Pastís de flam i fruites del bosc

Data
19 de novembre de 2010
Creat per

Aquest és l’altre pastís que vaig fer pel Sopar dels Escorpins, fàcil de fer però amb un resultat fantàstic. Les tres capes del pastís aconsegueixen tres textures i tres sabors ben diferents, que combinats queden absolutament deliciosos:

La recepta d’aquest pastís circula per Internet amb algunes variants (aquí, aquí i aquí) i ja fa temps que el tenia guardat a la llista de pendents, a la carpeta de “receptes fàcils i resultones”. Com que pel sopar érem 16 de colla i tenia molt feina, va ser el moment de posar-lo en pràctica. A tots ens va agradar molt i ens va costar decidir si preferíem aquest o el flam de xocolata i taronja, je je je…

Aquí teniu la recepta:

Ingredients: (per un motlle de 20cm)

• 1 base de pa de pessic
• Melmelada de fruites del bosc
• 1 sobre de flam Royal de 4 racions
• 500ml de llet
• 1/2 sobre de gelatina Royal de gerds
• 250ml d’aigua
• 300g de fruites del bosc congelades

Preparació:

Tallar el pa de pessic i farcir-lo amb la melmelada. Col·locar-lo al fons d’un motlle desemotllable.
Preparar el flam seguint les instruccions, deixar-lo refredar un mica i abocar-lo sobre el pa de pessic. Reservar a la nevera unes dues hores fins que qualli.
Descongelar les fruites del bosc i repartir-les per sobre la capa de flam.
Preparar la gelatina amb l’aigua seguint les instruccions i abocar-la sobre les fruites del bosc.
Reservar a la nevera fins que qualli, millor d’un dia per l’altre.

Bon profit!

Comparteix

61 comentaris a “Pastís de flam i fruites del bosc”

 1. Esta tarta se ver preciosa, colorista, y además seguro que riquísima. Tiene que tener una textura muy especial con la mezcla de flan, bizcocho y las frutas del bosque.

  Tomamos buena nota, ya que tendremos que adaptarla.

  Besotes

  Ana y Víctor.

 2. Simplement preciós! la capa de sobre del tot resulta molt vistosa i llaminera.
  Un postre genial, no sabria quin agafar abans si el de xocolata o aquest, tindria un dilema amb tu eh! jeje petonsss

 3. Caram!
  No sé com t’ho fas… però sempre em sorprens amb els teus pastissos!
  He pensat que tinc mitja capsa de fruites del bosc congelades de La Sirena… i ja sé què en faré.. Hehehehe! 😉

 4. Mira si queda resulton que si no me dices que eran congelados las frutas del bosque, por la foto me parecen frescas.Viniendo de ti exito asegurado.Ala a la carpeta de pendientes sin fecha,ni dia, ni hora.
  Adeu
  Petons
  Miquel

 5. En montilla també s’apunta al mon de la cuina, a la sopa el trobarem, quina engargossada, això ja no m’agrada tant, política als blogs, um quin mal gust…ja sé que no és cosa teva, és el preu que es paga per estar a gencat…
  El pastís el faré el cap de setmana, potser tmb el de xocolata i he fet el plum cake, ja el feia molt però gràcies per l’idea de guardar-lo, guanya molt.

 6. És preciós, jo darrerament m’he barallat una mica amb la gelatina com a postre. No se exàctament perquè però les darreres que he fet no m’han acabat d’agradar… i no crec que sigui al haver mirat amb que es fabrica la gelatina …’vaya tela’ XD

  En tot cas, aquest pastís li dono sortida ràpidament amb la bona pinta que té. NYAM!!

 7. Quina bona pinta Gemma. Noia, he de fer el pastís de ma mare i ja no ser quin triar, perquè quines coses més bones. La llista és inacabable. Gracies per tota la informació del pastís sant marc, a veure si avui m’hi començo a posar.
  Una abraçada

 8. Ostres noia, et superes a cada entrada!! aquest pastís és super vistós i colorit!!! i segur que ha d’estar de vici!! m’agrada molt. Tot el que porta fruites del bosc em torna boja!
  Molts petons i bon cap de setmana

 9. Ja tenia ganes de veure un dels teus pastissos!!!, aquest té un aspecte preciós i deliciós amb aquesta textura de flam…NO SÉ MOLT BÉ QUIN ÉS EL DIA DEL TEU ANIVERSARI PERÒ FELICITATS!!! i altre cop gràcies per facilitar-nos la classe a Bonpreu, una abraçada.

 10. Moltes gràcies a tots pels vostres comentaris!
  Després del Sopar dels Escorpins, ara comença el monogràfic de pastissos pels aniversaris de casa i de la feina, je je je…

  Això és un no parar!!!! 🙂

 11. Uau!!!! Quina pinta!!!!!
  ja sé amb quin pastís celebraré el pròxim sopar….
  Per cert, Gemma, tinc els següents dubtes:
  la base del pa de pessic, la parteixes per la meitat i la farceixes amb la melmelada?
  I, on es compren les fruites del bosc congelades??
  Gràcies

 12. Qui ho diria que és tan fàcil de fer, oi? Perquè realment és espectacular! Aquest també va directe a la carpeta de pendents. Veig que les fruites hauran de ser congelades, encara que no siguin tan bones. Ahir vaig estar al gourmet d’El Corte Inglés i només tenien nabius.

 13. Fa molt bona pinta… Una vegada vaig fer un pastís inspirat en una de les teves receptes (de fet crec que era la recepta del més de la revista Cuina), la de la bavaresa de maduixa amb crema catalana, que s’ha assemblava a aquest.
  Una pregunta, on compres les fruites del bosc congelades? Perquè jo n’he comprat 2 o 3 vegades a llocs diferents i no m’han agradat, trobo que se’ls hi nota molt que són congelades (crec que té a veure amb l’aigua…).
  Moltes gràcies!

 14. Esther, sí, la base la vaig obrir pel mig i la vaig farcir amb la melmelada, així queda un pa de pessic super melós. I les fruites congelades les compro a la Sirena, van en unes capses de cartró de 300g. Per menjar tal qual no són gaire bones, però com a cobertura d’un pastís queden fantàstiques 😉

  Mesilda, jo les compro a la Sirena, una cadena de congelats. No sé si a Ontinyent hi ha la Sirena… però també t’aniria bé 300g de fruita fresca, maduixes… O fins i tot una llauna de fruites en almívar variada 😉

  Margarida, per fer-lo amb fruites fresques haurem d’esperar a l’estiu, mentrestant les congelades fan el fet 😉

  Cristina, les vaig comprar a la Sirena. És veritat que es nota que són congelades, però com a cabertura de pastís queden prou bones, amb la gelatina… Per menjar-les totes soles no són fantàstiques, però posades en un pastís queden prou bé 😉

 15. Molt fàcil i amb una pinta increible. Me’l quedo a la llista.
  Gemma, no et preocupis, que la darrera vegada no vas poder tastar la botifarra perquè no hi havia crec recordar, espero que quan tornem a veure’ns, de ben segur que un tall el tastes.
  Salut,

 16. Aquest l’ he de fer, és molt bonic i a més és facilet, i el resultat , espectacular.. No he vist mai gelatina de gerds al super, o potser tampoc m’ hi he fixat. Les fruites del bosc congelades crec que n’ hi ha a ” la sirena”, no?
  A veure si diumenge que ve sorprec a la family amb aquest pastís!

 17. Quin aspecte més bó té aquest pastís Gemma. La capa de dalt és fantàstica. La veritat és que cada vegada ens sorprens amb coses més maques i bones. Me l’apunto a pendents tot i que tinc tants pendents que no sé si algun dia els podré fer tots.

 18. Carme, la botifarra d’espigalls em té molt intrigada 🙂

  Anna, la gelatina de gerds és de la marca Royal. A la majoria de supers només tenen els sabors més clàssics (de maduixa i de llimona) però en realitat hi ha molt més sabors: de gerds, de kiwi, de plàtan, de taronja, de pinya… Jo la vaig haver d’anar a comprar al Corte Inglés 😉
  I sí, els fruits del bosc són de la Sirena 😉

  Alfons, guardo les receptes que m’agraden en diferents carpetes, així quan necessito alguna recepta especial vaig directa a la carpeta que m’interssa je je ej…

  Noemí, tu també el vas fer, oi? Queda boníssim!!!!!!!!!

 19. Hola Gemma! Abans de tot m’agradaria felicitar-te pel teu blog, és fantàstic! He provat varies receptes i totes sempre tenen un resultat realment deliciós. L’altre dia vaig fer aquest pastís però em vaig quedar una mica decepcionada, ja que la base de pa de pessic em va absorbir tot el flam. És a dir, en la imatge que tu vas penjar es poden diferenciar tres capes (la del pa de pessic, la del flam i la de la gelatina amb els fruits del bosc) però el meu només en tenia dues. Tot i així, cal reconèixer que era boníssim.

 20. Carme, vas abocar el flam molt calent sobre el pa de pessic?
  Jo vaig posar una capa de pa de pessic molt primeta i com que portava la melmelada a dins, ja era prou humit, de manera que va aguantar bé el flam…
  De totes maneres, la teva idea de fer-ho amb més quantitat de flam també em sembla moly bona, segur que quedarà molt bé.

  Lina, t’ha quedat genial!!!! Molt bona idea fer-lo amb les cireres d’arboç 😉

 21. Hola, Gemma, qué tal? Et volia preguntar si el flam no et cau pels costats, vull dir si no queda masa blandiblu? Al no portar gelatina… Ho dic per si li poso també gelatina al flam? Moltes gràcies.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *