest flam!

    CristinaT, quina mala sort, un cap de setmana llarg que tenim (jo faig pont) i anuncien mal temps… 🙁
    Ja explicaràs quan provis el motlle com t’ha anat!

    Glòria, la coca i els cuixos els van portar altres familiars i eren comprats. És que érem 20 de colla i no volíem que faltes teca, je je je…

    Pol, gràcies 😉

    Pilar, a veure si poses la teva recepta i aixó podem comparar. Jo en vaig fer un que enlloc de llet de vaca portava llet de coco i també va quedar boníssim.

    Marta, em sembla que no het tastat mai la mousse de coco… ha de ser deliciosa! Ja tinc ganes de fer-lo… tens la recepta?

    Ana y Víctor, es perfecto para vosotros, no lleva nada de gluten. Y después de comer, una buena caminata por la Pedriza para quemar las calorías, je je je…

    Eva, ara l’Aina i l’Olga estan a una edat fantàstica, pots fer de tot amb elles i ens ho passem molt bé. Aquest dia vam fer pizzes, però ja tenim pensat que la propera peli-sopar serà a base de creps 😉

    Mesilda, jo no vaig haver de fer res, je je je… només posar el flam al forn i prou 🙂

    Starbase, tens la recepta del teu pare? Me l’has de passar! Quina sort tenir un pare que us cuinés aquestes delícies… Amb llet de coco deu ser per a llaminers total 🙂

    Margarida, el flam de coco és tot un clàssic, no pot ser que no l’hagis fet mai… Si t’agrada el coco, has de provar aquesta recepta, que t’encantarà!

    Ana, deus voler dir Tot Sants, je je je… a mi els panellets de coco no m’agraden gaire, preferiexo els de pinyons 😉

    Deana, coconut flan is delicious…

    Queti, les meves nebodes no són gaire llamineres, prefereixen cuinar salat que dolç. Però sort en vaig tenir d’elles, que en un moment vam tenir el flam a punt!

    Alba, no se’t posa bé el coco? No sabia que fos indigest… Potser tens al·lèrgia al coco? Aquest flam porta molt coco, fa un gust a coco total 😉

  12. jo el faig a vegades amb una recepta de la mercè, que porta llet condensada, com diu l’òscar, i quallada, però amb menys ingredients, aquest es veu igual de bo, per provar-lo ja!

  13. Menuda, pero no de pequeña, sino de enorme ayudante que tienes, así da gusto, lo prepara y también se lo come, porque eso sí, el corte es para disfrutar de lo buen que se ve.
    Un beso.

  14. Ivana, la classe de dissabte va ser un intensiu de cremes, des de la bàsica crema anglesa, passant per la crema pastissera, la crema de llimona del lemon pie o fins a cremes més complicades com la chiboust… M’ho estic passant pipa!!!!! :)))

    Alfons, les dues capes es van separar soles, a mi m’hauria agradat més que quedés homogeni… però sempre que faig falm de coco em passa igual, queden les dues capes separades 🙁

    Manel, la quallada és en pols o ja feta (com si fos iogurt)? M’has de passar la recepta, que si és de la Mercè segur que és boníssima!

    Irmina, tengo unas pinches de cocina fantásticas, ¿verdad?

    Mariàngels, a mi també m’agraden molt els flams, de tota mena. El de taronja crec que és el meu preferit…

    Silvia, si te gusta el coco este flan te encantará!

    Gemma, mentre es feia el flam al forn sortia una oloreta deliciosa!

    Anna, vaig que molts feu el flam de coco amb llet condensada… Ha de quedar molt dolç de llaminers total, je je je…

  15. Sempre m´ha agradat aquest flam perque es queda dividit, amb la suavitat de la llet i els ous, i la textura dels grumullets del coco…
    M´encanta.
    Es veu deliciòs.
    Un petó.

  16. Hola! Acabo de trobar-te i quina meravella de blog! quines receptes que hi tens, bonísimes, ja porto una bona estona passejant-me per la teva cuina. Aquest flam ha d’estar ben bo, jo no m’animo a fer-ne, em fa una mica de por, ja que una vegada ho vaig intentar i va ser un desastre. Em quedo per aquí!! Mil petons!

  17. Sempre he volgut fer-ne però encara és a pendents, ara com a mínim tinc la recepta a punt!, també tinc pendent el teu de cafè…i tants d’altres!! Això de tenir jovenetes a la cuina és fantàstic! elles s’ho passen bé i tú més,oi?Una abraçada Gemma!

  18. Quina sort, tenir aquestes ajudes! Estan precioses, i molt grans! Recordo quan vas penjar no sé quina recepta d’un pastís perquè la teva fillola havia fet quatre anys… com passa el temps, noia! 😀

    En fi, canviant a un tema gastronòmic… arribar i moldre! Ahir la vaig llegir i ahir mateix la vaig fer 🙂
    A mi em va agradar moltíssim, i el meu xicot, que no li agraden els flams, no va ser tan efusiu com jo amb els “ohhh, nyaaaam!” però també li va agradar molt!

  19. Titanii, a mi m’agradaria que quedés barrejat, així amb les dues capes trobo que no queda tan bo… però amb el flam de coco sempre em passa això 🙁

    Teresa, el coco ja ho té, o agada molt o no agrada gens, oi? A mi em cansa bastant, una mica encara, però a la quarta cullerada ja en tinc prou…

    Els fogons de la Bordeta, cuinar amb nens és molt divertit, sobretot quan veus que amb el temps cada vegada tenen més pràctica i ja no els fa por posar-se a la cuina. Ojalà ho fes tothom, oi?

    Anna, amb aquestes ajudants tot queda boníssim, je je ej…

    Ingrid, benvinguda al blog! Encantada que voltis una estona per aquí, ara mateix vaig a fer-te una visita al teu 😉

    Mercè, tenim tantes receptes a pendents que és impossible fer-les totes… Sempre em passa igaul: en tatxo una de la llista però n’afageixo tres! així no acabarem mai, je je je…

    Silivia, ja l’has fet? Quina rapidesa, je je je…
    Quina memòria que tens, he fet pastissos per cada aniversari de l’Olga i de l’Aina i mirant totes les receptes antigues han crescut moltíssim! El temps passa volant, oi?

  20. Preparo pocos flanes, porque tengo poca fuerza de voluntad para dejar de comer y me pierden. Esa textura, suave… tierna… dulce… se me está haciendo la boca agua. Te quedó estupendo y como siempre que te acompaña esta magnífica cocinerita, la receta se vuelve siempre mucho más “tierna”.

    Un besín y feliz puente.

  21. Hola Gemma. Em podries explicar com fer aquest pas “Coure-ho al bany Maria al forn a 150º durant 1h i 30 minuts.” Entenc que el bany Maria és rodejar el motlle d’aigua però no entenc com fer-ho. És a dir, el flam en uns motlles petits i aquests van dins d’un motlle més gran que té l’aigua?
    Gràcies.

  22. Esther, és exactament com tu ho has dit: el flam dins un motlle i aquest dins un motlle més gran que té aigua 🙂
    El temps de cocció é sper un flam sencer, si ho fas en motlles indivduals amb 30 minuts en tindras prou.

  23. que bo,jo tb le provat i m’encanta,el coco esta delicios, quines bones cuineres que tens a casa, una pregunta bueno mes d’una 1-el flam de coco per quina epoca seria?
    2-per quina festa es menja?
    3-de quin lloc es tipic?
    petons i mil gracies

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *