Pastís de iogurt i llimona

Data
18 d'octubre de 2010
Creat per

Ahir vam fer el passi de fotos de les vacances que fem cada any amb els amics. Entre foto i foto vam aprofitar per sopar, i per postres vaig portar aquest pastís refrescant i molt lleuger:

Aquests passis de fotos m’encanten, són la millor excusa per retrobar-nos amb els amics i compartir els bons moments que hem viscut durant les vacances. És ideal per recordar aquests dies tan fantàstics i tornar a assaborir els paisatges que hem descobert durant l’estiu. Enguany han triomfat les fotos de l’Eli i el Miquel, que han estat a Tanzània i han pujat el Kilimanjaro, el cim més alt del continent africà.

Avui us proposo unes postres d’aquelles que m’agraden a mi: porten poca feina, són fàcils de preparar i tenen un resultat excel·lent. És d’aquelles receptes que val la pena tenir ben guardades, ja que ens permeten preparar unes postres delicioses en un moment. El resultat és un pastís d’una textura suau i molt flonjo, amb un gust de iogurt i llimona molt refrescant. Té l’èxit assegurat!

La recepta la vaig llegir al magnífic blog de l’Alícia. He modificat el gust de la gelatina, i ella ja havia modificat la recepta original. M’encanta això d’Internet, el traspàs de receptes és constant i permet que cadascú expliqui la seva petita adaptació. Tot i que la versió original del pastís, amb formatge enlloc de iogurt, també ha de quedar molt bo!

Aquí teniu la recepta:

Ingredients:

• 500ml d’aigua
• 1 sobre de gelatina de llimona
• 3 iogurts grecs
• 280g de llet condensada
• Caramel líquid

Preparació:

Escalfar 250ml d’aigua. Afegir la gelatina i remenar fins que es disolgui bé. Afegir els altres 250ml d’aigua i remenar.
Incorporar els iogurts, la llet condensada i barrejar fins que quedi homogeni.
Abocar la mescla dins un motlle caramel·litzat i reservar a la nevera fins que qualli, d’un dia per l’altre.
Desemmotllar, decorar i servir fresquet de nevera.

Bon profit!

Comparteix

54 comentaris a “Pastís de iogurt i llimona”

  1. A vegades no cal complicar-se la vida per quedar bé. Els postres més refrescants i senzills són els que acaben triomfant.
    T’ha quedat xulíssim amb aquesta decoració.
    Fins aviat! 😉

  2. quina bona pinta!!! Gemma, ahir per postres vam menjar el flam d’aprofitament del tortell de reis teu,
    … bé, els vaig fer amb les restes del brioix, que en vaig fer tant que ja rondava massa. Va quedar molt
    bo!
    Bona setmana

  3. T´ha quedat molt bé. Els flams són unes postres molt agraïdes, en sóc una fan ,lleugeres, fàcils d´empassar, que no embafa.Crec que queden bé amb qualsevol àpat, inclosos els més copiosos…

    PD.Tinc en projecte el meu bloc…m´està costant eh! ja et vaig dir que sóc una negada per l´informàtica…però crec que superaré la prova.

  4. T´ha quedat molt bé…A mi m´agraden molt els flams. Trobo que són unes postres que lliguen amb qualsevol àpat, inclosos els més copiosos. Són lleugers, i no embafen.

    PD:tinc en projecte el meu bloc…m´està costant eh, però ho superaré…ja saps que sóc una negada per l´informàtica…ja veurem que surt.

  5. Carme, sols pels ingredients (iogurt i llimona) ja es veu que ha de ser un pastís lleuger i refrescant, oi?

    Starbase, je je je… jo també escalfo l’aigua al microones, de manera que res de res d’encendre el foc. Aquestes receptes són les millors!

    Helena, tens tota la raó. A vegades ens compliquem la vida amb receptes molt elaborades i sovint les més senzilles són les que tenen més bon resultat 😉

    Ivana, aquestes receptes són les que val la pena guardar per quan tens una emergènica i has d’improvisar… en un moment soluciones les postres d’un sopar!

    Els fogons de la bordeta, a mi també m’encanten les postres amb iogurt, el punt àcid queda molt refrescant i molt bo 😉

    Parella vermella, va ser una tarda genial, repassant les vacances i explicant als amics cada racó que hem vist durant l’estiu… I les fotos del Kilimanjaro eren espectaculars!

    Mima, bon menjar i bona companyia, què més podem demanar? 🙂

    Teresa, ja recordo el púding de Tortell de reis, je je je… quedava boníssim i és un bon recurs per a una recepta d’aprofitament 😉

    Dolorss, com a postres després d’un àpat copiós és fantàstic, perquè és un pastís lleuger i refrescant.

    CristinaT, quina il·lu!!!!! De veritat ja tens el blog a punt????? Si necessites alguna ajudeta només m’ho has de dir, eh? Que tinc moltes ganes de poder veure totes aquestes bones receptes que fas! I suposo que també ens ensenyaràs alguna de les teves peces de ceràmica, oi? 😉

    Alfons, els passis de fotos per recordar les vacances m’encanten, hi ha bon ambient i et permeten recordar aquests dies tan feliços i tan enyorats que són les vacances…

  6. Gràcies Gemma. Semblo una nena a punt d´obrir els regals de Reis… quins nervis! Amb el nivell de blocs que hi ha…uf!
    Et vaig enviar per mail el meu joc de xocolata de porcellana, espero que t´hagi agradat.

    El dia 28 espero tenir-lo enllestit i llavors ja us ensenyaré la llista de preguntes de les quals espero no cal dir-ho “solucions”…

  7. Cristina, el joc de tasses per la xocolata era genial, semblava ben bé que tingués regalims de xocolata, je je je… I ja veuràs com el blog et quedarà molt xulo! Ja saps com es dirà? 🙂

    Pilar i Anna, aquestes receptes jo en dic “de fons d’armari”, sempre s’han de tenir a mà 😉

    Mima, mai has de mirar blogs de cuina abans de dinar, je je je… que llavors sí que t’agafa gana!

    Ester i Gemma, més fàcil impossible, aquesta recepta no té cap mèrit que surti bé 🙂

    Gemma, si canvies la llet condendada per llet normal, hauràs d’afegir sucre… hauries de provar la quantitat fins que et quedi dolç al punt.
    Clar que si ho vols light pots canviar els iogurt grecs per desnatats, la llet condensada per llet desnatada i enlloc d’afegir sucre hi poses edulcorant… Tot i que segur que no serà el mateix, je je je…

    Irmina, con la luz de mi cocina es fácil que las fotos salgan así 🙂

    MaryLou, el blog de l’Alícia és una font de receptes com aquestes, en té de molt complicades però de tant en tant posa receptes senzilles que queden molt bé.

    Queti, copia i guarda’l a la carpeta de receptes fàcils i resultones 😉

  8. Bona vesprada Gemma
    Tens raó en el que dius.Estes postres s’agraïxen sempre.
    No són embafosos i la textura és molt suau:Prémer i engolir,que diu el meu marit,encara que cal assaborir-ho,és clar!
    M’agrada molt la decoració que li has fet.Amb la gelatina queda molt lluent.
    Besets.

  9. Sembla un flam… es veu tan suau que crida l’atenció. A mi m’agrada espeialment aquest tipus de textura suau per a un pastís així que aquest serà un més a la llista de pastissos pendents del teu blog!Una abraçada!

  10. A mi també m’encanten aquestes receptes fàcils de preparar i amb un resultat tan bo i refrescant!t’ha quedat molt bonic!
    Per cert, quina passada això de pujar el kilimanjaro…deu ser molt dur, no? Jo que com a molt he pujat el Puigsacalm!jeje!

  11. Cristina, millor, així serà una sorpresa 😉

    Betflorensa, ja veuràs com triomafaràs segur, je je je…

    Anna de la Vila! Quan temps!! Com va tot? Pensa que quan tu facis vacances, tots estarem treballant i ens morirem d’enveja… a més, fer vacances fora de temporada sempre és millor, trobes millors preus i no hi ha tants turistes… Ja sabeu on anireu? 😉

    Mesilda, ja veig que el teu marit té molt bon gust, je je je… li agraden els plats fàcils de menjar 😉 Doncs aquestes postres li encantaran!

    Dolça, Crisitna i Mariàngesls, fàcil, ràpid, maco i bo, què més podem demanar? 🙂

    Mercè, té textura de flam, tot i estar fet amb gelatina, com que porta la llet condensada i el iogurt la textura és com la d’un flam. S’empassa xuclant!

    Alba, és que els meus amics estan molt forts 🙂
    Pujar al Kilimanjaro impplica una preparació física i logística força complicada, sobretot perquè ells no portaven portajadors… però l’experiència val molt la pena!

  12. Quina bona pinta, el provaré segur!!! Això sí, també intentaré fer-lo light amb iogurt desnatat, llet desnatada i edulcorant, però llavors farà falta posar-hi més gelatina perquè qualli millor o no? Un petonet!!!

  13. Ah! I una altra pregunta… què hi has posat en la decoració? No és pas caramel, oi? És un sirope de llimona o quelcom similar? Gràcies, ets una gran “postrera”!!! 😉

  14. Aquestes trobades amb els amics son lo millor! i si a sobre es recorda les vacances, millor encara!! i si a sobre portes aquest super pastís…la trobada segur que va ser inoblidable! jejeje!
    Petunets,
    eVA

  15. Laura i Eva, aquestes postres que quallen amb gelatina són super fàcils i molt vistoses… I tenen l’èxit assegurat 😉

    Silvia, tiene una textura muy parecida al flan, y para una cena de amigos es ideal 😉

    Deana, it is a wonderful recipe: quick, easy, nice, good… je je je…

    Maria Dolores, totalment d’acord, les receptes de l’Alícia són d’èxit assegurat, no fallen mai!

    Gemma, si el fas light no cal que canviis la gelatina, amb la mateixa quantitat et quallarà igual de bé. La proporció d’aigua és la mateixa, de manera que segur que et quedarà ben quallat. Encara que la llet desnatada sigui més líquida que la llet condensada, és tan poca diferència que no crec que afecti.
    Per la decoració vaig fer servir una mena de gelatina que ja venen preparada per decorar pastissos, és ideal per escriure “felicitats” sobre un pastís. Jo la vaig compara al Vidal Papers de Sabadell, no sé a Navàs on la pots trobar… Va en un tubet petit transparent (com els de pasta de dents). No recordo la marca…
    Si fas la prova light ja diràs com ha quedat, eh? 😉

    Glutoniana, jo també vull fer la versió amb el formatge, que a mi també m’encanten els pastissos de formatge, je je je… a més, crec que deu queda força diferent.

    Eva, quedar amb els amics per parlar de les vacances m’encanta, je je je… per mi tornaríem a quedar aquest diumenge vinent! 😉

  16. Doncs t’ha quedat fantàstic! aquesta textura de flam que té es molt bona, i amb el iogurt i la llimona ha d’estar de luxe. Qualsevol excusa és bona per difrutar dels amics, aquestes petites coses són les que mouen el món!! Molts petonets!

  17. ja el tinc a la nevera, demà tenim una barbacoa i he pensat que eren unes postres genials
    a veure si el puc desmotllar bé que sembla que està molt enganxat

Respon a CRISTINAT Cancel·la les respostes

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *