Pastís de moniato

Data
7 de novembre de 2010
Creat per

Celebrar la Castanyada a la Roureda és una cita familiar que repetim cada any. A més, enguany teníem un aniversari per celebrar, de manera que a part dels panellets vaig portar un pastís de moniato:

Panellets, castanyes, moniatos i pastís d’aniversari! Quina disbauxa, je je je…

Sent la Castanyada era evident que el moniato havia de ser l’ingredient estrella de la recepta. Vaig adaptar una tarta que faig sovint amb carbassa per fer aquest pastís senzill i molt bo: de textura suau i flonja, de gust farinós i dolç de moniato, amb un contrast cruixent de la brisa i la xocolata, va resultar un pastís molt bo que va agradar a tothom. Per repetir més d’un cop!

Aprofito per dir que el divendres passat vaig anar al programa Amb molt de gust de Ràdio Sabadell per parlar de receptes dolces de tardor. Evidentment, bona part del programa el vam dedicar als panellets, però també vam parlar d’altres receptes dolces adequades a la tardor. Entre elles, vaig explicar aquest pastís de moniato i un flam de carbassa que també queda molt bo. Aquí podeu escoltar el programa: àudio ràdio.

Aquí teniu la recepta:

Ingredients:

· 400g de moniato
· 400ml de llet evaporada ideal
· 150g de sucre
· 2 ous
· canyella en pols
· 1 làmina de pasta brisa
· Per decorar: xocolata i moniato cuit

Preparació:

Coure el moniato al forn a 200º fins que sigui tou. Pelar i reservar.
Coure la pasta brisa 15 minuts al forn a 180º (va molt bé posar-hi uns cigrons secs per tal que no pugi la massa).
Triturar amb el túrmix el moniato, el sucre, la llet, els ous i la canyella. Abocar-ho sobre la pasta brisa i coure-ho 30 minuts al forn a 180º.
Un cop fred, decorar fent unes ratlles de xocolata desfeta i repartint el moniato amb una màniga pastissera.

Bon profit!

Comparteix

60 comentaris a “Pastís de moniato”

  1. Ei, al final et faras famosa! Ja et veig escribint llibres com la Mireia Carbó!! Felicitats per lo de la Radio!
    Ah!! i el pastis de bonitato té un pinta genial! m’encanta la decoració!
    Petonets!

  2. Tinc pendent un post sobre el moniato i, vés, per on, n’ofereixes un pastís diferent als que fem pel País Valencià (semblants a les empanadetes). M’agrada molt el moniato, dolç i suau, i apte per acompanyar carn, per exemple. Moltes gràcies per la recepta, i enhorabona pels reconeixements a la teua tasca. Ets massa!

  3. Hola Gemma, segur que t’ho vas passar d’allò més bé amb la Maria, aquesta noia és un encant i fa que l’estona a la ràdio sigui molt divertit.
    Aquest pastís és del tot impressionant, i ens ajuda a cuinar el moniato d’una manera ben especial. Gràcies.

  4. Gemma que interesante… me sobraron moniatos… y me hubiera ido bien tener esta receta antes, de todas formas me la he imprimido, porque siempre me sobran … y es ideal y fácil. Saludos, Ah! muy agradable la conversa en la radio.

  5. saps que el moniato fins divendres no em deia res? però el xesco bueno ens en va posar de postres en tres textures i em va encantar. per tant, ara m’apuntaria de seguida a degustar aquest pastissàs.

  6. Gemma; Que bé… un altre pastís de moniato, innovador, diferent… i el de carbassa també… agradable per fer en aquets díes de tardor i sense “por”… (haloween).
    Bones propostes per aquets dies. Salutacions Gemma¡¡ 😀

  7. Carme, a casa també ens agraden molt els moniatos, els fem de totes les maneres possibles. De fet, durant aquesta època no compro patates, ho faig tot amb moniatos!

    Carme, estic segura que tot i no agradar-te el moniato, aquest pastís sí que t’agradaria… queda amb un gustet de moniato molt subtil i molt fi…

    Laura, je je je… ni de bon tros! El què passa és que conec a la Maria, la noia que fa el programa, i com que sap que m’encanta anar a la ràdio a explicar receptes, je je je…

    Crisitina, molt bona proposta! La tardor dóna molt de joc, amb ingredients de temporada que són boníssims.

    Maria Jose, la combinació del moniato amb la xocolata és tot un clàssic, oi? Nosaltres a casa ja ho fèiem quan érem petits…

    Queti, ja tinc ganes de veure la teva proposta amb moniato 🙂
    Jo vaig fer fa temps uns pastissets (com els de tortosa) que anaven farcits d’una confitura de monaito… A veure si són com els teus!

    Vermells, la Maria és molt simpàtica, oi? A més, està fent una feina molt bona, crec que aconsegueix fer un programa de molta qualitat amb molts pocs mitjans… Aquesta noia arribarà lluny! 🙂

    Els fogons de la Bordeta, si us agrada el moniato, aquest pastís us encantarà!!!

    Margarida, de veritat no has tastat mai el moniato amb la xocolata? Doncs lliga moltíssim! És tot un clàssic, es fa molt sovint 🙂 Nosaltres a casa els meus pares ja ho fèiem quan érem petits… La castanyada eren castanyes, panellets i moniato amb xocolata!

    Silvia, espero que entiendas bién el catalán, je je je…

    Montse, per aprofitar els moniatos que sobren ja cuits de la Castanyada és una recepta fantàstica!

    Ester, té un color taronja molt bonic, je je je…

    Manel, ja he vits les postres espectaculars de moniato que us va preparar el Xesco… amb les tres textures segur que era per flipar, m’hauria encantat poder-lo tastar 😉

    Starbase, ara mateix li deia al Manel que aquestes postres de moniato segur que eren boníssimes! A casa el moniato sempre ens ha agradat molt i a les postres té moltes possibilitats…. Per cert, dius que la recepta del Xesco no està al dossier? 🙁 No es pot aconseguir d’alguna manera???

    Maria José, és molt bona, val la pena provar-la 😉

    Josep, tan la carbassa com el moniato tenen molt més joc a la cuina de postres del que sembla a primer cop d’ull, oi? Són dues receptes diferents per aprofitar aquesta productes de temporada tan bons 😉

    Mercè i Marylou, us animo de veritat a que el proveu, ja veureu com us encantarà!

    Ana, quina casualitat, oi? Ens hem posat d’acord en l’ingredient principal, je je je…

    Anna, és una recepta fantàstica per aprofitar els moniatos, sobretot si ja els tens cuits, que t’estalvies la meitat de la feina 😉

  8. M’encanta el moniato!! i mai he probat en postres…m’apunto al recepta que té una pinta boníssima!!!
    Ara em posaré la radio per escoltar-te…ets la més mediàtica: Bravooooo!!!
    Petunets,
    Eva.

  9. Me n’adono que de les menges típiques de les diferents diades, les de Tots Sants són les que menys m’agraden, perquè només m’agraden els panellets però he de reconèixer que aquest pastís teu té una pinta boníssima. Potser faria “un esforç” i el tastaria, je, je.

  10. tant com m’agrada a mi el moniato i pots creure que no havia fet mai cap pastis. L’altre dia en vaig veure un altre i decididament m’heu temptat. Quina bona idea combinar-lo amb xocolata!

    un petó guapíssima!

  11. Mercè, en pocs dies he vist 4 pastissos de moniato, tots ben diferents! Així queda demostrat que el moniato és molt versàtil a les postres, oi?

    Alfons, la combinació de xocolata i moniato queda boníssima i a més serveix per fer una decoració més bonica i original, je je je…

    Eva, si t’agrada el moniato, a les postres t’encantarà! Com el menges tu? Hi ha molta gent que només el menja cuit al forn sense res més… i té moltes més possibilitats 😉

    Marina, a la cuina de casa sempre fem festa grossa, je je je… qualsevol excusa és bona preparar uns quants dolços o pastissos 🙂

    Irene i Gourmet, vam fer una castanyada ben dolça entre panellets, moniatos i pastissos, je je je…

    Glòria, de veritat no t’agrada el moniato? No saps el què et perds… però estic segura que si tastessis aquest pastís canviaries d’opinió, queda molt bo i el gust de moniato és realment subtil.

    Laura i Isabel, queda un pastís molt fi.

    Mesilda, totes dues receptes es poden intercanviar l’ingredient principal perfectament. Pots fer el pastís de carbassa i el flam de moniato o a l’inrevés. Així que ja veus que no et cal triar 🙂

    Miquel i Maduixa, si us agrada el moniato heu de fer aquest pastís! I amb xocolata queda sensacional 😉

  12. I jo sent de Sabadell mai escolto ràdio Sabadell…quina vergonya!!En qualsevol cas, felicitats per la intervenció al programa!! 🙂
    Quina bona idea per cuinar els moniatos. Sembla que per la castanyada només es cuinin al forn. En prenc nota perquè t’haquedat sensacional! 🙂

  13. Que bons que n’arriben a ser els moniatos… mai els he provat d’incorporar a receptes de cuina, però no serà per ganes! Aquesta recepta me l’apunto per llepar-me els dits de valent!
    Petonsss

  14. Tots els pastíssos et queden fantàstics, Gemma!!!
    Aquest de moniato és diferent, ja m´agrada, perque tret dels panellets no sé en quina recepta més puc utilitzar-los. Bé, si, vaig provar la confitura (la teva), però no va tenir gaire éxit a casa. Pot ser alguna cosa no la vaig fer correctament.
    Ah, i moltes gracies per contestar a la meva pregunta sobre el souffle de formatge salat, a aquest sí que li tinc ganes!!!
    Un petonet, i moltes gracies.

  15. Ay, que tonta, volía avisar-te que pujava una entrada amb la coca de vidre del teu blog, però ja he vist que m´has adelantat!!!
    Que rica em va quedar!!!

  16. Siempre pensé que los boniatos eran nuestras batatas , aunque por el color que te quedó en esta tarta me hace entrar en duda.
    Que bueno que te hagan entrevistas en la radio! Felicitaciones!
    Cariños

  17. M’ha encantat escoltar-te!!! de ben segur que han fet una de les millors tries pensant en tu per al programa!!! les teves receptes són un èxit assegurat!!! I molt originals!!!

    Petonassos

    Miel

  18. Ana y Victor, con una base sin gluten, este pastel es totalmente apto para celíacos ya que el relleno de boniato no lleva nada de harina 😉

    Eva i Ribereña, és ideal per la tardor i queda suau i molt fi. Boníssim!

    Mima, el de la foto és de mida tartaleta, per poder tallar i fer la foto sense fer malbé el pastís gros que vaig portar per celebrar l’aniversari 😉 Però totes dues mides es fan igual.

    Alba, haig de confessar que jo tampoc escolta Ràdio Sabadell… només el programa “amb molt de gust” que fan cada divendres de 1 a 2 del migdia. Està molt bé, val la pena escoltar-lo 😉

    Helena i Ana, el moniato té moltíssimes possibilitats, moltes més que les patates. És una pena perquè la gent els fa sevir molt poc… Heu de provar aquest pastís!

    Titanii, doncs a nosaltres la confitura de moniato ens encanta, molt més que algunes melmelades o que el cabell d’àngel… per farcir pastissos queda molt bona.
    I ja he vist la teva coca de vidre, t’ha quedat genial 🙂

    Maria Dolores, quina sort que et regalin kilos de moniato, je je je… aquest pastís pot ser un bon destí. i moltes altres receptes també!

    Mariangels, perquè t’has d’esperar? Però segur que podràs resistir, je je je…

    Erika, creo que sí es lo mismo, pero hay boniatos blancos y boniatos naranjas. Supongo que por eso dudas… Aquí los boniatos blancos son más difíciles de encontrar, en esta temporada todos són naranjas. Es como una patata pero un pelín dulce…

    Miel, a la Ràdio m’ho vaig passar molt bé, espero poder tornar-hi algun altre cop per explicar receptes dolces, je je je…

    Mercè, benvinguda de nou!!!! Estic super contenta que tornis a escriure al blog! T’hem trobar molt a faltar!!!!!! Una abraçada, guapíssima!

  19. Felicitats pel pastís, Gemma!! M’ha semblat una recepta molt original. Després de l’èxit amb els panellets potser m’animi a fer-la. Però puc substituir la llet en pols per llet líquida?

  20. Esther, la llet evaporada no és en pols. És una llet més espessa, gairebé com si fos llet condensada però no porta gens de sucre. La pots trobar en llauna a qualsevol súper al costat d’on venen la llet condensada. Si no en trobes, jo la canviaria per nata líquida del 18% de MG.

  21. No te lo vas a creer,estaba yo en antena para concursar en Radio Sabadell, y oigo que dicen…
    La Gemma Clofent ens a parlat de…
    Y dije que gracia , han dicho una receta de ella.
    Y nooooooooo, es que habías ido allí en directo.
    Bravo por ti guapa.
    Petons.

Respon a mima Cancel·la les respostes

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *