Gotet de torró, plàtan, xocolata blanca i iogurt. Taller de l’Ada Parellada a la Fira del Torró d’Agramunt

Data
13 d'octubre de 2010
Creat per

Aquest cap de setmana s’ha celebrat la Fira del torró i de la xocolata a la pedra d’Agramunt, una cita ineludible pels amants d’aquests dolços tan populars. Entre les diverses activitats que s’ofereixen vaig participar al taller de l’Ada Parellada on vam aprendre a fer aquests gotets tan vistosos i suculents:

La fira d’Agramunt és una gran ocasió per tastar i comprar dolços relacionats amb el món del torró i la xocolata. Els diversos torronaires i artesans de la comarca exposen les novetats de la temporada i fan demostracions en directe de la cuita del torró. Amb una agenda ben carregada de tallers de pastisseria, de demostracions de cuina en directe i de tastos guiats, aquesta fira s’ha convertit en tot un referent dins aquest món tan apassionant dels torrons.

Només per gaudir de la flaire i dels tastets que t’ofereixen els diferents expositors, ja val la pena arribar-se a Agramunt, on tens la sensació que el Nadal ha arribat abans d’hora: torró de gema, de massapà, de xocolata, del tou, del dur, trufes, xocolates, confits, garrapinyades, llaminadures… Piles de barres de torró i de bosses de cel·lofana cridaneres s’acumulen als mostradors, i és impossible sortir de la fira sense emportar-se una petita mostra de cada, je je je…

Quan l’Ada Parellada va fer el post sobre els torrons Vicens ja em vaig ensumar alguna cosa. I quan repassant l’agenda de la fira vaig descobrir el taller que feia l’Ada, em va faltar temps per agafar el telèfon i reservar una plaça, je je je…

El taller va consistir en preparar dues postres on els ingredients principals eren el torró i la xocolata: un bombó farcit de trufa i torró i un gotet de torró, plàtan i xocolata. La feina que ens va tocar fer a nosaltres era força senzilla, ja que la part complicada d’elaborar les trufes o fondre les xocolates ja estava feta. Seguint el ritme trepidant de les explicacions de l’Ada, que amb el pinganillo semblava una monitora d’aeròbic movent-se per tot el gimnàs, vam preparar amb molt d’èxit les dues propostes.

I ja us podeu imaginar com vam gaudir a casa degustant aquestes dues postres… sobretot el gotet, que vam trobar molt encertat en la combinació de gustos i textures. Com si el Nadal hagués arribat dos mesos abans!


Després del taller em vaig quedar a veure la demostració del pastisser Jordi Pons de la pastisseria Pons de Lleida, que ens va fer en directe tres receptes delicioses: una xocolata desfeta molt original, ja que enlloc de llet per dissoldre la xocolata va utilitzar polpa de gerds, una clàssica mousse de xocolata i un pastís Sacher.

Aquí teniu la recepta:

Ingredients:

· 2 plàtans
· 1 llimona
· 150g de xocolata blanca
· 50g de nata líquida per muntar
· 100g de iogurt
· 100g de crema de torró
· 50g de torró d’Agramunt

Preparació:

Fondre la xocolata blanca i la nata al microones a baixa potència, vigilant que no es cremi la xocolata. Barrejar fins obtenir una crema homogènia i brillant. Reservar.
Tallar a dauets els plàtans pelats i ruixar-los amb unes gotes de suc de llimona. Reservar.
Barrejar el iogurt amb la crema de torró i reservar.
Muntar el gotet a capes: una de xocolata blanca, una de plàtan i una de crema de torró. Acabar el gotet decorant-lo amb una mica de torró trossejat per sobre.

Bon profit!

Comparteix

55 comentaris a “Gotet de torró, plàtan, xocolata blanca i iogurt. Taller de l’Ada Parellada a la Fira del Torró d’Agramunt”

 1. Un fira hipercalòrica,(je, je, je) que permet donar a conèixer els nostres productes, els de casa, amb un gran nivell de qualitat i producció.

  No tenim res a envejar!

 2. A mi m’eren hagut de treure de la fira, ja que el turró em xifla i el d’ametlla ni t’explico. Aquest gotet és una combinació original capaç de sorprendre a tothom, me l’apunto!
  Fins aviat 😉

 3. Ostres!! aquesta fira si que m’hauria agradat a mi d’anar a visitar! llàstima no haber-me asseventat abans. Encara que no se quin temps va fer, però si feia el mateix que va fer per la costa, com que se’t treuen les ganes!
  Aquests gotets estan espectaculars! m’apunto la idea!
  Petonets!

 4. Quina envejeta que em feu! Tot té una pinta estupenda. Ai, de vegades em fa una peneta no viure a Catalunya i perdre’m aquestes coses…
  La recepta, com no, també té una pinta estupenda. Segur que estaba boníssim el gotet!
  Un petó!!!

 5. La de coses interessants que ens expliques en aquest bloc, el gotet de la recepta té una pinta deliciosa a més d’una presentacio molt vistosa.

  Mai he estat a la fira del torró d’Agramunt però sembla molt interessant anar a fer-hi una ullada. Sens dubte, aquesta fira s’avança a les festes nadalenques i aprovisiona dels primers torrons del nadal de l’any.
  Gràcies per les fotos 🙂

  Salutacions 🙂

 6. Sóc antinadal total, però em rendesc als encants del torró (i la xocolata desfeta amb gerds, mmmm!), malgrat la quantitat de calories que guanyem amb cada trosset. Aquestes postres en got són molt abellidores, i les fotos quasi ens n’acosten l’oloreta.
  Moltes gràcies i un bes!

 7. T’ho vas passar d’allò més bé eh?.Vam estar a punt d’anar però finalment vam anar al Montseny a buscar bolets. Unes receptes ben originals!, em quedo amb aquesta mousse amb polpa de gerds… i el gotet que ens presentes. A reveure!

 8. Com dieu, és una fira que val la pena de veure!!!!
  Ja feia molt temps que hi volia anar, però cada any per una cosa o altra se’m passava… Per fi aquest any he pogut gaudir de la fira més dolça de les terres de ponent!
  El mal temps hi ha tingut força a veure, jejeje… com que ha plogut i les parets estaven molles, he canviat els plans d’escalada per la visita gastronòmica. I el canvi de plans ha sigut genial!
  L’oferta de tallers, demostracions i expositors val molt la pena, us aconsello que l’any que ve passeu per Agramunt a fer-hi una visita 😉
  Aquest gotet queda molt bo, ideal per començar a agafar idees de cara a les postres nadalenques amb torrons. Jo tampoc sóc gaire de torrons tal qual, però en canvi m’encanten les postres que es poden fer a partir d’un torró de bona qualitat.
  I els torrons d’Agramunt són d’una qualitat excel·lent!
  L’any que ve hauríem d’organitzar una excursió blocaire a la fira. Què us sembla??? 🙂

 9. moltíssimes gràcies Gemma, pel post. He rigut molt, moltíssim quan m’has dit que semblava una monitora d’aerobic. La veritat és que em costa “frenar-me”, massa energia!, deu ser la conseqüència del torró!!!
  Em va fer una il·lusió immensa trobar-te a Agramunt i, a més, estàvem a la mateixa taula de treball!!!!! Les postres eren senzilles, molt senzilles, perquè no esperava tenir una audiència tan experta com tu!
  Un petó molt fort

 10. Ada, tens una energia impressionant, cada vegada que et veig en acció penso que no sé com pots aguantar aquest ritme! 🙂
  No se m’acut millor manera de descriure l’energia que desprens que comparar-la amb la d’una monitora d’aeròbic, je je je…
  Va ser un gust compartir taula amb una mestra com tu, i m’ho vaig passar molt bé! I sobretot, el vespre a casa van flipar amb les postres de torró que vam preparar 😉
  I també va ser un gust xerrar amb la teva família i conèixer la petita promesa Francesca 😉
  Una abraçada ben forta!

 11. Nos alegra Gemma, que hayas disfrutado de la Feria, y de este taller de turrones, y de que además de contarnos tu experiencia, nos presentes esta receta tan rica, y que podrémos hacer los celíacos con turrón y chocolate blanco sin gluten

  Besotes

  Ana y Víctor.

 12. Gemma, ara que no ens escolta ni ens llegeix ningú……HAS DESCOBERT EL MEU SECRET! Quan era jove, molt jove, vaig ser professora d’aeròbic! I ara no estic de broma, és ben cert!

 13. Silvia, es un vasito muy pequeño pero muy muy rico 🙂

  Deana, nougat is a tasty traditional Catalan sweet. There are a lot of varieties of them (marzipan, chocolate, cream, coconut, almond…) but almond nougat is my favorite 😉

  Alfons, és d’aquelles cites per apuntar en majúscules a l’agenda! L’any que ve hi penso tornar, és una fira per visitar cada any 😉

  Ana y Víctor, con turrón sin gluten son unos postres muy fáciles de adaptar, además de ser una receta muy fácil y rica 😉

  Margarida, és una recepta perfecta per les postres de Nadal, senzilla i queda molt bé 😉

  Ada, ara ho entenc TOT :))))

  Xavier, feia una pinta deliciosa!

  Mari, el plátano y el turron quedan muy bién y el iogurt aligera todo el postre. ¡Riquísimo!

  Asun, a Agramunt semblava que el Nadal hagués arribat abans d’hora, je je je…

  Eva, a mi també! El torró tot sol em cansa de seguida, en canvi en flam, mousse, gelat… m’agrada molt més 😉

  Petitacuina, ja ho crec que la pots agafar! Segur que l’Ada estarà encantada que la recepta vagi rodant pels blogs, je je je…

 14. No he anat mai a la fira del torró d’Agramunt, a veure si l’any vinent ens hi passem, m’has fet molta enveja. El gotet fantàstic, a mi m’agrada molt la xocolata blanca i el plàtan, combinat amb el torró deu ser fantàstic.

 15. UMHUMH!! imagino su sabor y su textura, qué delicia y qué fácil!!!
  Buenoooo y los creppes de chocolate con plátano que me miran con deseo, diossss qué delicia!! esos caen en las fiestas navideñas, que siempre tenemos un día del chocolate
  Bicosss

 16. Per mi arriva el nadal a l’estiu, jajjaja, m’explico, estiuegem molt aprop d’Agramunt, i una de les visites obligades es la botiga Vicens, i vinga a comprar turrons i xocolata a la pedra, i a menjar, i a regalar a tothom, aquí a Suïssa es un dels regals que més agraden. Mil gràcies per aquesta recepte i per fer-nos sentir com si estiguessim allà. Petons

 17. El postre que presentás en el vasito es todo un lujo, como bien decís , vistoso y suculento. Cuando tenías tu otro blog ya habíamos hablado del turrón y yo te dije que no sabía si hablabamos de lo mismo. Es que por acá el turrón en su mayoría es un producto hecho con mucha azúcar y frutas secas. Aunque existen algunas excepciones. Cuando vi el tarro con turrón cremoso me di cuenta que nada que ver con lo que me imaginaba, se ve delicioso!
  Cariños

 18. Gemma, hola guapa,
  Quina fira més interessant! Gràcies per compartir-la! Xulíssimes les fotos i el reportatge! ;)Què bons aquests gotets amb aquesta dolça combinació, mmm!
  Petonets 🙂

 19. No la coneixia aquesta fira d’Agramunt. Si ho arribo a dir al meu sogre segur que ens hi fa anar perquè és un fan incondicional de la xocolata a la pedra. A mi la xocolata també m’agrada, però el torró no em diu res… Aquesta copa, però, té molt bona pinta i és una idea fantàstica per substituir els clàssics torrons que, en les festes nadalenques, surten cada dia. M’agués agradat anar a la fira, a veure si l’any que ve estic al cas…
  Fins aviat!
  La Taula d’en Bernat

 20. Retroenllaç: My Blog Title

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *