Galetes sablée d’avellanes

Data
21 d'octubre de 2010
Creat per

Qui es pot resistir a una mossegada cruixent d’avellana i mantega? M’encanta la massa sablée, amb la textura arenosa i trencadissa que es fon a la boca… com la d’aquestes galetes que vaig portar ahir a la feina per enganyar la gana d’abans de dinar:

La massa sablée és una de les més versàtils que hi ha, és ideal com a base de tartes, per fer galetes o fins i tot com un toping cruixent. A més, canviant una part de la farina per fruits secs, obtens una massa enriquida amb un sabor exquisit.

Aquestes galetes vaig triar fer-les amb avellanes torrades, un fruit sec que m’encanta però que tinc una mica oblidat. El resultat són unes galetes finíssimes, cruixents, al punt de dolçor i amb un gust càlid d’avellana i mantega plenament de tardor. A la reunió d’ahir a la feina crec que van agradar 😉

Aquí teniu la recepta:

Ingredients:

• 125g de farina
• 125g d’avellanes torrades picades
• 100g de sucre en pols
• 130g de mantega
• 1 rovell d’ou
• 1 cullerada de llet
• 1 beina de vainilla
• 1 pessic de sal

Preparació:

Barrejar els sòlids: la farina, les avellanes, el sucre, la sal i les llavors de vainilla. Afegir la mantega tallada a daus petits i barrejar fins que quedi una textura arenosa. Afegir el rovell d’ou, la llet i barrejar just fins que es formi una bola, sense amassar gaire. Deixar reposar a la nevera 2 hores.
Amb l’ajut d’un corró, estirar la massa entre dos papers de forn per tal que no s’enganxi la massa. Si ha quedat massa tova, tornar-la a deixar una estona a la nevera.
Tallar les galetes amb la forma desitjada, posar-les ben repartides sobre una plata de forn i coure-les a 180º durant 15 minuts, fins que siguin daurades.

Bon profit!

Comparteix

47 comentaris a “Galetes sablée d’avellanes”

  1. Ua Gemma! Quines fotos més abellidores! A mi també m’encanta la pasta sablée… Té aqueixa textura cuixenteta que tant ens agrada.

    Avui me’n vaig a València a visitar la família i potser podria fer-les amb els meus germans! MMMhhh!

  2. Sempre dic el mateix, tinc que posar-me a experimentar amb les galetes, i no trobo el moment!! Pot ser demanaré al meu fill que m´ajudi, podem passar una bona tarda junts!!
    Aquestes són perfectes!! Que boniques han quedat!! Creus que quedaran bé amb unes petites chips de xocolata?? Ho dic perque segur que me les farà posar…
    Pot ser no van bé amb la pasta sablée..
    Un petonet.

  3. Me encanta esto de engañar. Me pasaría el día entero engañandome. Con avellanas mmm…Sabés? Hace ya algún tiempo que me custe conseguir avellanas , con lo ricas que son! Me llevo un par.
    Cariños

  4. La massa sabé m’encaaaaaanta, se’t fon a la boca! Ara que me aficionat a les galetes m’apunto aquestes ja que fa temps em miro unes avellanes que tinc per la cuina i no sé què fer-ne, jeje
    Quina perla tenen els de la teva feina eh! Fins aviat 😉

  5. Quina bona pinta Gemma…jo molts cops faig receptes americanes de galetes i solen quedar molt esponjoses (ei, que m’encanten), però ja fa temps tinc ganes de fer-ne unes de ben cruixents, i aquestes tenen molt bona pinta!

  6. Amb aquestes galetes i les dels vermells, ja tinc solucionats alguns berenars. Les avellanes m’encisen, com tots els fruits secs, i quantes propietats tenen! Gràcies per la recepta. Com sempre.
    Besets

  7. Carme, les avellanes torrades són boníssimes, crec que és el fruit sec que m’agrada més… més que les ametlles i les nous! Però potser els pinyons encara m’agraden més, je je je…

    Starbase, jo no puc arribar a les 10 sense haver esmorzat! Sóc d’aquella gent que posa el peu a terra i necessita fer un bon esmorzar. Clar que aquestes galetes a mig matí també em vindrien de gust, je je je…

    Eva i Carme, daurades al punt i ben cruixents, són unes galetes molt vicioses, no en pots menjar només una!

    Xavier, amb els teus germans us fiqueu junts a la cuina? Quina sort… si les proveu ja m’ho diràs, segur que triomfaran 😉

    Titanii, amb unes xips de xocolata encara quedaran més bones, i tant! Les galetes són una bona recepta per fer amb els nens, la recepta és fàcil i després poden tallar les galetes en formes divertides. I quan les tasten no es poden creure que ho hagin fet ells 😉

    Gemma, Riberña i Teresa, aquestes galetes són ideals per treure el cuquet de la gana de mig matí. I també per berenar, o per postres, o per esmorzar o… per qualsevol moment!

    Erika, aquí las buenas avellanas són de Reus, una ciudad cerca de Tarragona. Son las mejores avellanas del mundo, deliciosas tal cual, tostadas o en galletas!

    Helena, no em puc imaginar millor destí per les teves avellanes que aquestes galetes, je je ej… ja veuràs com tindran molt èxit!

    Gemma, està molt bé variar les receptes de les galetes. A mi també m’agraden cruixents per fora i suaus per dins, però aquestes tan cruixentetes són un vici total…

    Mariàngels i Isabel, per berenar o amb el cafè són ideals! I és veritat que tenim les avellanes una mica oblidades, oi? Gairebé sempre fem servir ametlla i en canvi les avellanes són molt més gustoses. M’encanten!

    Queti, els Vermells són els reis de les galetes i els petit fours, oi? Tenen receptes delicioses… I tens raó que les avellanes són molt sanes, els fuits secs en general tenen propietats molt saludables, oi?

    Joan, ahir vam fer avaluació zero (o pre-avaluacions, com dius tu) i aquestes galetes es van posar molt bé, je je je… Val la pena crear bon clima entre els companys, així aquestes reunions es fan més passables, oi?
    Tu podries portar-los algun tastet de whiskies, llavors segur que serien unes reunions super animades! 😉

  8. Ostres, Gemma!
    Jo, no sé perquè, estava convençut que el sableé era una cosa complicada de fer… Amb aquesta recepta i amb la pinta que tenen m’animo a fer-les segur!
    I una pregunta: creus que podrien quedar bé amb nous? És la fruita seca que més m’agrada… Si les fes amb nous, tu les torraries o les posaries crues?

    Merci, superpastissera!!

  9. Boníssimes, i amb “vellanes” què més pot demanar una ganxeta com jo!!!
    Volia fer carquinyolis per a la reunió de departament de dilluns, però em sembla que faré aquestes galetes. Així variaré una miqueta!!!!
    PTNTS
    Dolça

  10. No entenia molt bé què volia dir això de Sablée, és la introducció de fruits secs a la massa?, o la combinació de tots?.Sigui com sigui ja he pres nota! la descripció que en fas és temptadora! fins demà!

  11. Alba, les avellanes donen un gustet deliciós, per mi molt millor que les ametlles 😉

    Massitet, la sablée és molt fàcil de fer, l’únic que cal vigilar és no amassar gens, just barrejar fins que es forma la bola i prou. Amb les nous també et quedaran molt bones però segurament no tan cruixents… I les posaria sense torrar, crec que torrades amargarien una mica. Si les proves ja m’ho diràs 😉

    Dolça, estava esperant el teu comentari, je je je… Ets l’experta en receptes d’avellanes! I aquestes que vaig fer servir eren de Reus, evidentment! Aquestes galetes són una bona idea per variar dels típics carquinyolis, ja veuràs com triomfaran!

    Irene i Asun, crec que els van agradar força, je je je… així les reunions es fan més fàcils de passar 😉

    Ana, la sablée és una massa que m’encanta com a base de tartes, i a la del cheesecake li ha de quedar molt bé 😉

    Mesilda i els fogons, si passeu per casa us convido a galetes, je je je… per esmorzar acompanyant el cafè amb llet són una autèntica delícia!

    Mercè, sablée vol dir sorra en francès i és una massa que s’engruna (és com la sorra de la platja) i d’aquí ve el nom… Pots fer-la tota amb farina de blat o canviar una part per fruits secs en pols. Aquesta mena de masses (com la brisa) són ideals per fer fondos de tartes.

    Ester, les galetes quadrades són les més fàcils de fer, no necessites cap “tallapastes”: amb el ganivet talles la pasta estirada en forma de quadrícula i ja està 😉 Després només cal col·locar les galetes ben separades sobre la safat a de forn i prou. Quan tinc poca estona sempre les faig quadrades 😉

    Ivana, a mi també m’encanta la sablée, és molt versàtil i amb un gustet a mantega molt bo, oi?

  12. Ostres, quina bona pinta!!!! ummmmmmm!!! Com no, les haurem de provar de fer!!! 😉

    Ah!! ja vaig fer el pastís de llimona i ioogurt estil light, amb iogurt desnatat i llet amb edulcorant i el resutat és boníssim!!! Potser no té una gran consistència, però no es desfà pas!!! Molt recomanable i poc calòric!!!
    Petonets!!! 🙂

  13. Hola Gemma,

    Volia felicitar-te pel teu complert i blog de postres!!!!Es nota que està fet amb molt de carinyo!!!!
    Com a tú,des dels 16-18 anys,m’ha encantat fer postres i menjar-me’ls (erem 4 germans)però… ara que només tinc una nena de 7 anys i un marit poc golafres,llavors ….me’ls acabo menjant jo i als 40 no és el mateix!!!
    De totes maneres,he probat la coca de San Joan ja que la recepta és pràcticament com la que tenia de la Thermomix i em va quedar molt bona!!!!
    Tinc assignatura pendent el tortell!!!
    La coca de vidre amb pasta buitoni extrafina em va quedar de mort i molt fàcil de fer!!!But esy to eat too!!!!!
    Una pregunta: He fet la mona amb una recepta de dolça Catalunya i si duplico les quantitats a 200g de farina,200g de sucre en un motllo de 24,no em va sortir tan esponjosa com amb 100gde farina.Com ho faig per unes 10 persones???
    I per acabar,dir-te que jo també sóc una enamorada d’Astúries!!!He vist que vau anar a escalar a Picos de Europa!!!Nosaltres no escalem,però ens agrada molt fer senderisme i menjar bé!!!Quins dolços a Llanes no???Els vam provar però pel nostre gust massa dolços!!!
    La pasta de full és més bona a tot arreu perquè la treballen amb mantega!!!!
    Bé que molte gràcies i si probo de fer aquestes galetes ja et diré com han quedat!!!!!!!!!!
    Cristina

  14. Hola Gemma,

    Volia felicitar-te pel teu complert blog de postres!!!!Es nota que està fet amb molt de carinyo!!!!
    Com a tú,des dels 16-18 anys,m’ha encantat fer postres i menjar-me’ls (erem 4 germans)però… ara que només tinc una nena de 7 anys i un marit poc golafres,llavors ….me’ls acabo menjant jo i als 40 no és el mateix!!!
    De totes maneres,he probat la coca de San Joan ja que la recepta és pràcticament com la que tenia de la Thermomix i em va quedar molt bona!!!!
    Tinc assignatura pendent el tortell!!!
    La coca de vidre amb pasta buitoni extrafina em va quedar de mort i molt fàcil de fer!!!But esy to eat too!!!!!
    Una pregunta: He fet la mona amb una recepta de dolça Catalunya i si duplico les quantitats a 200g de farina,200g de sucre en un motllo de 24,no em va sortir tan esponjosa com amb 100gde farina.Com ho faig per unes 10 persones???
    I per acabar,dir-te que jo també sóc una enamorada d’Astúries!!!He vist que vau anar a escalar a Picos de Europa!!!Nosaltres no escalem,però ens agrada molt fer senderisme i menjar bé!!!Quins dolços a Llanes no???Els vam provar però pel nostre gust massa dolços!!!
    La pasta de full és més bona a tot arreu perquè la treballen amb mantega!!!!
    Bé,que moltes gràcies i si probo de fer aquestes galetes ja et diré com han quedat!!!!!!!!!!
    Cristina

  15. Doncs, mira!! he anat a caminar de la Mussara als Castillejos i tornar, he pensat amb tu quan he vist aquelles pedres tan rectes, he agafat una gran enrabiada, com ja has vist en l’última entrada que he penjat, i al final no he fet les galetes!!! Un altra dia serà!

    Per cert, amb les cireres d’arbós puc fer melmelada?

    PTNTS
    Dolça

  16. Aquesta recepta la agafo amb el teu permís. M’agrada molt! i els panallets… Ya m’has donat més idees….
    Petons maca i si no ens “veiem” de aquí al diumenge, que passis una bona nit de tots sants!!
    María josé

  17. Wowww! M’encanta! Les he de tastar!! I fer clar!

    Una pregunta, on puc trobar la vainilla? Als meus supermercats no en trobo… I en aquest cas, quina “forma” ha de tenir la vainilla?

    Gràcies!!

  18. Dolça, no he provat mai de fer melmelada amb les cireres d’arboç, però m’imagino que passarà una mica com amb la de móres, que si no vols trobar les llavoretes ho hauràs de colar. Però a part d’això segur que queda boníssima!

    Esther, la vainilla la trobaràs a tots els supers una mica grans (Mercadona, Caprabo, SorliDisacu, Condis, Bonpreu…). És de la arca Vahiné i va en unes bossetes allargades i transparents. Normalment la tenen penjada en un expositor de la pròpia marca, amb altres coses per fer pastissos (gelatina, coco ratllat…). És com una mongeta tendra allargada però de color negra i molt més prima… No só molt bé com explicar-ho. Mira et passo una foto:
    http://www.gastronomiavasca.net/glosario-file/593/Vainilla.jpeg
    L’has d’obrir de dalt a baix i a dins hi ha uns puntets negres que són el què dóna gust.

Respon a Gemma Cancel·la les respostes

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *