Crep de cacau, xocolata i plàtan

Data
9 d'octubre de 2010
Creat per

Aquesta és la recepta de la revista CUINA corresponent al mes d’octubre, unes delicioses creps de xocolata ideals per a un berenar de tardor:

Ara feia temps que no triava una recepta d’en Jordi Roca i ja en tenia ganes… En la seva secció i per postres, aquest mes ens proposa tres receptes de creps molt originals: uns blinis de pastanaga, un milfulls de creps amb crema de llimona i aquestes creps de cacau, xocolata i plàtan.

Totes tres receptes són molt temptadores, però sabent que el plàtan i la xocolata lliguen tan bé, al final m’he decidit per aquesta proposta. El resultat ja us el podeu imaginar, és una autèntica delícia! I llàstima que no vaig llegir a temps el consell d’afegir-hi unes quantes nous, perquè encara hauria quedat més bo, je je je…

Haig de confessar, però, que tinc un dubte sobre la recepta: els ingredients porten 500ml de llet i només 2 ous, cosa força estranya perquè normalment són uns 250ml per 2 ous. Fins i tot, la recepta del milfulls de creps té aquesta proporció que dic… Així que vaig provar una petita quantitat de la recepta original i no em va quedar bé. Vaig repetir el procés amb la meitat de llet (i la meitat d’oli) i em va quedar una crep perfecta. Per tant, aconsello fer la recepta amb la meitat de la llet 😉

Aquí teniu la recepta:

Bon profit!

Comparteix

45 comentaris a “Crep de cacau, xocolata i plàtan”

  1. Bon dia!!
    Quina bomba més deliciosa!je je. M’encanten les creps, tan salades com dolces. La combinació del teu d’avui és dels que no fallen i a sore t’ha quedat fantàstic! 🙂
    Gràcies pel consell amb la llet, a mi també em sembla molta per tan pocs ous…

  2. apa Gemma, jo també la vaig veure a la revista i vaig pensar que no podia passar sense fer-al…demà per l’esmorzar de diumenge amb la pluja esquitxant les finestres??…que poètic!!
    Bon cap de setmana!!

  3. Hola Gemma, guapa,
    Aquí tenim el berenar ideal per aquest dissabte gris…Després d’una tarda de sofing que millor que aquest deliciós crep 🙂 Tens tota la raó, els he fet molt semblants i m’encanta la combinació de xoco i plàtan, ummm!
    Petons i feliç cap de setmana 😉

  4. Quina recepta més original!! No havía vist mai unes creps de xocolata!!
    I amb el plàtan han de estar boníssssimmesss!!!
    Bon cap de setmana, Gemma.

  5. Mmmm… No m’estranya que diguis que aquestes crepes estan boníssimes: xocolata, plàtan, cacao… no es pot fallar! Les nous segur que li haguessin quedat de perles, com tu bé dius lliguen molt bé amb els ingredients.
    Bon cap de setmana!

  6. Bona nit Gemma
    No saps quant els agraden als meus fills estos creps!
    I per a ells no hi han estacions,els dóna igual que siga la tardor que la primavera,els devoren igual!
    A mi també m’agraden,però em controle prou.
    Un postres exquisit,així com la presentació i les fotos.
    Besets.

  7. Queti, per esmorzar són ideals, encara millor que per berenar! Ja veig que el teu fill us cuida molt bé, je je je… quina sort!

    Alba, a mi em va fer sospitar tanta llet per dos ous i sort que ho vaig provar primer amb poca quantitat… Amb 250ml de llet queden unes creps perfectes 😉

    Margarida, caram, quins esmorzars mçes complets que fas! Si el pa amb plàtan t’agrada, aquestes creps encara t’agradaran més… són boníssimes!

    Ester i Gemma, aquests dies de festa seran un bon moment per preparar aquestes creps i gaudir d’un berenar excel·lent 🙂

    Gemma, és una recepta ideal per a un dia de pluja com avui… un esmorzar deliciós per un diumenge de tardor!

    Manduca, la combinació de plàtan i xocolata és tot un clàssic, de les millors que conec… Un plàtan saltejat acompanyat d’una salsa de xocolata calenta per sobre, mmm…

    Marina, sens dubte, és un gran berenar per a una tarda plujosa de sofing, je je je… Però entre el sofing i les creps, després toca sessió doble al gimnàs 😉

    Silvia, es un desayuno perfecto para un domingo tranquilo, sin prisas y con todo el día por delante para disfrutar…

  8. Titanii, jo havia fet creps normals farcides de xocolata, suposo que com la majoria. Però amb cacau dins la pròpia massa de creps, encara són més bones!

    MaryLou, quina il·lusió tenir-te per aquí! Ara toca descansar i recuperar-se, eh? Que tres setmanes a l’hospital et deixen fet pols… Ànims!!!

    Dulceshoras, la combinació de la xocolata amb el plàtan és un clàssic que no falla mai, oi?

    CrisitnaT, enlloc d’un Danacol, molt millor sortir a escalar per cremar totes les calories, je je je…

    Irene, llàstima que no vaig veure a temps aquest consell, perquè xocolata, nous i plàtan ha de quedar bo de veritat! Ara ja ho sé pel proper cop 😉

    Joan, moltes felicitats! Segur que us cau la bava amb la petita Júlia!

    Anna, a mi m’encanta sobretot el milfulls de creps amb crema de llimona. Ha de ser boníssim i té una presentació espectacular amb tantes capes…

    Mesilda, als nens sempre els agraden les creps, oi? I tens raó que tan és si fa fred com si fa calor, unes creps com aquestes sempre vénen de gust, je je je…

    Mariangels, una recepta fantàstica per a un berenar de diumenge plujós… Una tassa de cafè amb llet i un bon llibre, què més podem demanar? 🙂

  9. Umm, els plàtans son de les fruites que menys m’agraden….quan estàn crues.
    Em costa molt trobar un plàtan que estigui tou però no massa, al punt que m’agrada a mi.

    En canvi cuinats els trobo espectaculars i deliciosos. I així amb la xocolata per sobre…uf genials.

  10. Definitivament el postre perfecte pel meu marit!! I mil gràcies pel detall de la llet, aquestes creps se les penso preparar per una ocasió ben especial!!! I es ben cert que la xocolata i el plàtan son un matrimoni perfecte!!!! Petons

  11. Però no ens temptis així!… això és una provocació en tota regla… i tant temptadora que haig de tapar l’ordinador perquè no ho vegin les nenes…que demà no tinc temps i ja les sento!… Una abr´çada!

  12. Laura, ara mateix em miro la web i els envio un missatge, a veure si tinc tanta sort com tu, que aquesta cistella és fantàstica, je jeje…

    Alfons, aquest mes hi ha poques receptes de postres, però totes són bones… he dubtat entre aquestes creps de xocolata i el milfulls, que té una pinta espectacular 😉

    Anna i Carme, són unes creps boníssimes! Potser sí que porten calories, però si les prens per esmorzar tens tot el dia per cremar-les 😉

    Starbase, coincidim del tot, el plàtan és la fruita que m’agrada menys, ni tan sols cuita em fa el pes… prefereixo altres fruites més sucoses i lleugeres. Tot i així, amb la xocolata haig de reconèixer que lliga molt i està de vici, je je je…

    Elvira, sobretot posa la meitat de la llet, jo crec que es van equivocar amb les proporcions… El teu marit fliparà si li prepares aquestes creps 😉

    Josep, unes creps d’aquestes abans d’anar a escalar i segur que pujo totes les muntanyes sense cansar-me, je je je…

    Mercè, si l’Olga veu aquestes creps segur que les voldrà per berenar aquesta tarda, je jee …

    Helena, són ideals per qualsevol moment, esmorzar, berenar, postres… segur que ningú et dirà que no 😉

  13. Caram, caram, caram, caram, caraaam!
    Quina crêpe de xocolata i quina banana tan melosaaaaa!
    Aquest mes no m’he pogut comprar la CUINA encara però ja veig el que em perd!

    Una besada Gemma. Vejam si prompte coincidim!

    Xavier

  14. A mi m’agrada molt el platan i la xocolata, és una de les meves combinacions preferides de gelat, així que aquests creps han d’estar deliciosos.

  15. Mai no he fet la massa dels creps amb xocolata!!! quina bona idea!!! de ben segur que és boníssim!!! moltíssimes gràcies per la recepta!! aquesta revista és una meravella!!!

    Petonassos

    Miel

  16. mai he fet crepes de cacao, però realment li donen un toc molr maco amb aquest color! no és l’habitual! m’agrada molt aquesta recepta!! t’ha quedat deliciosa! Molts petonets

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *